REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ȚEAPA cu mașinile de cusut a ajuns la Mangalia: copii puși să lipească anunțuri

ȚEAPA cu mașinile de cusut a ajuns la Mangalia: copii puși să lipească anunțuri

Replica API 30 august 2018 | 22:52 362

Din ciclul "oldies but goldies", dar în materie infracțională, este desprinsă și țeapa cu mașinile de cusut. Este vorba despre anunțurile: ”Colecționar german, cumpăr mașini de cusut, mărci germane și picturi. Ofer 60.000 – 70.000 de euro, plata pe loc!”. Un astfel de anunț a apărut pe mai mulți stâlpi din Mangalia, având afișat numărul de telefon 0747.532.924. Imediat s-a răspândit următorul mesaj pe rețelele de socializare: ”Mai mulți copii din Mangalia au fost păcăliți să lipească aceste afișe în oraș. Li s-au promis bani pentru aceasta. Facem apel la Politie să verifice cazul”. Precizăm că escrocheria funcționează cam așa: persoana care are o mașină de cusut, în special Singer, sună la numărul afișat.

Escrocul se arată încântat, însă îi precizează că nu poate cumpăra o singură mașină, ci mai multe de la același proprietar. Omul de bună credință îi spune că nu are decât una... Dar escrocul vine cu soluția: cunoaște el un alt deținător de mașină de cusut și că o vinde cu 1.000 de euro. Astfel, îl sfătuiește s-o achiziționeze, după care el le va cumpăra pe amândouă la prețurile afișate în anunț. A doua variantă este că proprietarul mașinii de cusut va trebui să achite o taxă pentru evaluare. Însă, potrivit oamenilor legii, nu prea mai pică oamenii în plasă.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum exista multi fraieri,normal sa existe si multi tepari. Ca politia mai prinde cate un tepar mai putin intelligent nu rezolva nimic pe ansamblu. Ghertoii care pun botul vor si ei sa castige tepuine pe altii,care sa-si vanda masinile alea pe mai putin,nu-i asa? Pai atunci nu-si merita tepele? Si ultima chestie,fraierii si prostii sunt puturosi si nu se autoeduca,nu citesc decat pe sticle de bautura si nu politia poate sa-i oblige sa-si imbogateasca creierele,mintea.
0
0
dar politia si primaria ce face in acest sens?sta si se uita, nu?
1
0
Politia nu s-a saturat de teparii astia? Nu-i aduna odata. Ce mare inginerie sa afle cine este in spatele escrocheriei.Asta e prost ,n-are imaginatie, ar putea sa mai schimbe cu masina de cusut Ileana sau alte marci.
0
0
Daca am duo singer, pot sa ma duc la banca, sa le arat, si sa vada ca sunt solvabil, si sa capat un imprumut? Vreau sa cumpar si a treia masina.
1
0
Trebuie sa pice cateva babutze posesoare de singer care sa puna botul la afacere.Prostii din Ro nu s-au terminat cu caritas,safi,FNI. Generatiile de prosti se mentin in numar suficient de multumitor ptr escroci. ,,Dormiti linistiti ca sa nu stiti unde sunt banii dvoastra."
3
0
Europenii au asa limbaj..?
4
1
Da militia ce face ? Toata lumea stie ca e tzeapa numai militienii nu. Dupa numarul de tetefon se poate gasi animalul sa arate 70 de mii de euro. Cred ca e pesedist. Muie dragnea,muie pesede !!!
6
2
Mama prostilor e mereu gravida.
11
0
Numele orasului este "Mangalia" , agramatilor.
7
0
E remarcabil ca inca tine prosteala asta
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102