REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Taxa de liniște din Constanța, Mamaia și Sat Vacanță, ilegală. A fost anulată de Tribunal

Taxa de liniște din Constanța, Mamaia și Sat Vacanță, ilegală. A fost anulată de Tribunal

Replica API 22 decembrie 2015 | 15:17 529

Taxa de linişte din Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă, anulată de judecătorii constănțeni. Tribunalul Constanța a admis, luni, 21 decembrie, cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Asociația Constanța Ia Atitudine, în contradictoriu cu Consiliul Local Municipal Constanța. Cu alte cuvinte, magistrații au anulat, în parte, Anexa 5 „Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe si alte venituri ale bugetului local” din H.C.L. Constanţa nr. 246/18.12.2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015, in ceea ce priveste „Taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă. De asemenea, Tribunalul a obligat pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în sumă de 1746,76 lei (taxa judiciară de timbru, onorariu avocat și c/val cheltuieli de transport – carburant). Decizia nu este definitivă.

"Sentinţa produce efecte pentru viitor, este opozabilă erga omnes (pentru toţi contribuabilii) şi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, iar recursul este suspensiv de executare", spun reprezentanții Casei de Avocatură Uscov | Attorneys at law, care au reprezentat partea reclamantă.

Aceștia au precizat că, potrivit comunicatului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa din 18.12.2015 s-au stabilit impozitele şi taxele locale pentru anul 2016 şi faţă de anul 2015 sunt prevăzute următoarele modificări: eliminarea taxei pentru creşterea gradului de linişte pentru sediile/punctele de lucru ale contribuabililor situate în incinta Port Constanţa şi modificarea încadrărilor privind taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în municipiul Constanţa, precum şi a cuantumului acestora. "Deocamdată Hotărârea Consiliului Local Constanţa din data de 18.12.2015 nu este publicată pe site-ul instituţiei, dar după publicare vom analiza impactul hotărârii judecătoreşti asupra posibilitatii perceperii acestei taxe in viitor. În cazul perceperii în continuare a taxei pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă vom formula acţiuni în justiţie până la eliminarea ei completă, venind astfel în întâmpinarea tuturor contribuabililor nemulțumiți", au precizat reprezentanții Casei de Avocatură Uscov | Attorneys at law.

Mai mult, Silvia Uscov, Founding Partner al Casei de Avocatură, susține ca banii vor fi recuperați. "În final contribuabilii îşi vor putea recupera sumele ce vor fi plătite cu acest titlu, iar Consiliul Local Constanţa va fi obligat la plata cheltuielilor de judecată", a precizat aceasta.

Președintele Asociației Constanța Ia Atitudine, Andrei Popescu, salută decizia instanței. "Mă bucur că justiția a făcut dreptate și sunt convins că taxa aceasta de liniște, impusă abuziv de Radu Mazăre și păstrată de locotenentul său servil, Decebal Făgădău, va fi desființată și că oamenii își vor putea recupera banii. Peste 7.000 de persoane au votat pentru desființarea acestei taxe și mă bucur că instanța a validat demersul nostru. Trăim încă într-o Constanță controlată de oamenii lui Mazăre, un oraș în care s-au inventat unele dintre cele mai bizare taxe speciale din România. Hotărârea Tribunalului Constanța este un pas spre normalitate. De asemenea, fac un apel către Consiliul Local Constanța să își reconsidere atitutinea față de perceperea acestei taxe și în anul 2016 pentru a preîntâmpina în acest context alte litigii. Nu în ultimul rând, mulțumesc casei de avocatura Uscov | Attorneys at law pentru profesionalism și pentru sprijinul acordat. Până acum contribuabilii atacau în justiție deciziile de impunere, hotărârile judecătorești favorabile acestora neavând efecte și pentru ceilalți contribuabili, dar acum am reușit obținerea unei prime soluții prin care se merge direct la rezolvarea problemei", a conchis Andrei Popescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367