REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tătaru, despre suspendarea izolării și carantinării: Vom reveni cu un proiect în acord cu cele cerute de CCR

Tătaru, despre suspendarea izolării și carantinării: Vom reveni cu un proiect în acord cu cele cerute de CCR

Replica API 4 iulie 2020 | 08:36 1241

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat, vineri seară, că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru „punerea în concordanţă” a cerinţelor Curţii Constituţionale privind carantinarea şi izolarea persoanelor cu COVID-19.

Nelu Tătaru

"Motivarea Curţii Constituţionale spune că ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să definească carantina, boala transmisibilă, izolarea, internarea. Atunci s-a creat un grup de lucru de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei, care vor pune în concordanţă tocmai cerinţele Curţii Constituţionale. Motivarea era de lipsă de claritate şi predictibilitate sau previzibilitate. Medicina este un domeniu în care poţi prevedea într-o anumită măsură - noi obişnuim să spunem că nu există boli, există bolnavi. Particularitatea fiecărui caz, identitatea, comorbiditatea sunt cele care te fac să ai o predictibilitate redusă. Te adaptezi la simptomatologie, la stadiul bolii, la potenţialul critic al acestei boli şi acţionezi în consecinţă. Ne-am asumat şi vom reveni cu punerea în acord a unui proiect cu cele cerute de către Curtea Constituţională", a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Pe 25 iunie, Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu art. 25 alineatul (2) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi art. 8 alin. (1) din OUG 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.

Curtea Constituţională explică în motivarea deciziei că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

De asemenea, CCR susţine că instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Ludovic Orban: CCR a decis că un pacient infectat cu Covid-19 poate circula liber

Premierul Ludovic Orban a declarat, într-un interviu, că „CCR nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre de a combate efectele pandemiei de coronavirus”.

El a admis că pacienții pot fi externați la cerere și că nu se mai poate aplica izolarea la domiciliu sau carantina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia scrie tu un proiect de lege prin care se permite autopsierea mortilor si nu mai treceti Covid 19 cauza ca acum! Va place la guvernare ca altfel nu se explica vrajeala cu 12000 teste si 400 imbolnaviri zilnice.Muie leprelor peneliste!
1
0
CCR, ptr a-si mentine acele nenorocite de pensii speciale si ptr a se lafai cu 70000lei lunar, bani pe care un amarat de rand nu-i cumuleaza intr-o viata, sunt dispuse oricand, oricum, pres ptr ciumatii care i-au cadorisit cu aceste sume iemnse in defavoarea omului cinstit, corect caruia i se poate lua, dintr-o simpla eroare, 17 ani la rand bani din pensia castigata prin munca cinstita nu furati cum fura acesti ciocotati in functii cheie. Sa va fie rusine tuturor celor din CCR
2
0
Catre studenti medicina- disciplina Psihiatrie-- nelu tataru are figura pentru atac de panica, forma accentuata.
2
1
Al dracu sobolan ce ochi are!!! Miroase cascavalu de dupa colt! Marsh Firea dracului de curva
2
2
Multumim ccr pentru situatia in care suntem.
3
4
Pai nu reveniti voi? Voi nu sunteti in stare sa scrieti dupa dictare daramite sa scrieti un proiect de lege. Mai du-te-n pula mea de fraier ce esti.
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367