REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Taximetriştii de ocazie au ieşit ca ciupercile după ploaie, pe litoral: ‘Ne-a spus că nu are afişaj pentru că doar ce şi-a schimbat licenţa’ VIDEO

Taximetriştii de ocazie au ieşit ca ciupercile după ploaie, pe litoral: ‘Ne-a spus că nu are afişaj pentru că doar ce şi-a schimbat licenţa’ VIDEO

Replica API 29 august 2018 | 14:57 392

Gata cu japca

Gata cu japca

Taximetriştii de ocazie bat recordul la malul mării! Sezonul estival aduce pe litoral diverse persoane cu intenţii de… îmbogăţire, prin orice metodă! Hoţii de buzunare, din locuinţe, cerşetorii sau bişniţarii îşi fac apariţia în fiecare vară pe litoralul românesc. Acestora li se alătură şi taximetriştii de ocazie, foşti taximetrişti sau persoane care şi-au achiziţionat un autoturism second-hand ce demult funcţionau ca taximetre. Astfel, turiştii dar şi constănţenii pot fi păcăliţi de aceste persoane care se recomandă a fi taximetrişti cu acte în regulă.

De cele mai multe ori taximetriştii de ocazie nu deţin aparatura de specialitate, cerând o sumă mai mică decât cea iniţială pentru distanţele parcurse. Dacă unora li se pare benefic pentru că achită mai puţin, alţii sunt speriaţi sau chiar revoltaţi de fenomenul acesta. Riscul ca şoferul să nu fie tocmai bine intenţionat este mare. “Ne aflam pe bulevardul Mamaia când am făcut cu mâna unui autoturism tip taxi să urcăm în el. Voiam să ajungem cât mai repede acasă. În acest context a oprit şi ne-am urcat. În primă fază observasem că nu are plăcuţă pe capota maşinii. Ne-a spus că nu are afişaj pentru că doar ce şi-a schimbat licenţa, că nu pune ceasul şi că ne ia 15 lei până în zona City Park. Dacă ar pune ceasul ne-ar lua tot cam aşa. Cu toate astea, nici dacă voiam ceas nu putea să îl pună pentru că nu exista!”, a declarat pentru Replica un constănţean potrivit căruia fapta s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 spre 26 august a.c.

Totodată acesta ne-a precizat că fata cu care se afla se speriase pentru că nu mai avea încredere în şoferul autoturismului. “Prietena mea se speriase puţin când a văzut asta. Dacă ar fi fost singură nu ştiu ce s-ar fi întâmplat. Cert e că am ajuns cu bine la destinaţie şi am achitat aşa cum ne-a spus iniţial.”, a adăugat acesta.

În acest context, oamenii legii acţionează zilnic în muncipiul Constanţa pentru combaterea înşelăciunilor de orice fel.

Poliţiştii locali constănţeni au luat la puricat taximetriştii! Printre ei, 3 erau de ocazie!

Poliţiştii locali constănţeni au acţionat la începutul săptămânii în curs în domeniul siguranței pe drumurile publice și fluenței traficului rutier. Acțiunea de verificare a vizat legalitatea desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege. Au fost vizate persoanele care practică "pirateria" în acest domeniu. “Au fost identificate și sancționate contravențional 3 persoane care efectuau transport public contracost în zona Gării CFR, fără a deține autorizație taxi emisă de autoritatea publică locală. Cuantumul total al celor 3 amenzi contravenționale aplicate persoanelor în cauză a fost de 4.000 lei. Acest gen de acțiuni vor fi organizate în mod sistematic, pentru asigurarea siguranței pasagerilor și menținerea legalității în domeniu.”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

Paula SOLOMON

Video:

sursa video: Poliţia Locală

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Mangalia la Lidl e tiganie curata s au si batut de mai multe ori dar e stapan clanul Lalai si la politie le tremura chilotii pe ei si nu au ce le face.
0
0
Unu este ct 01 pea ala pune si verde sus unu la rustic in fata 7la gara si fisu lui zotel are un logan visiniu
1
0
Va mai spun eu 2. Ii stie si politia si ii doare-n cur. E un golf la gara si un logan la Cora Bratianu. Niciunul nu are macar insemne pe masina, doar le-au colantat galbene si rup de bani in regim de "taxi". Daca nu esti atent te-au rupt
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218