REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Teatrul de Stat Constanța găzduiește ateliere online pentru adolescenți

Teatrul de Stat Constanța găzduiește ateliere online pentru adolescenți

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 831

Teatrul de Stat Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Frilensăr.ro, găzduieşte ateliere ONLINE de scriere dramatică, pentru adolescenţi între 14 şi 18 ani, un program cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

De astăzi, timp de o săptămână, pot fi făcute înscrierile pentru aceste ateliere, prin completarea unui formular online, care poate fi găsit la adresa: https://forms.gle/RkDDGJvmRQHyDqsh6 . Teatrul este mult mai mult decât ceea ce un spectator vede pe scenă. Teatrul pornește de la un gând, de la o idee. Iar acest prim gând, această primă idee, se transformă în dramaturgie, într-un scenariu, într-o piesă de teatru, baza oricărui spectacol de teatru. Ne propunem să deslușim împreună cu minimum 30 de adolescenți din Constanța, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamț și Sibiu, ce înseamnă dramaturgia asta și cum ar putea să prindă viață. Primii pași în scrierea dramatică, iar acești primi pași, vor fi conduși de alții, și vor alcătui un volum de piese de teatru scrise numai și numai de adolescenți.

Trainerii programului sunt următorii:

Daniel Chirilă - A fondat platforma culturală Frilensăr în anul 2013, iar de atunci este managerul, dramaturgul și regizorul acestei platforme. A absolvit Facultatea de Teatru din Iași în 2012 și a jucat în spectacole de teatru regizate de Radu Afrim, Ion Sapdaru, Cătălin Cucu și Amalia Olaru. A colaborat, în calitate de dramaturg, cu regizori ca Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Horia Suru și Răzvan Mazilu, iar în 2016 a câștigat Premiul pentru cea mai bună trupă de actori la „Gala Hop”. În prezent este regizor angajat al Teatrului Tineretului Piatra Neamț.

George Cocoș - Este actor angajat al Teatrului pentru copii și tineret „Luceafărul” Iași. Ca dramaturg, s-a remarcat începând cu anul 2018, fiind selecționat pe lista scurtă a

Concursului de mono-drame de la Bacău, cu textul „Șpagă”. A câștigat trei premii la Concursul de dramaturgie „Dan Borcia”, textele sale fiind montate la Teatrul Tineretului Piatra Neamț. A realizat documentarea și textul spectacolului ”Don’t Do Drugs” care a avut premiera în anul 2018, în Iași. A fost unul dintre cei cinci rezidenți ai „Drama 5”, un program special creat de Reactor de creație și experiment Cluj pentru tinerii dramaturgi români.

Platforma culturală Frilensăr

Platforma culturală Frilensăr este de mai bine de şapte ani unul dintre cei mai importanți producători teatrali independenți din România, cu un repertoriu de peste zece spectacole de teatru bazate pe dramaturgie proprie și instrumente teatrale contemporane și cu peste 20 de participări la cele mai importante festivaluri de profil din țară. Încă de la început, Frilensăr și-a canalizat energiile în zona artei comunitare, folosindu-se de teme actuale ale societății, încercând în permanență să susțină și să valorifice grupuri țintă aflate în medii defavorizate.

Parteneri instituționali ai programului sunt Teatrul de Stat din Constanța, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Teatrul pentru copii și tineret „Gong” Sibiu, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, iar partener media este Radio România Cultural.

Dacă ești adolescent (14-18 ani), dacă îți place teatrul sau măcar ideea de teatru, dacă îți place să scrii și, undeva, acolo, în sinea ta, crezi că ești bun la asta, dacă ai chef de joacă în scris și timp liber în izolare, înscrie-te la „Drama pentru toți”

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102