REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Taximetriştii constănţeni, prinşi pe picior greşit de poliţişti: au curs sancţiunile!

Taximetriştii constănţeni, prinşi pe picior greşit de poliţişti: au curs sancţiunile!

Replica API 25 octombrie 2013 | 00:00 95

A fost depistat şi un "profesionist" cu permisul de conducere suspendat

A fost depistat şi un "profesionist" cu permisul de conducere suspendat

Acţiune de amploare pe străzile din Constanţa. Poliţiştii rutieri, alături de specialiştii RAR, au luat la control taximetrele ce rulează pe străzile din Constanţa. Dacă unii şoferi au colaborat fără probleme, alţii s-au arătat deranjaţi de prezenţa aparatelor de fotografiat, iscând scandaluri pe această temă. Mai mulţi taximetrişti au fost sancţionaţi, dar li s-a reţinut şi certificatul de înmatriculare.

Dacă săptămânile trecute au fost luate la puricat microbuzele ce transportă persoane, de data aceasta a venit rândul taximetrelor. Poliţiştii rutieri, dar şi specialiştii RAR au acţionat în toate zonele din Constanţa, inclusiv în zona Gării, pe Baba Novac, dar şi pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta, să prezinte actele, dar şi să lase specialiştii să verifice autovehiculele. "Acţiunea care se desfăşoară la nivelul judeţului Constanţa urmăreşte controlarea autovehiculelor destinate transportului de persoane în regim taxi. Controlul se realizează împreună cu specialiştii RAR pentru a se verifica starea tehnică a vehiculelor, în special mecanismul de direcţie, mecanismul de frânare şi, în acelaşi timp, poliţiştii rutieri verifică documentele în baza cărora se realizează transportul de persoane, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, atestatul profesional, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto şi nu în ultimul rând valabilitatea inspecţiei tehnice periodice", a declarat Marius Ghiţă, din cadrul Serviciului Rutier Constanţa. Cum era şi de aşteptat, mai multe taximetre nu au fost în regulă, şoferii fiind sancţionaţi. Joi, 24 octombrie, până la orele 16.00, au fost controlate 204 de autoturisme şi aplicate 117 sancţiuni în valoare de peste 15.000 de lei. Au fost reţinute 8 certificate certificate de înmatriculare, dar au fost depistate şi infracţiuni, un şofer fiind depistat că avea permisul de conducere suspendat. Principalele sancţiuni au fost aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranţă, defecţiuni tehnice constante la autoturisme, anvelope uzate, telefon mobil. Revenind la atitudinea taximetriştilor, mulţi s-au arătat deranjaţi de faptul că au fost fotografiaţi, chiar dacă nu li s-a găsit nimic în neregulă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108