REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Te chinuie gastrita? Iată câteva remedii naturale

Te chinuie gastrita? Iată câteva remedii naturale

Replica API 20 august 2022 | 00:00 767

Atât un stil de viață sedentar, cât și stresul pot crește inflamația, care dăunează organelor digestive.

Medicii recomandă persoanelor predispuse la simptome de gastrită și alte probleme digestive să facă exerciții timp de cel puțin 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână.

Mai mult decât atât, exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a stimula funcțiile imunitare, de a vă ajuta să mențineți o greutate corporală sănătoasă, de a echilibra hormonii și de a controla stresul.

Stresul poate crește producția de acid din stomac, ceea ce face ca simptomele gastritei să fie mai dureroase. S-a observat că persoanele cu anxietate și cantități mari de stres au o funcționare imunitară mai slabă, rate mai mari decât cele normale de infecții cu H. pylori și inflamații/ulcere gastrice.

Totodată, există dovezi că practicile naturale de eliberare a stresului, inclusiv respirația profundă, yoga, tai chi, acupunctura și meditația, pot fi utile în controlul problemelor digestive, inclusiv gastrita.

NU luați medicamente fără prescripție medicală

Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, până la 20% dintre persoanele care folosesc în mod frecvent medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) dezvoltă probleme gastrice din cauza modificărilor acidului din stomac.

Utilizarea frecventă a medicamentelor obișnuite pentru calmarea durerii, inclusiv aspirina, ibuprofenul (Advil, Motrin IB, altele) și naproxenul (Aleve, Anaprox), pot contribui la dezvoltarea gastritei, deoarece acestea modifică modul în care corpul dumneavoastră produce un tip de enzimă care în mod normal ajută la construirea mucoasei stomacului.

Încercați să reduceți cât de mult posibil medicamentele fără prescripție medicală pentru a vă gestiona durerea și, în schimb, treceți la tratamente naturiste ori de câte ori este posibil.

De exemplu, dacă aveți dureri musculare sau articulare cronice, luați în considerare utilizarea uleiurilor esențiale antiinflamatoare , cum ar fi uleiul de mentă.

Pentru durerile de cap și simptomele premenstruale, lucrați la reducerea stresului (de exemplu, prin meditație ghidată sau exerciții fizice) și încercați să consumati alimente bogate în magneziu, mai notează naturavindecatoare.ro, citată de doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218