REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TAXIMETRIȘTII și-au STRIGAT DURERILE în fața Primăriei! Video

TAXIMETRIȘTII și-au STRIGAT DURERILE în fața Primăriei! Video

Replica API 18 iunie 2021 | 00:28 1686

Întâlnire cu scântei la Pavilionul Expozițional! O nouă dezbatere a avut loc între reprezentanții municipalității și cei ai taximetriștilor constănțeni pe baza regulamentului ce urmează a fi votat de consilierii locali, însă, cum era de așteptat nu a fost deloc una liniștită. Taximetriștii și-au exprimat nemulțumirile iar reprezentanții Primăriei au încercat să aplaneze conflictele și să găsească soluții dar cu greu au reușit să ajungă la un numitor comun.

Autoritățile publice locale au organizat, joi, 17 iunie, o nouă consultare publică pe tema „Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța”. Întrunirea a avut loc la Pavilionul Expozițional Constanța, în prezența a aproximativ 60 de taximetriști. Din partea primăriei au participat viceprimarul Ionuț Rusu, Horia Constantinescu dar și șeful Poliției Locale Constanța. „Ne dorim să propunem Consiliului Local regulamentul la care am făcut vorbire până acum, cu un amendament, cel pe care l-ați supus dumneavoastră atenției și anume acel studiu de specialitate. Drept urmare regulamentul pe care îl vom propune consilierilor locali va fi în forma pe care am discutat-o, mai puțin un punct și anume la numărul taxiurilor. Acesta va rămâne același care este acum, urmând ca modificările să fie introduse după efectuarea studiului. Rămânem cu numărul actual al taxiurilor, restul nu se modifică, tocmai pentru că suntem un partener la discuții, vom face acest studiu, și se va demara achiziția. Numărul va rămâne până la studiu la 1600”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Montarea toaletelor publice în stații, mărul discordiei

Dezbătut a fost și subiectul ce vizează montarea unor toalete publice în stațiile de taxi, aspect scos în evidență de Lică Neagă, după ce Replica i-a semnat o situație în care un taximetrist și-a satisfăcut nevoile fiziologice în parcarea de la Lidl. „Toate întâlnirile din mediul online au fost mereu înregistrate, tocmai pentru a fi reevaluate, și pe niciunul dintre materiale nu s-a vorbit despre instalarea de toalete publice în stațiile de taxi, ci pe domeniul public, acestea fiind și racordate la utilități. Nu putem și nu s-a luat în calcul amplasarea a astfel de stabilimente în fiecare stație de taxi. Mai mult decât atât, dacă am face aceste toalete, după poate vor să și mănânce ceva și poate să le facem niște buticuri, niște camera de hotel. Toaletele ecologice pot fi folosite doar în anumite condiții, ele au fost interzise de Direcția de Sănătate Publică. Pentru a le instala pe domeniul public nu avem avizul DSP și nici nu ne putem asuma dezinfectarea acestora după fiecare utilizare. Așa este exigența”, a declarat Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu

Constantinescu, ținta atacurilor

După cele spuse, Lică Neagu, a intervenit și i-a spus lui Constantinescu: „Dacă ai onoare stai de vorbă cu noi, dacă nu, noi plecăm!”. Un alt reprezentant al taximetriștilor l-a atacat pe oficialul din Primărie spunându-i: „Domnule director nu sunteți constănțean! Nu sunteți constănțean și nu ne iubiți! Tot ce faceți, faceți împotriva noastră! Niciun director nu ne-a luat la mișto și nu a venit să ne spună că vine și ne face pizzerie în stațiile de taxi. Glumiți în altă parte, nu cu noi”.

„Noi nu am cerut o toaletă în fiecare stație de taxi, ne dorim o toaletă la 10 stații de taxi. Domnul Constantinescu nu știe ce înseamnă taximetria. Domnul Constantinescu ar trebui să se pună în locul nostru să vadă cum este, să vă dea țeapă clienții, să nu vă plătească, să vă pună cuțitul la gât și câte s-au mai întâmplat”, a declarat un taximetrist.

Ținuta nu va fi modificată

O altă supărare a taximetriștilor era aceea că sunt obligați să poarte o ținută decentă. „Ținuta, un alt punct sensibil nu va fi modificată. Majoritatea dintre dumneavoastră sunteți îmbrăcați foarte bine ceea ce mă bucură”, a declarat viceprimarul.

Șeful Poliției Locale: „Nu vânăm taximetriștii”

Prezent la dezbatere a fost și Ionuț Dumitru, șeful Poliției Locale, care a ținut să le transmită un mesaj taximetriștilor. „Poliția locală nu vânează pe nimeni. Cine respect legea nu intră în conflict cu Poliția Locală. Vă garantez că, de când mă ocup de această direcție, nimeni nu a făcut vânătoare. E o percepție greșită că Poliția Locală vă vânează. Eu vă încurajez să purtați discuții cu angajații și să le spuneți că Poliția Locală nu are absolut nimic cu taximetriștii dacă respectă legea. Foarte mulți taximetriști devin opozanți la cerințele Poliției Locale. De fiecare dacă când ne-ați chemat știți că noi am venit, știți prea bine. Noi vă vom sprijini necondiționat dar și voi trebuie să dați dovadă de înțelegere", a declarat Ionuț Dumitru.

Ionuț Dumitru

Stațiile de taxi lipsă, o altă problemă

Taximetriștii s-au arătat deranjați și de faptul că după resistematizarea traficului în anumite zone nu au mai fost realizate locuri special amenajate pentru taxiuri. Aceste probleme se regăsesc la Poarta 2, în Portul Tomis, la Gară și nu numai. ”În lege spune că putem sta în spații special amenajate sau în locuri unde sunt marcare pentru acest lucru. De exemplu, la gară scrie că sunt 20 de mașini, dar încap 12. Conform plăcuței taximetristul este în regulă, dar conform locurilor nu este. Polițiștii în loc să aibă în vedere acest lucru vin și dau amendă celor care sunt în plus", a spus Lică Neagu. Totodată, un alt taximetrist a spus că cele 12 locuri nu sunt suficiente atunci când vine trenul.

„La gară sunt tot timpul aceiași taximetriști. Dacă am trecut pe acolo și am avut discuții cu taximetriștii și am crezut că au înțeles dar de fiecare dată au fost aceste probleme. Chiar credeți că taximetriștii nu înțeleg? Nu dau dovada de înțelegere", i-a răspuns șeful Poliției Locale.

VIDEO:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un arogant ...
1
0
Dar cine e acest horia constantinescu ca nu am auzit de el
0
0
Somerii necalificati ai orasului. Toti fostii golani de candva.
11
3
de ce va este frica de uber ?
12
2
stiicum torturezi un taximetrist?il pui sa stea in liniste. drojdia orasului,puturosii si pirnaiasii au cerinte?ma lesi?
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218