REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Taxele și impozitele locale din Medgidia, la fel și în anul 2016

Taxele și impozitele locale din Medgidia, la fel și în anul 2016

Replica API 17 iunie 2015 | 00:00 226

Luni la Medgidia au avut loc două dezbateri publice în care s-a discutat despre nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2016 și s-a prezentat regulamentul privind prestarea serviciilor și executarea lucrărilor de către agenții economici în Cimitirul Ortodox Medgidia.

Potrivit legii, impozitele și taxele locale pot fi majorate de către municipalitate anual, cu până la 20%, însă și anul viitor taxele vor rămâne la același nivel, pentru al treilea an consecutiv. Mai exact, locuitorii vor plăti aceleași sume la impozit și alte taxe ca și acum trei ani. Decizia vine în urma dorinței de a menține o stabilitate pe plan economic pentru cetățeni. Și facilitățile fiscale rămân constante la Medgidia, mai exact reducerea de 100% și de 50% a impozitului pe cladiri si a impozitului pe terenul aferent clădirilor pentru persoanele cu handicap grav. În același timp, se acordă scutirea de la plata impozitului pe cladiri pe o perioada de șapte ani consecutivi, pentru proprietarii apartamentelor din blocurile de locuințe și ai imobilelor care au executat lucrări de intervenție pe cheltuială proprie, pe baza procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, întocmit în condițiile legii, prin care se constată realizarea măsurilor de intervenție recomandate de către auditorul energetic, în certificatul de performanță energetică sau, după caz, în raportul de audit energetic. În cea de-a doua dezbatere s-a prezentat regulamentul privind prestarea serviciilor și executarea lucrărilor de către agenții economici în Cimitirul Ortodox Medgidia. Acesta normatizează executarea lucrărilor funerare, prestatorii de servicii funerare și inclusiv răspunderea pe care aceștia o au și contravențiile pe care le pot primi dacă încalcă regulamentul. Mai exact, numai agenții economici autorizați au permisiunea de a executa lucrări funerare. Totodată, ca parte din îndatoririle acestora face parte și oferirea de garanție la lucrări, în baza legii, iar cei care nu îndeplinesc obligațiile și încalcă Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Cimitirului vor fi sancţionați cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, precum şi cu retragerea avizului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367