REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Taxa de dezvoltare şi promovare a turismului, ‘pusă deoparte’ în bugetul Primăriei Constanţa! Iată din ce motiv!

Taxa de dezvoltare şi promovare a turismului, ‘pusă deoparte’ în bugetul Primăriei Constanţa! Iată din ce motiv!

Replica API 2 august 2018 | 00:00 188

Decebal Făgădău

Taxa de dezvoltare și promovare a turismului, achitată de operatorii economici în cursul anului 2017 și 2018 va fi utilizată ca aport al Primăriei Constanța în viitoarea Organizație de Management al Destinațiilor (OMD). Acest aspect a fost anunțat, marți, 31 iulie a.c., de primarul Decebal Făgădău, care a mai afirmat că OMD-ul Constanța – Mamaia va lua ființă în momentul în care normele de aplicare pentru legea care reglementează înființarea acestor organizații pentru promovarea turismului în țara noastră.

„OMD-ul se va face. Am avut o discuție chiar săptămâna trecută cu ministrul Trif (n.r. ministrul Turismului) și așteptăm normele de aplicare. Vrem să așteptăm acest lucru, tocmai pentru că la Constanța avem o istorie, o asociație care se numește Asociația Litoral Delta Dunării, care a făcut o treabă excelentă. Subliniez, o treabă excelentă pentru turismul românesc. A născut modele care au fost replicate ulterior. A făcut pionierat, dar iată că în lipsa unui cadru legislativ foarte clar am ajuns să avem probleme între noi, să ne dăm în judecată să recuperăm banii. Noi am ieșit din Asociația Litoral Delta Dunării tocmai pentru că era un litigiu între Consiliul Județean și asociație.

În secunda în care apar normele, veți vedea proiectul de înființare a OMD Constanța – Mamaia”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

Acesta a adăugat că statutul OMD-ului a fost realizat deja, pentru care le-a mulțumit Ancăi Nedea, lui Cristian Bărhălescu și Mirelei Matichescu.

De asemenea, edilul șef a arătat că fondurile strânse din taxa de dezvoltare și promovare a turismului, în 2017 și 2018, sunt puse deoparte, urmând să fie folosite după înființarea organizației.

„Pentru că știu că există o îngrijorare în rândul plătitorilor taxei de dezvoltare și promovare a turismului, vreau să îi asigur că sumele încasate anul trecut și anul acesta sunt în contul primăriei, nu au fost cheltuite. Ele vor fi aportul municipiului Constanța în noul proiect.

Mi-aș dori să fie mai rapid acest proces de elaborare a normelor metodologice. Știu că operatorii din turism sunt nerăbdători, mă alătur lor, am aceeași nerăbdare, dar vreau să avem o soluție viabilă în momentul în care înființăm acest OMD”, a mai afirmat primarul Decebal Făgădău.

Reamintim că, în 2017, Guvernul României a aprobat o ordonanță prin care se înființează Organizațiile de Management al Destinațiilor (OMD). Aceste organizații sunt considerate a fi singurul mod judicios de gestionare integrată a unei destinații turistice”. Legislația dă dreptul OMD-urilor de a se implica alături de autoritățile locale, în administrarea judicioasă a resurselor naturale și antropice ale destinației turistice, de a accesa fonduri europene.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aveti si am ghinion sa fim datorita sortii locatari ai orasului cu ciori cazate in centru,pe banii mei si ai vostri ca noi le platim taxele si traiul la umbra.c-ta e praf si pulbere sub mareata guvernare din 1989 incoa.e ceva care tine de evul mediu,inca sunt strazi fara canalizare cu wc in curte,mizerie si vile linga cocioabe.dictatura hotziei si incompetentei.
5
0
Banii sunt la Corina Martin ,auzi tu...divort de 40 de milioane de unde mortii matii ai facut tu si cu fam ta banii astia,poti demonstra?facturi ,bilant,NIR daca erai in Germania nu mai prindeai o zi cu soare decat cand te scotea la aer,ati furat ,ati integrat spioni bolsevici in domeniul privat dandu le spatii comerciale ba mai rau transformati fosti spioni de peste prut in oameni de bine?S.R.I se uita la voi dar si cand o sa vb sau sa actioneze atunci sa va tineti.SUNTETI ANTI-ROMANI,meritati retragerea cetateniei.persona non grata
5
0
As intra in pamant de rusine daca as fi pe scaunul ala maro de primar. Daca ai ghinionul sa fii un om de treaba care vrea sa-si dreaga curtea si casa pentru familie, platitori de impozite, mai bine iti faci plan de mutat in alt oras sau tara. Primaria a ajuns cel mai tare instrument de umilit constanteni.
7
1
Curtea de conturi sa verifice ce loja masonica a primit bani de la bou-ros.
3
0
Corina, noi te iubim - Ca ca tine nu mai gasim !
3
2
Inca o modalitate prin care hotul de fagadau pregateste terenul pentru a fura ! Iar madam martin mai bine-i trimite niste sarmale cu arcul lui titisor ! Sau chioftele cu prastia.
4
2
Ati dat-o pe Corina Martin afara crezand ca sunteti mai buni dar de unde sunteti praf evenimente tot Corina organizeaza voi doar va uitati.Rusine sa va fie!!!
3
7
asta sa se duca dracului dupa Mazare ca nu face nimic, a distrus orasul asta cu buna stiinta
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218