REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Taximetrist din Constanţa, înjunghiat de client după ce i-a comunicat preţul cursei

Taximetrist din Constanţa, înjunghiat de client după ce i-a comunicat preţul cursei

Replica API 30 mai 2013 | 00:00 147

Lică Neagu: "Riscul de a lua "handicapaţi" în maşină e foarte mare"

Lică Neagu: "Riscul de a lua "handicapaţi" în maşină e foarte mare"

Un taximetrist din Constanţa a ajuns la spital după ce un client furios l-a atacat cu un cuţit în momentul în care i-a cerut să îi plătească pentru cursă. Atacatorul a reuşit să fugă, fiind căutat de poliţişti. Taximetristul nu a prezentat răni grave, medicii stabilind că nu a fost necesară internarea acestuia. Poliţiştii au declanşat o anchetă şi speră ca în scurt timp să îl găsească pe atacator.

Mai exact, la data de 29 mai a.c., ora 05. 21, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi prin apel 112, de dispecerul unei societăţi ce desfăşoară activităţi de taximetrie, cu privire la faptul că un taximetrist a fost agresat de către un tânăr necunoscut la intersecţia străzilor Corbului cu I.L. Caragiale, din municipiul Constanţa. Având în vedere aspectele sesizate la faţa locului s-a deplasat patrula de siguranţă publică unde a fost identificat bărbatul de 61 de ani (taximetrist), care prezenta o plagă tăiată în zona feţei, şi o plagă înţepată la nivelul antebraţului drept. Din primele verificări efectuate de poliţişti, potrivit datelor prezentate de victimă, s-a stabilit că în jurul orei 05.15, aflându-se în staţia de taximetre situată la intersecţia străzii Dezrobirii cu strada Baba Novac, un tânăr de 20-25 ani, slab, păr ondulat şaten spre blond, îmbrăcat cu tricou alb şi bermude, a urcat pe bancheta dreapta spate a autoturismului, şi i-a cerut să-l transporte pe strada Eliberării. Ajungând la intersecţia cu strada Corbului, a oprit la cererea clientului, iar după ce i-a comunicat preţul, acesta l-a lovit în zona feţei şi a braţului cu un corp tăietor-înţepător, după care a fugit. Victima a fost transportată la spital, unde a fost diagnosticată cu "plăgi tăiate la nivelul feţei şi antebraţului drept", nerămânând internată, după acordarea îngrijirilor medicale. După examinarea medico-legală a victimei, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare, urmează a se efectua şi încadrarea juridică a faptei. Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment, identificarea tânărului respectiv şi luarea în cauză a măsurilor legale ce se impun.

Lică Neagu: Riscul de a lua "handicapaţi" în maşină e foarte mare

Liderul taximetriştilor din Constanţa, Lică Neagu, consideră că este un eveniment regretabil în viaţa unui taximetrist, dar clienţii sunt diverşi, printre care şi... "handicapaţi". "Este un moment regretabil în viaţa unui taximetrist, iar riscul de a lua "handicapaţi" în maşină e foarte mare. Din punct de vedere legal, legea ne protejează, în sensul că ne dă voie să ne alegem clienţii, care par dubioşi şi care ar putea deveni duşmanii noştri. Obligaţia taximetristului este de a avea la bordul taximetrului o staţie de emisie - recepţie, care are un buton de alarmă. Dacă nu avea staţie colegul respectiv, putea fi mai grav, poate chiar mort. Dar a apucat să anunţe", a declarat, pentru "Replica", Lică Neagu. Acesta a mai specificat şi faptul că, în Constanţa, nu toţi taximetriştii au o asemenea staţie, motiv pentru care, săptămâna viitoare, va face o adresă Primăriei Constanţa, dar şi Registrului Auto Român. "În Constanţa se întâmplă un fenomen foarte ciudat. 10% dintre taximetrişti nu au staţie de emisie - recepţie, deşi legea implică, este unul dintre elementele necesare în vederea autorizării şi licenţierii. Săptămâna care vine o să fac o adresă către Corpul de Control al Primăriei şi Registrul Auto Român, în acest sens, astfel încât în momentul în care nu ai staţie, să nu-ţi dea autorizaţie", a mai spus liderul taximetriştilor din Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102