REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski, salvat de Ministerul Culturii: a primit 700.000 de lei!

Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski, salvat de Ministerul Culturii: a primit 700.000 de lei!

Replica API 17 octombrie 2018 | 23:55 580

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța a primit bani de la Ministerul Culturii, pentru rezolvarea problemelor financiare! Marți, bugetul instituției de cultură a fost suplimentat cu suma de 700.000 lei. ”Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța este o instituție publică de spectacole și concerte în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, finanțată din venituri proprii și subvenție alocată de la bugetul de stat. Pentru anul 2018, instituția a avut alocată subvenție în sumă de 14.756 mii lei. Din totalul subvenției, suma de 11.606 mii lei o reprezintă cheltuielile de personal, respectiv 78,65% din totalul Cheltuielilor curente”, au declarat reprezentanții Ministerului Culturii, pentru Replica de Constanța. Aceștia au mai precizat faptul că, pentru anul 2018, repartizarea creditelor bugetare la Titlul 51 – Transferuri între unități ale administrației publice - s-a efectuat cu încadrare în limita de cheltuieli aprobată de Guvernul României și transmisă odată cu Scrisoarea cadru privind metodologia de elaborare a proiectului de buget pe anul 2018, iar impactul financiar, rezultat în urma punerii în aplicare a actelor normative privind creșterile salariale a determinat o creștere considerabilă a cheltuielilor de personal și, pe cale de consecință, o reducere corespunzătoare a cheltuielilor cu bunurile și serviciile, cheltuieli de capital și alte cheltuieli, repartizate instituțiilor subordonate Ministerului Culturii și Identității Naționale finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul statului (muzee, instituții publice de spectacole și concerte, centre de cultură, alte instituții). Mai mult, Minsiterul Culturii a anunțat faptul că marți, 16 octomrbie a.c. a suplimentat bugetul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța cu suma de 700.000 lei. ”Precizăm că, în data de 16.10.2018 a fost suplimentată fila de buget pentru Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, cu suma de 700 mii lei, credite bugetare repartizate la Titlul 20 – Bunuri și servicii, conform solicitării instituției menționate”, au conchis reprezentanții ministerului.

Banii vor fi investiți, urgent, în plata colaboratorilor, spune Daniela Vlădescu. ”Am primit 70 % din cât avem nevoie. Putem să mergem mai departe, să facem activități, să angajăm cheltuielile cu colaboratorii. Vom plăti colaboratorii permanenți, apoi intrăm în plin festival, cea de-a 44-a ediție. Pregătirea pentru turneul din Germania, s-au adunat foarte multe lucruri care nu putea fi făcute. Vineri, am primit telefon de la ministru și mi-a promis că încearcă să găsească toate soluțiile pentru a intra în normalitate. Întotdeauna am avut probleme cu banii. Se pare că, foarte greu cineva își dă seama de probleme noastre. Eram descoperiți patru luni, în ceea ce privește banii pentru colaboratori. Salariații au primit întotdeauna banii”, a declarat Daniela Vlădescu, precizând, totodată, că în luna noiembrie urmează să primească și cealaltă parte de bani, la rectificarea bugetară, respectiv 30.000 lei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar isi trimite Nicu Rosu slugile la postat? Datorita psdului a ajuns in starea asta, brusc si-au amintit? ba ce slugi penale sunteti in frunte cu Horia COnstantinescu
6
0
Bravo PSD simgurul partid care tine la popor
5
12
Acest Dan este f ""distept """: Oare el o fi participat la spectacolele de opera la care se aplauda zeci de minute spectacole de balet la fel Saracul Dan e tare ofuscat si plin de venin .Din pacate la unele spectacole de exceptie vine putina lume mereu aceeasi Preturile sunt foarte accesibile si ar trebui sa vina lumea inclusiv tinerii Rar vedem elevi si care vin sunt foarte incantati sa vada Nabuco ,D. Giovani Bl Mascat .Din pacate profesorii nu au educatia muzicii clasice si nu au timp nici nu vor sa formeze gustul celor pe care i educa .Dr TNB CTa are dreptate sa INVITE la cultura
9
8
Catre toate teatrele din tara, daca aveti nevoie de fonduri procedati la fel ca la C-ta.cersiti si persiflati pe ministrul culturii.In cel mai scurt timp va aproba bugetul.
6
10
Bine ca acum sunt bani si nu mai cerseste Daniela Vladescu pe fb.Ca sa vina lumea la spectacole,stimata doamna,trebuie sa si aveti ce sa aratati.In afara de spectacolele de balet altceva nu e,totul este slab si prost.
10
11

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920