REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tătaru: Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme

Tătaru: Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme

Replica API 30 iunie 2020 | 00:00 1060

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că populaţia s-a relaxat "un pic cam devreme" şi a îndemnat la respectarea regulilor de igienă, de distanţare fizică şi purtarea măştii în spaţii închise.

Nelu Tătaru

"Suntem de două săptămâni într-o creştere a numărului de cazuri, dar putem gestiona aceste cazuri. Ar trebui totuşi ca cei care şi-au asumat aceste măsuri de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătăţii, să le şi respecte. Recomand în continuare prudenţă, precauţie, reguli de igienă, distanţare fizică, purtarea măştii în spaţii închise. Avem şi azi 388 de cazuri noi, 205 cazuri în terapie intensivă. (...) Avem oraşe şi spitale unde secţiile de terapie intensivă sunt pline şi trebuie să transferăm bolnavii în altă parte. Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme", a afirmat Tătaru, marţi, la TVR1, scrie Agerpres.

El a precizat că măsurile de relaxare care erau programate pentru 1 iulie au fost amânate şi a menţionat că situaţia actuală face parte din "scenariile care erau în analiză".

"La sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august trebuie să ne aşteptăm la o viaţă cvasinormală. Spun cvasinormală în contextul în care va trebui să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri cum le vedem la gripa sezonieră. Dar, ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli", a adăugat Tătaru.

Întrebat dacă neîncrederea în veridicitatea virusului a generat numărul mare de cazuri, ministrul a răspuns: "A încurajat acea stare de neîncredere, de dubiu în rândul populaţiei faţă de existenţa acestui virus".

"Avem o creştere a numărului de cazuri, o reacutizare a vechilor focare, o transmitere accentuată în comunitate, avem nerespectarea regulilor", a punctat ministrul.

El îi îndeamnă pe cei care nu cred în existenţa virusului să treacă prin spitalele suport Covid, pe la unităţile de primiri urgenţe şi atunci "vor vedea că există boala, că există forme severe şi că se poate muri şi la 30-35 de ani".

"Până acum patru săptămâni aveam un grad de transmitere de 0,6-0,7 şi cred că acea stare de relaxare a încurajat un moment politic. (...) Începând de la Paşti s-a înregistrat acea stare de libertate, dar cred că trecerea directă dintr-un moment medical într-un moment politic a dus la aceste informaţii false, la discreditări, la bagatelizarea unei pandemii şi la o nesocotire a întregului efort de două luni şi jumătate pe care l-a făcut acest popor", a mai spus Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gradul de transmitere a crescut si cu ajutorul desteptilor de la CT-bus care au pus franghie la 20 % din scaunele autobuzului .Ce fac calatorii decat sa stea unul lipit de altul
4
0
Esti pe farash shobolane! Aud ca iar sunt de vina agentii economici. Pune militia fmm sa imparta pulane la cocas care se cred destepti. Agentul economic e dusmanul statului futuvangura de lepre!!!
3
9
nu ati terminat de facut afaceri?
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367