TAS a decis: Ana Bărbosu a primit medalia de bronz!
TAS a decis: Ana Bărbosu a primit medalia de bronz!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestTAS a dat verdictul în cazul contestațiilor depuse de Sabrina Voinea și Ana Bărbosu.Audierile au avut loc sâmbătă, 10 august, și au durat aproximativ șapte ore.
TAS a dat verdictul în cazul contestațiilor depuse de Sabrina Voinea și Ana Bărbosu
Federația Română de Gimnastică a emis un comunicat oficial prin care anunță că TAS a decis ca Ana Bărbosu să primească medalia de bronz, în timp ce contestația Sabrinei Voinea a fost respinsă.
„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.
«Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:
FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1. Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admiă.
2. Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.3. Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4. Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5. Alte solicitări sunt respinse.
FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:
1. Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.
Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4. Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!»”, a declarat avocatul Sabin Gherdan.
De ce a mers România la TAS
Sabrina Voinea s-a clasat pe locul patru în proba de la sol, cu nota 13,700, după ce a fost penalizată cu o zecime, pentru o presupusă încălcare în afara covorului. Imediat, sportiva româncă a depus contestație, însă arbitrii i-au respins-o.
De cealaltă parte, Ana Bărbosu a obținut medalia de bronz la sol. însă, la scurt timp, clipele de fericire s-au transformat într-un coșmar, pentru sportiva româncă. Asta după ce delegația americanilor a făcut o contestație, iar nota Jordanei Chiles a crescut de la 13.666 la 13.766, devansând-o pe Bărbosu, care a primit nota 13.700. La rândul ei, delegația României a depus contestație, însă, la fel ca în cazul Sabrinei Voinea, aceasta a fost respinsă.
Ambele gimnase românce s-au adresat la TAS, considerând că au fost nedreptățite de arbitrii.
Mihai Covaliu, reacție dură după ce Ana Maria Bărbosu a fost „deposedată” de medalia de bronz
Mihai Covaliu, președintele COSR, a lansat un atac virulent la adresa arbitrilor, fiind consternat de faptul că, contestația României a fost refuzată.
„Am venit cu mare speranță azi pentru o medalie. Sabrina dacă rămânea pe bârna era foarte aprope să câștige o medalie, iar la sol orice comentariu este de prisos pentru că a văzut toată lumea, toată sala, toți telespectaorii. Am fost pe locul trei, s-a făcut o contestație. Am făcut noi prima dată contestație, pe care nu ne-am aprobat-o, apoi au făcut americanii, lor li s-a aprobat. Suntem foarte supărați.
Se poate spune că arbitrii nu au analizat cu aceeași măsură cele două contestații care au fost depuse. Una din partea României și una din partea Statelor Unite. Nu sunt un specialist ca să pot spune dacă au greșit sau nu arbitrii, pentru că nu mă pricep la acest nivel de expertiză al gimnasticii, dar după reacția sălii, a Nadiei, lucrurile pot spune că nu au stat deloc așa. În primul rând, reacția sălii, sunt aici oameni care cunosc gimnastică, care sunt din fenomen, iar la auzul deciziei, cum că nu ne-a fost aprobată contestația, a fost un oftat, apoi un oftat și mai mare atunci când contestația americanilor a fost aprobată.
Am simțit cum am câștigat o medalie, iar apoi acea medalie nu a mai ajuns la noi. Într-un timp extraordinar de scurt. Nici nu ne-am dat seama când am avut medalie și apoi după două minute nu am mai avut medalie. Nu este cea mai mare dezamăgire trăită la aceste Jocuri Olimpice. Este un caz particular, se pare că la gimnastică sunt probleme de arbitraj și trebuie din nou să vedem dacă arbitrii au judecat cele două cazuri la fel, fără nici un fel de apropiere față de unii sau de alții”, a declarat Mihai Covaliu, pentru Prosport.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News