REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tătaru: Părinţii nu vor mai completa declaraţie pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la şcoală

Tătaru: Părinţii nu vor mai completa declaraţie pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la şcoală

Replica API 2 septembrie 2020 | 00:00 1021

Părinţii nu vor mai fi nevoiţi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere pentru a trimite copilul la şcoală, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Nu va mai exista acea declaraţie pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observaţional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum şi adaptarea, sau nu, după un triaj observaţional către un triaj epidemiologic, cu existenţa unui personal medical care să facă acest triaj epidemiologic, cu existenţa unei zone de izolare, unde un copil care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi, la un moment dat, cantonat până la o evaluare medicală, în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziţie de diagnostic. Fiecare din aceşti copii va fi însoţit pe toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui, o urgenţă imediată fiind cea care va solicita o anunţare la 112 şi mers către o unitate spitalicească", a explicat Tătaru într-o conferinţă de presă despre începerea noului an şcolar, scrie Agerpres.

Ministrul a afirmat că, în acest moment, personalul medical din şcoli va fi suplimentat cu studenţi la medicină.

"În acest moment, noi avem tot ce înseamnă personal medical şcolar, asistenţi şi medici, urmând a fi cu studenţi din ani mari, precum şi cu rezidenţi. Fiecare unitate şcolară îşi face evaluarea şi ne va raporta în jurul datei de 7 (septembrie - n.r.)", a adăugat Tătaru.

El a precizat, în context, că preşcolarii nu vor purta mască.

"Copiii de la grădiniţe, până la 5 ani, nu vor purta mască", a spus Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanii sa semneze pe proprie raspundere ca si-au ales asa conducatori, fara sa fie siliti cu pistolul la tampla. Vai de curul nostru.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614