REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Taximetrele luate la control: circulă cu viteză, au ITP-uri expirate sau nu deţin atestate

Taximetrele luate la control: circulă cu viteză, au ITP-uri expirate sau nu deţin atestate

Replica API 11 iulie 2013 | 00:00 109

Poliţiştii rutieri au luat taximetrele la control, tocmai în ideea de a preveni accidentele rutiere, dar vizat a fost şi controlul în trafic a legalităţii transporturilor de persoane. Ce au descoperit nu a fost tocmai îmbucurător: taximetriştii circulă cu viteză şi chiar fără permis de conducere, nu au atestate, asigurare sau ITP valabil şi nu respectă regulile de circulaţie.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au desfăşurat în ziua de 09 iulie a.c., timp de 24 de ore, pe raza municipiului Constanţa, o acţiune care a vizat controlul în trafic a legalităţii transporturilor de persoane în regim de taxi. Principalele obiective urmărite au fost de reducere a accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de persoane, menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor în regim de taxi, eliminarea pirateriei în domeniu şi, în mod special, verificarea taximetriştilor autorizaţi de primării, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximentrie, verificarea efectuării în termen a inspecţiei tehnice periodice. În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au întocmit un dosar de cercetare penală unui taximetrist care a fost depistat conducând în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Spre exemplu, în jurul orelor 16.49, M. E., bărbat, de 30 ani, a condus un autoturism pe Bulevardul I. C. Brătianu, din municipiul Constanţa, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 62km/h, efectuând activităţi de taximetrie, în timp ce avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada în curs. În aceeaşi zi, la orele 08.55, A.F., bărbat, de 34 ani, a fost depistat desfăşurând activităţi de taximetrie pe strada Nicolae Iorga, fără a deţine atestat profesional, fiind oprit în zona de acţiune a indicatorului "Oprirea Interzisă". De asemenea, în jurul orelor 15.26, P.V. T., bărbat, de 48 ani, a fost depistat desfăşurând activităţi de taximetrie pe Bulevardul I.C.Brătianu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 66km/h, fără a deţine asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA) şi fără a avea inspecţia tehnică periodică efectuată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614