REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tătaru: Cazurile grave de COVID-19 sunt din ce în ce mai puţine. Transmiterea comunitară e scăzută

Tătaru: Cazurile grave de COVID-19 sunt din ce în ce mai puţine. Transmiterea comunitară e scăzută

Replica API 2 iunie 2020 | 22:28 1093

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seara, la TVR1, că ne aflăm pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, el remarcând şi faptul că sunt din ce în ce mai puţine cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga ţară s-a redus.

Nelu Tătaru

"Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică", a spus Tătaru, scrie Agerpres.

El a menţionat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând "focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, în rândul celor care îngrijesc".

"Suntem pe o transmitere comunitară scăzută în ultima perioadă. Mă uit şi la testele restante rămase de pe o zi pe alta. Dacă înainte aveam şi 2.000-3.000 de teste care rămâneau nelucrate, acum avem de la o zi la alta 826 de teste în întreaga ţară", a mai afirmat ministrul Nelu Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acuma nici sa te apuci sa crezi ce spun astia din varful gramezii nu e sanatos.E bine sa fii atent la ce masuri iau adevaratii lideri de tara,cam ce spun adevaratii demnitari ,adica cei din tarile civilizate si abia apoi sa alegeti ce faceti voi. Pe bune,cum sa crezi pe astia care in afara de batut joc,amenintari,dat din gura degeaba nu stiu nimic? Institutiile de forta sunt impotriva populatiei ,mai putin pmpotriva banditilot reali,a violentilor. E ordin sa se spuna ca virusul e pa si pusi? Se vrea campanie electorala,de aia?
1
0
pentru declaratia asta data acum inainte de vara anului 2021. Asta e ca si cum decizi tu ca pandemia s a cam incheiat valul doi nu mai vine si pnl usr plus kwj raman cu banii bagati in masti manusi dezinfectant. Pai tu nu l ai auzit pe Lucovid ca vrea sa vanda vaccin in toamna? Cum se mai achita el de promisiunea facuta bigpharma daca tu vii cu declaratii d astea iresponsabile? Ia sa te auzim noi saptamaba viitoare cum declari ca s au inmultit infectarile in urma relaxariii masurilor preventive. Ca altfel...te ia DNA.
2
0
Ce fata de dependent de dezinfectant...
2
1
Nu mai bea tarie ziua, sefuleee!
2
1
Tataru asta, mare om, mare caracter, asta aduce linistea in casa
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367