REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Taxa de liniște anulată de instanță în 2016 încă face probleme operatorilor de pe litoral!

Taxa de liniște anulată de instanță în 2016 încă face probleme operatorilor de pe litoral!

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:12 389

Firma Black Wave Center SRL are sechestru pe un autoturism Porsche Cayenne, instituit la cererea Serviciului Public de Impozite și Taxe, la sfârșitul anului trecut. Serviciul din cadrul Primăriei Constanța a executat societatea, conform unor titluri executorii din iulie 2016, octombrie 2016, aprilie 2015, datorate cu titlu de taxă de liniște și siguranță, promovare turism, impozit mijloace de transport și cheltuieli de executare.

În urmă cu trei ani, la Tribunalul Constanța era înregistrat un dosar de materie contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect anulare act administrativ (taxa de liniște), reclamant fiind Asociaţia Constanţa ia Atitudine. Pârât a fost Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Pe 21 decembrie 2015, magistrații au admis cererea de chemare în judecată formulată de catre reclamanta Asociaţia Constanţa ia Atitudine și a anulat în parte Anexa 5: Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe si alte venituri ale bugetului local din H.C.L. Constanţa nr. 246/18.12.2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015, în ceea ce privește taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă. Dar decizia nu a fost definitivă și a urmat apelul. Curtea de Apel Constanța, la data de 12 septembrie 2016, a respins recursul, ca nefondat, al Consiliul Local al Municipiului Constanţa, în dosarul 6149/118/2015, cu obiectul "anulare act administrativ", decizia fiind definitivă. În concluzie, taxa de liniște și siguranță a fost anulată. În baza acestei sentințe, operatorii de pe litoral au încetat plătile, însă unii s-au ales cu acțiune în instanță. Acesta este și cazul societății Black Wave Center SRL. Au fost emise mai multe tiluri executorii, însă societatea nu a dat curs plăților. Așa că, SPIT Constanța a solicitat instituirea sechestrului asupra autoturismului Porsche Cayenne. Reprezentanții societății au contestat sechestru, la Judecătoria Constanța, însă instanța a respins acțiunea, deși contestatorul a menționat că, în mod nelegal, a fost instituită în sarcina sa obligația de a achita o taxă de liniște în condițiile în care această taxă a fost anulată ca efect al unei soluții pronunțate de o instanță. Instanța nu a fost de partea societății, așa că a fost menținut sechestrul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Be that as it may, most understudies who really do take the decision of the credit are aware of the earnestness of the obligation that they bear. Should Bohus Pollak be keen on a select understudy credits, at that point you need to initially get your work done concerning the advance being referred to alongside the particular loaning organization. An understudy credit is just cash you obtain you need to reimburse with premium. As an option in contrast to having your discount, you may acquire a letter expressing it has been sent to your very own understudy advance moneylender.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218