REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TEATRUL DE VARĂ „MAMAIA”, în atenția consilierilor județeni: proiectul NU a trecut!

TEATRUL DE VARĂ „MAMAIA”, în atenția consilierilor județeni: proiectul NU a trecut!

Replica API 24 iulie 2019 | 14:30 530

Ani buni, Teatrul de Vară „Mamaia” a fost sufletul stațiunii din nordul litoralului românesc, aici desfășurându-se, vară de vară, festivalul care aduce la malul mării nume grele ale muzicii autohtone și mii de melomani. În ultimii ani, însă, festivalul nu a mai fost organizat – autoritățile județene invocând lipsa fondurilor financiare necesare, iar teatrul de vară a intrat într-un con de umbră. Așa se face că, în prezent, a ajuns într-o stare deplorabilă.

Însă, consilierii judeţeni PSD, în ședința de miercuri, 24 iulie, s-au abţinut la votarea proiectului privind reabilitarea Teatrului de Varã Mamaia! 17 voturi de abținere, proiectul nu a trecut.

”Îl vom pune pe ordinea de zi in luna septembrie, pentru a nu cheltui banii CJC. Dacă nu reușim să obținem în septembrie fonduri nerambursabile, îl vom face din banii CJC”.

Claudiu Iorga Palaz: "Mai credem in spiriduși?”

Niculescu: "De ce nu l-aţi retras de pe ordinea de zi? Mă simt folosit!"

Amintim că, încă de la începutul acestui an, conducerea Consiliului Județean Constanța a anunțat demararea procedurilor pentru reabilitarea și renovarea acestui edificiu atât de îndrăgit cândva de localnici și turiști. În ședința CJC de miercuri, 24 iulie a.c., a fost făcut încă un pas spre concretizarea planurilor. Și anume, pe ordinea de zi a ședinței a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”.

„Având în vedere necesitatea desfășurării activităților culturale în stațiunea Mamaia pe perioada estivală, lucru care va crea o afluență mai mare a turiștilor pe litoralul românesc, este necesară reabilitare, precum și modernizarea Teatrului de Vară Mamaia, situat în stațiunea Mamaia, în apropierea Complexului Perla. Cu această ocazie se va reabilita și moderniza și corpul C2, aferent teatrului, având destinația de galerii de artă”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

„Amplasamentul în suprafață de 7102,00 mp (teren) împreună cu cele două imobile aferente, respectiv corp C1, teatru de vară tip amfiteatru, regim de înălțime Sp+P+Ep, cu suprafața construită desfășurată de 2761 mp și corp C2, galerii de artă, regim de înălțime P+Ep, cu suprafața construită desfășurată de 230 mp, se află în domeniul public al județului Constanța, conform Legii 213/1998 privind bunurile proprietate publică și a HG 904/2002. (...)

Documentația tehnico-economică a fost realizată de către SC NIDE COM –SERV SRL prin atribuirea Contractului de prestări servicii elaborare documentație tehnico-economică, faza DALI, prin obiectivul Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia. Valoarea totală a investiției este 6.080.647,77 lei, inclusiv TVA, din care C+M – 4.219.292,88 lei, inclusiv TVA”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine este SC NIDE Com - Serv si cum e posibil sa stiesa stie astie din Oltenia cum e mai bine side ce este nevoie la Teatrul de vara din Mamaia? Cat de prosti ne credeti si cum de nu mva e rusine?!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614