REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Taximetriştii protestează! Lică Neagu: ‘Se doreşte eliminarea activităţii paralele de taximetrie, mascată sub sigla Uber sau Clever Go’

Taximetriştii protestează! Lică Neagu: ‘Se doreşte eliminarea activităţii paralele de taximetrie, mascată sub sigla Uber sau Clever Go’

Replica API 28 februarie 2019 | 00:00 357

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) protestează joi, 28 februarie 2019, pentru ca Guvernul să promoveze Ordonanța de Urgență (OUG) pentru modificarea Legii taximetriei. Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei.

Lică Neagu: “Se doreşte eliminarea activităţii paralele de taximetrie”

La protest vor participa transportatori cu autobuze, microbuze, autocare, taxi, aparținând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule. De la Constanţa vor participa între 50 şi 100 de maşini.

Lică Neagu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa a precizat că vor ajunge la ora 06.00 în Capitală. “O să plecăm la 03.00 dimineaţa. O să ne adunăm la Vivo, la Oierie la Peco, astfel încât la ora 06.00 să fim acolo”, a precizat Lică Neagu. Acesta a menţionat că se doreşte eliminarea concurenţei neloiale. “Ne referim în primul rând la cei care practică activitatea paralelă de taximetrie, printr-o activitate mascată sub sigla Uber şi Clever Go, nişte aplicaţii. Eşti persoană fizică şi vrei să faci taximetrie, îţi iei aplicaţie şi faci taximetrie. Nimeni nu-i amendează. Sunt unii senatori, majoritatea senatori PSD, care au iniţiat un proiect de hotărâre să legalizeze această activitate şi a trecut de Senat proiectul, în acord tacit, şi acum se duce la Camera Deputaţilor. Închipuiţi-vă următoarea situaţie: Voi aveţi Replica, da, şi acolo, la 5 metri mai departe, scrie Replicuţa, şi vine şi vă ia clienţii, vă ia reclamele, vă ia tot, vă ia sigla şi voi ce faceţi? Nu săriţi să-i păruiţi?”, a menţionat Lică Neagu.

“Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale”

Vor participa maşini din toate regiunile. “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, în cadrul unui comunicat de presă. Președintele COTAR cerea Guvernului să excludă falşii transportatori de pe drumurile României. „Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER, Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat acesta.

Restricţii de circulaţie în Capitală

Cu ocazia acţiunii organizate în Piaţa Victoriei, în ziua de 28 februarie a.c., în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

- începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şoseua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Strada Arh. Ion Mincu;

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Strada Paris și breteaua care leagă Bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Bulevardul Lascăr Catargiu.

Rute alternative:

- Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Beijing – Strada Nicolae Caramfil – Bulevardul Aerogării – Șoseaua București-Ploiești;

- Bulevardul Ion Mihalache – Bulevardul Mareşal Averescu – Bulevardul Mărăşti – Piaţa Montreal – Șoseaua București-Ploiești.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi solicită conducătorilor de autovehicule: să circule cu prudență; să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic; să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv; să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astept un punct de vedere oficial de la UBER ,,, cand dracu veniti si la Cta ca m-am saturat de taximetristi mizerabili si de ligheane pe patru roti . Aud .....
4
0
Taximetristi... Uber e 1st class, lumea vrea Uber ca este satula de arogantele voastre, singuri va sapati groapa
6
1
uberrrrrrruuuuuuuuullllllll
5
2
Eu fac pirat taxi pe centru in Cernavoda,stationez pe trecerea de pietoni,de prioritate in trafic nu am auzit,permis de dobitoc in trafic am,sifon rupt in cur de foame sunt!Jegul nr. 1! Ma dat afara de la servici ca am furat motorina si ma prins!
6
0
Vedeti ma taximetristilor de ce e buna concurenta voi sunteti foarte agresivi chiar si in mesaje.Care e treaba voastra ma cui dau eu bani mei eu va zic voua de unde sa faceti piata.
6
1
Multumesc pt muie , apelati si cur va tog
4
0
De ce la taxi cere atestat pentru sofer si la uber nu? Vi se pare corect cretinilor? E ca si cum daca am Logan imi cere permis de conducere dar daca am Ferrari nu-mi trebuie ca se conduce singura, logica romanului meltean, sa va dati foc la cat sunteti de prosti, un pic de gandire n-aveti in capetele alea seci.
0
10
Bai prostii pu... care comentati in necunostinta de cauza, facem abstractie de tigaile unora, unii chiar au masini bengoase pe taxi, dar nu despre asta e vorba, sa-si faca si uber atestat pt sofer, autorizatie, taxe, aia nimic si taxiurile o iau in bot, macar sa le scoata si de la taxiuri si stii o treaba. Boilor.
0
8
Lica Nragu sa vada de nevasta sa ca se fute cu instructorul de la yoha
1
0
Sa mearga nea Lica la gara in sezonul estival si sa incerce sa ia un taxi cu destinatia mai aproape de mamaia, sa vedem gaseste.
5
0
Daca nu ii iese si lu' nea Lica Neagu ceva,e contra!Astia care au fost pe vremuri prin CNSLR Fratia sunt toti o apa si-un pamant:Miron Mitrea,Marian Foca,P.Todoran,Chesoi,Plesu,Neagu.In primul rand pt.ei,ce scapa printre degete sau de ochii lumii,ceva si pt.sindicalisti!Cel putin parvenitul ala de Chesoi,fost muritor de foame pe la SCIM prin anii '90,este un exemplu de jigodism!
3
0
Fiti cinstiti, nu mai furati clientul, schimbati masinile, umblati cu niste jafuri care put si apoi sa aveti pretentii. Marea majoritate a taximetristilor sunteti HOTI.
9
0
tu te lupti cu morile de vant. Iubar asta de sta ca drobul de sare deasupra mata si a etnicilor tigani si machedoni, ca ei alcatuiesc grosul taximetristilor, drobul asta de sare nu poate fi oprit nea Lica. Sunt forte nea Lica pe care mata nu le intelegi, de-aceea nea Lica, protestul matale e pe cat de inutil pe-atat de amuzant.
8
0
dau si eu o mie lu lica , sper sa nu se supere citizen x ... hai ca mai dau una ...
2
0
Repertoriu de taximetristi: "Iti convine 20 da lei fara taximetru?", "Iti vand un telefon, boss?", "Nu te iau, e distanta scurta", "Nu pornesc aparatul"
12
0
De ce in constanta majoritatea taximetristilor sunt etnici romi??
15
0
nu se va schimba nimic , tiganii vor lucra sub autoritatea uber . Multi au masini , iar unii patroni vor face contracte de comodat sau facturi neinregistrate pe numele soferului ......si tot de ei dati . Astfel se face de cacat si uber , care oricum sunt ilegali . Luati atitudine , nu mai vizati licente si atestate si nici metrologie !!!!!! cand va face uber asta faceti si voi !
1
6
Mai aveti autorizatii clonate? In loc sa protestati pentru nivelul la care ati adus taximetria in Constanta va doare de concurenta. Pai de aia o sa pierdeti
10
1
toti tiganii sunt taximetristi ca seful lor
13
1
Nu stiu la alte firme, dar eu la Uber nu am vazut masini la care cad tablele de pe ele si nici ghertoi la volan. Daca ar trece Uber sub comanda dl profesor universitar Lica Neagu, cred ca nu ar fi nici o problema. Trebuie doar sa cotizeze si sa faca ce vrea el
9
2
Bai astia toti care sunteti contra uber de ce va este frica de concurenta pot sa fie mai multe oferte sa aiba omu de unde alege sau ati ramas in comunism cand spuneati nu vrei cu mine dute ma pe jos sau ia autobuzu.
13
2
Eu chiar nu inteleg de ce comentatorii se caca pe ei ca vor uber la C-ta! Pai voi ma saracilor va rupeti gatul dupa casa de marcat pt 7 lei darmite cand cursa de 7 lei costa 25 de lei cu Uber ce mai faceti? Uber nu a venit la Constanta pt ca stiu ca este saracie doar vara mai fiind ceva de miscat insa pt o luna cine sa vina?
1
11
Nea Lica, am uitat ceva: si in al treilea, al patrulea, al cincilea...al n lea rand MUIE. Sper sa iti ajunga.
9
1
Hai cu uberu si la constanta !
14
2
De ce atata suparare? Cu Uber stii tariful dinainte, iti convine bine, nu-ti convine iarasi bine, stii numele si nr de inmatriculare. Masinile sunt curate, intretinute. Toata lumea multumita. Abia astept sa vina Uber si la Constanta.
17
2
Uber!! Lica muist si hot!
12
2
Nea Lica in primul rand: MUIE ! In al doilea rand UBER este viitorul taximetriei. Ne-am saturat de licgheane ruginite dat AUTORIZATE. In al doilea rand: ionca odata MUIE!
14
3
Eu merg oricum la 2 capete!
0
0
Mai , doctorandule de Chisinau , UBER este solutia logica in locul taximetristilor tigani smenari sau a boshorogilor chiori ca tine care put a transpiratie si care dirm in masini prin gara ! Cand o sa mai terminati cu "maimuta" si magnetii pusi pe aparatul de taxare ... atunci sa iesi la interval , burtosule !
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369