REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

TAROM va avea 4 aeronave noi până la sfârșitul anului; cursele către China și SUA vor fi reluate

TAROM va avea 4 aeronave noi până la sfârșitul anului; cursele către China și SUA vor fi reluate

Replica API 28 aprilie 2017 | 00:00 259

Ministrul Transporturilor:

Ministrul Transporturilor:

Răzvan Cuc

TAROM va avea patru noi aeronave până la sfârșitul anului, iar cursele către China și SUA vor fi reluate, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Până la sfârșitul lunii iunie vom avea două aeronave noi care vor intra în flota TAROM, ca să înlocuiască cele două Airbus-uri care au fost retrase, iar până la sfârșitul anului acesta vom mai achiziționa încă două aeronave în leasing operațional, care vor deservi lungul curier. Deci, vom avea patru aeronave la TAROM: două până la sfârșitul lunii iunie, aeronave de mediu curier, și alte două aeronave, care vor deservi lungul curier, până la sfârșitul anului", a precizat Cuc, la TVR1.

Șeful de la Transporturi a afirmat că tot în acest an TAROM intenționează să reia zborurile către China și SUA.

Potrivit sursei citate, TAROM are nevoie în momentul de față de o regândire a conceptului de business, iar managementul actual al companiei lucrează la acest lucru.

"Ne-am concentrat pentru a lua aceste două aeronave până la sfârșitul lunii iunie pentru a putea gândi bugetul TAROM ca să închidem pe zero, fără nicio pierdere. Totodată, acest concept de business trebuie să fie unul activ care să preîntâmpine concurența de pe piața internă și externă pe care o are TAROM, dar și o nouă interfață electronică. Cea de-a treia componentă vizează departamentul tehnic. Avem un departament tehnic care trebuie să învețe să deservească la TAROM și reviziile pe care le fac alte companii în hangar, avem posibilitatea aceasta. Suntem compania care are un hangar pe Aeroportul Henri Coandă și putem presta servicii, nu trebuie să prestăm servicii doar pentru aeronavele din flota TAROM", a explicat Cuc.

Șeful de la Transporturi a afirmat că TAROM este un simbol național, este "proiectul său de suflet" și de aceea își dorește să devină o companie competitivă.

"TAROM este un simbol național, iar pentru mine este proiectul de suflet. În cursul anului trecut, am fost secretar de stat la MT și am avut în coordonare domeniul aerian. Am început evaluarea TAROM încă de la acel moment, pentru că am văzut că toți indicatorii de performanță ai managementului de la acea vreme nu fuseseră nici monitorizați și nici atinși. În luna martie, am demis managementul de la TAROM, care, din punctul meu de vedere, stătea pe sume foarte mari la acea companie și nu își justifica sub nicio formă veniturile.(...) TAROM nu este o companie falimentară, ci una care a fost prost manageriată. Acest prost management a atras după sine și situațiile financiare de rigoare la sfârșitul anului financiar", a spus ministrul Transporturilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367