REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Taylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Taylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Replica API 23 septembrie 2019 | 00:00 296

Taylor Swift, foto gma.com

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită de acţiuni ale militanţilor care denunţă cruzimea împotriva cailor de curse, informează duminică AFP.

Cântăreaţa de 29 de ani ar fi trebuit să interpreteze două melodii de pe cel mai recent album al său, ''Lover'', cu ocazia celei mai importante competiţii hipice din Australia, care va avea loc pe 5 noiembrie.

Anunţul acestui spectacol a declanşat o avalanşă de critici pe reţelele de socializare, vedeta fiind acuzată că ''susţine maltratarea animalelor'', militanţii pentru drepturile animalelor învinovăţind-o că pune ''banii'' mai presus de ''compasiune''.

Peste 6.500 de persoane au semnat o petiţie online prin care îi solicită să renunţe la acest spectacol.

Într-un comunicat publicat sâmbătă seară, organizatorul evenimentului, Mushroom Events, a precizat că vedeta a fost nevoită să-şi anuleze spectacolul din motive ce ţin de agenda sa.

"Modificări în ceea ce priveşte campania sa de promovare în Asia au făcut ca prezenţa sa aici să fie imposibilă din punct de vedere logistic", potrivit organizatorului.

Activiştii implicaţi în campania de protecţie a cailor de curse s-au felicitat pentru această decizie.

"Presiunea exercitată asupra lui Taylor Swift pentru a-şi anula concertul a fost importantă", au scris aceştia pe Facebook.

"Admiratorii săi nu doreau să o vadă susţinând aceste rele tratamente la care sunt supuse animalelor. Deşi motivul invocat de organizatorul curselor este o problemă de planificare, noi credem că a răspuns apelurilor noastre", au afirmat aceştia.

Începând cu 2013, şase dintre caii participanţi la Melbourne Cup au decedat. Anul trecut, The CliffsofMoher, un cal irlandez în vârstă de cinci ani, a fost eutanasiat după ce şi-a fracturat umărul drept în timpul acestei curse, desfăşurate, din 1876, în prima marţi din luna noiembrie.

Anularea spectacolului susţinut de Taylor Swift este ''în mod evident dezamăgitoare pentru toată lumea'', a declarat Neil Wilson, director general al Victoria Racing Club.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920