REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tătaru: „Profesorii care au comorbidităţi, pot opta să predea online“

Tătaru: „Profesorii care au comorbidităţi, pot opta să predea online“

Replica API 12 septembrie 2020 | 09:22 1206

Nelu Tătaru a afirmat că vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii, la începerea anului şcolar. Ministrul Sănătăţii a explicat că „în acest moment, trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”, scrie news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Nelu Tătaru

„Vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii. Avem acelea recomandări care vin de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică. Acele recomandări sunt pentru cei care vor opta să facă învăţământul online. Mai este o recomandare pe care o primesc acei copii care au acasă părinţi aparţinători cu comorbidităţi şi la fel vor să facă învăţământul online acasă. Există o altă recomandare pe care o dă un medic curant pentru profesori. Profesorii cu comorbidităţi pot la fel opta să predea online”, a afirmat Nelu Tătaru, întrebat vineri la Craiova ce a fost decis cu privire la adeverinţele necesare pentru intrarea în colectivitate, la începutul anului şcolar.

El a adăugat că avizul pentru intrarea în colectivitate va fi da la începutul fiecărui ciclu şi ar trebuie să existe la dosar. În cazul în care el nu există, a fost prelungită perioada pentru depunere şi în următoarea săptămână, nu doar în primele trei zile de la începerea şcolii, pentru a nu se produce cozi şi blocaje la medicii de familie.

„Există un aviz de intrare în colectivitate. Acel aviz de intrare în colectivitate se dă la începutul fiecărui ciclu şi ar trebui să existe la dosar, dacă acel dosar este depus. Dacă nu există, atunci am lărgit acea perioadă să nu fie în primele trei zile, să fie şi în următoarea săptămână ca să nu se producă o aglomeraţie la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic, dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la şcoală pe motive medicale. Deci în acest moment trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”, a conchis Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este PNL. Cu voi ce optiune avem?
1
2
Sintem o tara de comortali adica la boli cronice li se zice comorbiditati! Pina sa apara coronavirusul bolile cronice nu prea creau necazuri! Orice s-ar spune suntem o tara nemaipomenita in ue si pe glob!
3
2
Sa predea online, dar au voie sa mediteze fata in fata cate 5 copii. Bravo, Nelutule!
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218