REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Taxa de pod de la Feteşti: mulţi şoferi vor uita să mai plătească, va creşte numărul de amenzi

Taxa de pod de la Feteşti: mulţi şoferi vor uita să mai plătească, va creşte numărul de amenzi

Replica API 2 iulie 2015 | 22:19 257

Traficul a fost fluidizat

Traficul a fost fluidizat

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România consideră că scopul introducerii taxei prin SMS, la Feteşti, a fost atins, în sensul că traficul rutier se desfăşoară acum în condiţii optime. Totodată, acesta este conştient de faptul că mulţi şoferi vor uita să mai trimită respectivul SMS, odată trecuţi de respectiva zonă, motiv pentru care se aşteaptă la creşterea volumului de sancţiuni.

“La două luni de la implementarea acestui proiect CNADNR consideră că scopul principal, acela de a fluidiza traficul în zona Stației de taxare Fetești, a fost atins, astfel fiind rezolvată o problemă care la începutul anului apărea ca un punct critic al companiei, așa cum era prins în planul de acțiune al anului 20015. Pentru că acum se trece liber pe pod, s-ar putea ca mulți șoferi să uite să dea un sms sau să se oprească într-o benzinărie și să-și plătească trecerea. S-ar putea să avem un aflux mai mare de amenzi, dar cu timpul cred că ne vom obișnui și cu acest sistem. De asemenea, tot din obișnuință, încă vom mai înregistra multe treceri pe prima bandă cu achitarea taxei pe pod. Orice schimbare presupune și o perioadă de acomodare. Eu cred că sistemul a prins, rezultatele sunt bune și, curând, ne vom obișnui cu toții cu el”, a declarat Narcis Ștefan Neaga, director general al CNADNR. Menţionăm că, în perioada 30.04.2015 - 29.06.2015, un număr de 389.138 utilizatori au ales să achite tariful de trecere la Stația de Taxare Fetești, utilizând porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori. În perioada scursă de la implementarea sistemului de plată electronic, prin stația de taxare au trecut pe benzile marcate „e-tarif” un număr de 457.044 vehicule. Pentru 341.257 dintre acestea regăsindu-se automat o plată efectuată în termenul legal. Pentru celelalte 115.787 vehicule detectate, înregistrările vor intra pe fluxul manual de verificare al agenților constatatori, existând următoarele posibilități: ori numărul de înmatriculare a fost detectat eronat, iar în urma corecției acestuia de către agentul constatator se regăsește o plată efectuată în termenul legal; ori pentru acel număr de înmatriculare nu a fost efectuată nici o plată, urmând a se încheia un proces verbal de constatare a contravenției. Reamintim utilizatorilor că tariful poate fi achitat la stațiile de distribuţie a carburanţilor (Omv, Petrom, Mol, Rompetrol), prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă Orange România, Vodafone România, Telekom Mobile și RCS-RDS) și cash la stația de taxare Fetești. Dacă se optează pentru achitarea peajului la distribuitorii autorizați sau prin SMS, acesta se poate achita înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Dacă se optează pentru achitarea peajului cash la stația de taxare Fetești, se vor utiliza porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori. Peajul achitat la distribuitorii autorizați sau prin SMS și neutilizat într-o perioadă de 12 luni își pierde valabilitatea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614