rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu

Teatrologul Anaid Tavitian: 'Sunt o fiică a Dobrogei! Sfătuiesc părinții să-i ducă pe cei mici cât mai des la teatru'

Anaid Tavitian, un teatrolog de excepție și un expert în tot ceea ce înseamnă viața culturală a orașului de la malul mării, care se identifică cu istoria teatrului constănțean din ultimii 40 de ani. Cum a debutat în lumea teatrului constănțean, ce greutăți a întâmpinat de-a lungul anilor, dar și opinia pe care o are asupra misiunii educative a teatrului în viața tinerilor - aflaţi de la Anaid Tavitiand în cadru unui interviu acordat pentru Replica de Constanța.

Reporter: Cum a debutat pentru dumneavoastră povestea cu teatrul?

Anaid Tavitian: Pot spune că teatrul a început de la o poveste. Copil fiind, ascultam în fiecare seară, la radio, o emisiune intitulată “Noapte bună copii”. De fiecare dată un actor citea o poveste. Apoi, duminicile, mama mea mă ducea la spectacolele Teatrului de Păpuși Constanța. Pe atunci, spectacolele se jucau la primul sediu al teatrului, într-o sală amenajată chiar de actorii păpușari, astăzi, Sala Studio a Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Au venit primii ani, la școală, când bunul meu învățător ne ducea la Teatrul de Păpuși, ca un premiu pentru rezultatele bune la învățătură. În perioada liceului, în timpul vacanțelor, eram nelipsită de la matinalele școlare, spectacole organizate de toate teatrele constănțene. Când a venit vremea să îmi aleg o profesie, am ales Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Catagiale, București, secția Arta și Metodologia Spectacolului de Teatru, Film și Televiziune. În anul 1978 am devenit secretar literar la Teatrul Dramatic Constanța și așa a început povestea.

Reporter: Cum ați reușit să rămâneți activă atâția ani?

Anaid Tavitian: Sincer, nici mie nu îmi vine să cred că au trecut atâția ani de când pășeam cu emoție pragul secretariatului literar al Teatrului Dramatic Constanța. Mi-a fost dat cel mai frumos birou, lângă o fereastră de unde vedeam parcul teatrului. Am fost primită cu multă căldură de colegii mei de pe atunci, cei doi secretari literari: Romeo Profit, șeful biroului de secretariat literar, și Georgeta Mărtoiu, care mi-a fost mai mult decât o colegă și cu care am scris două cărți. Biroul nostru era întotdeauna plin de actori, regizori și scenografi. Mă întrebați de longetivitatea mea în teatru, eu cred că iubirea pentru teatru, pentru profesia mea, firea mea energică, dorința mea de a fi de ajutor cu toată experiența mea, sunt rețeta. Iar faptul că și astăzi mai sunt în teatru se datorează unor oameni care cred că a avea un om cu experiență este important. Pe această cale le mulțumesc tuturor colegilor din Teatru pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” și nu în ultimul rând directorului Romică Stan.

Reporter: În această carieră ați întâmpinat și probleme? Dacă da, care ar fi acelea?

Anaid Tavitian: Nu pot spune că am întâmpinat greutăți în cariera mea. Dacă au fost, sunt doar cele legate de anumite momente mai puțin fericite din istoria teatrului: autofinanțarea din anul 1983 și desființarea teatrelor din anul 2004, momente grele pentru toți colegii mei.

Reporter: Aveți cumva și nerealizări? V-ați propus ceva în această carieră și nu ați putut duce la bun sfârșit?

Anaid Tavitian: Nu, nu am avut nerealizări. Mi-am iubit profesia aleasă, aceasta fiind ca mai toate din teatru, una vocațională și de echipă. Orice eveniment organizat împreună, fie ca era premieră, festival sau turneu, au fost de cele mai multe ori reușite.

Reporter: Ce împliniri și satisfacții v-a adus activitatea derulată în cadrul celor două teatre, cel pentru copii și cel dramatic?

Anaid Tavitian: Au fost multe momente. Am făcut parte din echipa de organizare a două festivaluri importante din istoria teatrului românesc: festivalul “Seri de teatru antic” și festivalul național cu participare internațională “Săptămâna teatrelor de păpuși”. În toată cariera mea, am participat la festivaluri naționale și internaționale în calitate de secretar literar și am avut onoarea și bucuria de a cunoaște și de a colabora cu nume importante ale teatrului românesc: actori, regizori, scenografi, compozitori și critici de teatre.

Reporter: Aveți o piesă de suflet? Care ar fi aceea?

Anaid Tavitian: Nu aș putea să mă hotărăsc la una singură deoarece sunt multe spectacole pe care le păstrez în suflet, cum ar fi: “Legendele artizanilor” sau “Hecuba de Euripide” regizate de Silviu Purcărete. Sunt foarte multe și din spectacolele Teatrului de Păpuși Constanța, cum sunt: “Călina Făt Frumos”, “Copilul din stele”, “Metamorfoze” și “Lecție de zbor”, regizate de Silviu Purcărete și Cristian Pepino.

Reporter: Credeţi că traversăm o criză a valorilor, a talentelor?

Anaid Tavitian: În lunga sa existență, teatrul ca artă, a avut de “luptat” cu ascensiunea accelerată a filmului, televiziunii și acum a internetului. Însă de fiecare dată acesta a reușit să se reinventeze, astfel încât să redevină necesar și important pentru oameni. Teatrul, ca orice organism viu, este în continuă transformare. Eu sunt optimistă, pentru că văd mulți tineri actori talentați, există public și sunt multe spectacole bune.

Reporter: Ce calităţi ar trebui să aibă un artist să reuşească în teatru?

Anaid Tavitian: Talent, muncă, perseverență și un dram de noroc este rețeta.

Reporter: Care este relația dintre dumneavoastră și colegii dumneavoastră?

Anaid Tavitian: Relația cu ai mei colegi de la Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare” stă sub semnul respectului, prețuirii și afecțiunii. Îi consider a doua mea familie.

Reporter: V-ați gândit cumva, vreodată, să plecați în străinătate?

Anaid Tavitian: Nu, nu m-am gândit niciodată să plec din țară. Sunt o fiică a Dobrogei. Sunt mândră că sunt constănțeancă, sunt mândră că sunt a doua generație din familia mea născută în România, țară care în vremuri de cumpănă le-a fost casă primitoare bunicilor mei. Aici sunt familia mea, prietenii mei, aici este Marea!

Reporter: Teatru fără public nu se poate. Își mai fac oamenii timp sa vină la teatru? Ce părere aveți despre acest lucru?

Anaid Tavitian: Da, oamenii încă vin la teatru! Spectatorii au opțiuni, gusturi și nivel artistic foarte diferit însă nevoia de teatru îi face să vină. Teatrul de repertoriu, așa cum este cel constănțean are avantajele de a avea în programul său spectacole foarte diverse, astfel încât publicul să își aleagă ceea ce i se potrivește.

Reporter: Sunt și tineri printre cei care vin la teatru? Care considerați că este misiunea educativă a teatrului asupra acestora?

Anaid Tavitian: Da, printre spectatori se numără și tineri. Teatrul are o importantă misiune educativă. Eu sfătuiesc părinții să-i ducă pe cei mici cât mai des la teatru deoarece acesta reprezintă o bună modalitate de a le deschide universul imaginației și al bunului gust. Cât despre adolescenți, teatrul are rolul de a le stimula și forma personalitatea prin învățarea unor comportamente de tip pozitiv.

Reporter: Considerați că teatrul este îndeajuns de promovat?

Anaid Tavitian: Ca secretar literar, am avut întotdeauna o colaborare foarte bună cu presa. Teatrele constănțene, la fel, au avut o colaborare extraordinară atât cu ziarele locale cât și cu revistele literare, posturile de radio sau televiziune locală și internațională. Am dat mereu, la timp, date despre premiere, evenimente și festivaluri și am organizat chiar și conferițe de presă. Consider că am răspuns întotdeauna cu promtitudine la toate solicitările presei. Referindu-ne la Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare”, eu cred că este bine promovat, acesta având și propriile mijloace de promovare precum: site, pagină de Facebook, caiete program și pliant de prezentare.

Reporter: Ce surprize aveți pentru noi în viitorul nu foarte îndepărtat?

Anaid Tavitian: Lucrez acum la o carte dedicată unei mari artiste a Teatrului de Păpuși, Aneta Forna Christu, ce a adus Constanței un premiu UNITER și care a fost distinsă cu multe premii din cadrul unor festivaluri naționale și internaționale. Noi, secretarii literari, cronicăm la curțile măriei sale, teatrul, și avem obligația profesională, morală și civilă, de a nu îngădui să se piardă nimic din avuția artistică a acetuia. Astfel, consemnăm, arhivăm și fixăm în paginile unei cărți, portrete ale unor personalități, spre nemurire.

Diana BERECHET

marţi, 15 octombrie 20191212
Comentarii

20Gelu(15 oct 17:49)
Exista cuvasntul teatrolog....ce face acesta...
13Asa(15 oct 12:19)
Privatizati teatrele
35constanta inculta(15 oct 11:00)
De aia arata orasul asta cum arata, pentru ca populatia e alcatuita preponderent din tigano-make gen loco. O sa ajunga ani lumina in urma Sibiului, dar...sa continuam sa dam vina doar pe partidele de la guvernare. Noi, poporul, suntem perfecti, ei sunt molima
07ana(15 oct 08:26)
Bineinteles Loco, ca ,copii trebuie sa invete tot ce stiu parintii, trebuie sa mearga la teatru si opera Eu stiu sa cos sa prasesc sa fac fan sa pun un copac sa gatesc :parintii m au tinut langa ei sa invat Cand am ajuns la Constanta am mers si la teatru si opera dusi obligatoriu de profesori Nu mi para rau.
95loco(15 oct 08:01)
Duceti copiii la teatru sa se emotioneze pe ei in loc sa-i invatati sa faca ceva practic si util pentru viata lor! Noua generatie de fatalai nu va avea habar sa schimbe un bec dar va fi foarte sensibila la frumos!
56,,,,,,,,,,,,,,,,,(15 oct 07:32)
Le platesti tu biletele,,
mai mult...Replica
19 noi 00:00ReplicaANCHETĂ de PROPORȚII: constănțeni, parte dintr-o GRUPARE INFRACȚIONALĂ care acționa în Marea Britanie! VIDEO

Oamenii legii au acționat simultan pe teritoriul României și al Marii Britanii, prin efectuarea, în paralel, a 11...422

19 noi 12:44ReplicaAcțiune de amploare în centrul Constanței: o familie numeroasă a fost evacuată dintr-un imobil de pe strada Mercur1232
19 noi 14:02ReplicaTRAGEDIE! BEBELUȘ GĂSIT MORT, la TOPRAISAR!552
19 noi 00:00ReplicaBloc cu 8 etaje în Mamaia, pe locul unei parcări!

Stațiunea Mamaia s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani. S-a construit mult și încă se investește în cea mai...2074

19 noi 00:00ReplicaCentru pentru persoane fără adăpost la Constanţa: cine ia 100.000 de euro să le construiască880
19 noi 00:00ReplicaSenatorul Vergil Chiţac îşi face partid local1918
19 noi 00:00ReplicaREZULTATELE ANCHETEI unui ACCIDENT RUTIER MORTAL, produs în Eforie: ce VITEZĂ avea MAȘINA!

Un bărbat a fost trimis în judecată, pe 22 martie a.c., pentru ucidere din culpă, fiind vorba despre un accident...867

19 noi 01:33ReplicaBișnițarul care a avariat maşina Poliției, după urmăriri în trafic, a amenințat un polițist local cu toporul1075
19 noi 00:00ReplicaRomânia reală: groapa de gunoi de la marginea comunei Lumina şi apa contaminată din care se adapă oile681
19 noi 00:00ReplicaSCHIMBARE de SITUAȚIE în cazul agentului de pază care a FURAT MAȘINA de la MUNCĂ și a condus-o BEAT și FĂRĂ PERMIS!

Este cunoscut cu antecedente penale, iar ultima sa "ispravă" i-a mai adus un dosar penal. Instanța de fond îl...705

19 noi 00:00ReplicaTERORIZATĂ de soțul PROASPĂT ELIBERAT din închisoare, din Spania!731
19 noi 00:03ReplicaAvalanşă de sesizări la adresa Distrigaz, Engie și Enel: întârzieri la lucrări şi majorări nejustificate şi neanunţate1057
Vremea
13.6°13.6° - 15.2° marţi, 19 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 87%
Vânt: 3.16 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 noi 00:00SportCosmin Contra a fost DEMIS de la naționala de fotbal

După meciul pierdut cu 0-5 de România în Spania, Cosmin Contra a confirmat la interviurile de la zona mixtă că nu...689

19 noi 00:00SportMichel Platini, despre sistemul VAR: ”E un rahat!”

Francezul Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, a criticat dur implementarea sistemului de arbitraj video (VAR) în...551

19 noi 00:00SportDănuț Lupu, necruțător cu Ianis Hagi: „Dacă nu joci acum, când joci?”

Dănuț Lupu, fost internațional, a comentat situația de la naționala României și a spus că mijlocașul Ianis...674

19 noi 00:00SportMihaela Buzărnescu a dat în judecată WTA! De unde a plecat scandalul: „Nu vreau să facem valuri”

Mihaela Buzărnescu (31 de ani, locul 110 WTA) a dat în judecată Asociația de Tenis Feminin (WTA) și cere...608

Local
19 noi 11:31LocalPoliţist local din Cobadin, bătut cu un lanţ. Agresorul, condamnat

În urmă cu câteva luni, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un polițist local din Cobadin...901

19 noi 03:13LocalEveniment cultural religios organizat de Muftiatul Cultului Musulman, „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed“. VIDEO

Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare Ataşatul pentru Servicii Religioase și Consulatul General al...692

19 noi 03:12LocalVârstnică accidentată cu mașina de un șofer care efectua manevra de mers cu spatele

Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Tulcea, la data de 18 noiembrie, în timp ce conducea o autoutilitară pe...463

19 noi 03:01LocalATENȚIE! Poliţia Română a declanșat acţiunea 'Foc de artificii'

Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi...359

19 noi 02:58LocalRAZII în Constanța: mașini controlate și persoane conduse la Secția 2 Poliție!

Polițiști din cadrul Secției 2, la data de 16 noiembrie a.c., în intervalul orar 22.00 - 06.00, au desfășurat o...1427

19 noi 03:10LocalPolițiștii constănțeni, controale în trafic: mai mulți șoferi au rămas pietoni!

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia, la data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 01.10, au depistat un...1931

19 noi 03:11LocalSurprize plăcute pentru seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța!

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a transformat căminul pentru...384

19 noi 03:10LocalSCANDALURI la Constanța: femei AGRESATE și date afară din casă de către soți și copii!

Polițiști din cadrul Secției 5, la data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, au fost sesizați de către o...511

19 noi 03:08LocalAccident rutier în Constanța: un pieton a fost rănit!

Un accident rutier a avut loc în dimineața zilei de luni,18 noiembrie a.c., în Constanța, mai exact la trecerea de...620

18 noi 00:00LocalUrmează alegerile! Verificaţi-vă valabilitatea cărţii de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...484

Politică
19 noi 00:00PoliticăOrban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular...162

19 noi 00:00PoliticăPNL a sesizat BEC cu privire la distriburea de către PSD a unor broşuri cu informaţii 'false'

PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la distribuirea de către PSD a unor broşuri, pe motiv că acestea...193

19 noi 00:00PoliticăOrban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform...150

19 noi 00:00PoliticăIohannis, despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în...162

19 noi 03:13PoliticăIohannis, întrebat ce se va întâmpla dacă vine Dăncilă la dezbatere: Nu va fi primită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea organizată marţi, de...674

19 noi 03:14PoliticăMAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat luni expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale...255

19 noi 03:12PoliticăOrban, despre dezbateri: Nu ne convoacă pe noi PSD, nu ne stabileşte nouă programul PSD

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni, cu privire la invitaţiile la dezbateri lansate de foşti...545

19 noi 03:09PoliticăContinuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis!

Confort Urban SRL a demarat luni procesul de reabilitare a trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de...770

19 noi 03:12PoliticăOrban - vizită la stadioanele pentru EURO-2020: Guvernul va urmări ca antreprenorii să aibă tot ce au nevoie ca să finalizeze lucrările

Guvernul va urmări ca antreprenorii care efectuează lucrările de construcţie sau modernizare la stadioanele Steaua,...305

19 noi 03:09PoliticăMembrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din Constanța își vor primi indemnizațiile la sfârșitul acestei săptămâni

Primăria Municipiului Constanța informează că, miercuri, joi și vineri, va efectua plata indemnizațiilor membrilor...795

Monden
19 noi 00:00MondenAlex Bodi și Bianca Drăgușanu vor divorța la începutul lunii decembrie. „Va fi definitiv, indiferent de alte discuții”

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu nu mai pot forma un cuplu. Se pare că cei doi au ajuns la această concluzie, în...289

19 noi 00:00MondenȘtefan Bănică Jr. a vorbit despre relația cu fiica lui, Violeta. „Nu înseamnă că nu sunt un tată bun”

Ștefan Bănică Jr. a dezvăluit recent, cât de importantă este relația cu cei doi copii pe care îi are din...404

19 noi 00:00MondenLa nici 21 de ani, Nicole Cherry face tratamente pentru celulită

În mod normal, Nicole Cherry, care pe 5 decembrie va împlini 21 de ani, nu ar trebui să se gândească la celulită....247

19 noi 18:08MondenDiana Dumitrescu a slăbit 12 kg în două luni! A renunțat la obiceiul de a mânca seara și face sport

Diana Dumitrescu a devenit mamă, pentru prima oară, în septembrie, când l-a adus pe lume pe Carol Anton. Kilogramele...334

19 noi 00:00MondenCezar Dometi concurează la America’s Got Talent pentru un milion de dolari

Simpaticul solist care a făcut furori la „Vocea României” (PRO TV) şi a trecut şi pe la „X Factor” (Antena...210

19 noi 00:00MondenLara Fabian și-a amânat concertele din Craiova şi Bucureşti. Când au fost reprogramate

Concertele Larei Fabian din Craiova şi Bucureşti au fost amânate din cauza unei boli cu care artista a fost...212

19 noi 00:00MondenMacaulay Culkin face reclamă la ciorapi

Devenit celebru datorită rolului din cea mai frumoasă comedie de Crăciun din istorie, „Singur acasă”, Macaulay...265

19 noi 00:00MondenSir Elton John a dezvăluit că a învăţat să meargă din nou după ce a fost la un pas de moarte

Muzicianul britanic Elton John a dezvăluit că a fost speriat la gândul că nu va supravieţui pentru a-şi vedea...222

19 noi 00:00Monden'Joker', primul film de categorie 'R' care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Lungmetrajul "Joker", dedicat unui personaj inspirat din universul benzilor desenate, a depăşit weekendul trecut...209

19 noi 00:00MondenMarilyn Manson îl va însoţi pe Ozzy Osbourne în turneul acestuia din America de Nord

Marilyn Manson i se va alătura lui Ozzy Osbourne în turneul cântăreţului britanic din America de Nord de anul...181

Mapamond
19 noi 00:00MapamondUE: Escaladarea violenţelor în Hong Kong este inacceptabilă

Comisia Europeană a avertizat luni că violenţa ca răspuns la escaladarea protestelor din Hong Kong este...180

19 noi 00:00MapamondPremierul Republicii Moldova îşi anunţă vizita la Moscova

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunţat luni că va efectua în cursul acestei săptămâni o...201

19 noi 00:00MapamondÎnaintea summitului de la Paris, Moscova anunţă returnarea a trei nave militare ucrainene, sechestrate acum un an în Marea Neagră

Moscova a predat luni Ucrainei cele trei nave de război pe care le capturase anul trecut în urma unui incident naval...173

19 noi 00:00MapamondSpania: Liderul separatist Quim Torra, judecat pentru nesupunere

Procesul în care liderul regional separatist catalan Quim Torra este inculpat pentru nesupunere, după ce a refuzat să...180

19 noi 00:00MapamondRegatul Unit: Conservatorii au un avans de 14 puncte procentuale faţă de laburişti

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au un avans de 14 puncte procentuale faţă de opoziţia laburistă în...186

19 noi 00:00MapamondConvorbire telefonică între premierul bulgar şi secretarul general al NATO, în perspectiva summitului Alianţei de la Londra

Premierul bulgar Boiko Borisov şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au avut o convorbire telefonică, în...180

19 noi 00:00MapamondPapa a luat prânzul alături de 1.500 de persoane nevoiaşe

Papa Francisc a găzduit 1.500 de persoane fără adăpost şi nevoiaşe la masa de prânz de duminică, în contextul...191

19 noi 00:00MapamondUn pod construit cu aproape un secol în urmă şi renovat s-a prăbuşit în sudul Franţei: cel puţin un mort

Cadavrul unui adolescent de 15 ani a fost recuperat din râul Tarn din sudul Franţei după ce un pod s-a prăbuşit în...219

19 noi 00:00MapamondSUA: Patru morţi şi şase răniţi într-un atac armat în California, anunţă poliţia

Patru bărbaţi tineri au fost ucişi şi alte şase persoane au fost rănite duminică seară într-un "atac armat în...181

19 noi 00:00MapamondFranţa: Justiţia a identificat 250 de potenţiale victime ale unui fost chirurg acuzat de pedofilie

Justiţia franceză a identificat 250 de potenţiale victime ale unui chirurg pensionar, acuzat de violuri şi agresiuni...192

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...590

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...729

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1556

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...735

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1121

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5250

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...955

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1070

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1317

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9649