REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Teatrul de vară Soveja va fi REABILITAT și MODERNIZAT

Teatrul de vară Soveja va fi REABILITAT și MODERNIZAT

Replica API 18 octombrie 2019 | 00:00 2095

A fost emis certificatul de urbanism

A fost emis certificatul de urbanism

Teatrele de vară Mamaia și Soveja vor prinde viață! Licitația pentru proiectare și execuție privind proiectul "Reabilitare si modernizare Teatru de Vara Mamaia" a ajuns la final, pe 21 octombrie urmând să fie desemnată firma câștigătoare. În tretimp, Consiliul Județean a demarat proceduril și pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de vară Soveja. Miercuri, 16 octombrie, a fost solicitat și emis certificatul de urbanismul pentru "reabilitarea, modernizarea, dotarea Teatrului de vară Soveja".

Constanţa a fost, ani la rândul, capitala divertismentului, iar spectatorii umpleau, în fiecare sezon estival, și nu numai, sălile Teatrului de vară de la Mamaia şi Teatrului Soveja până la refuz. Vremurile acelea au apus, clădirile devenind doar niște spații goale care, în timp, s-au degradat. Ei bine, putem spera, în viitorul apropiat că cele mai importante teatre de la malul mării vor redeveni ceea ce au fost odată, asta pentru că proiectele de reabilitare se află în atenția Consiliului Județean Constanța. Proiectul Teatrului de vară Mamaia se află daja în faza de licitație, urmând ca pe data de 21 octombrie să se desemneze câștigătorul. Iată că sunt vești bune și pentru Teatrul de vară Soveja. Consiliul Județean a obținut miercuri, 16 octombrie, certificatul de urbanism pentru reabilitarea, modernizarea, și dotarea acestuia. De altfel, proiectul de reabilitare a Teatrului de vară Soveja, la fel ca și cel din Mamaia, se află în atenția CJC de mai mulți ani. În urmă cu ceva timp, Horia Țuțuianu, șeful CJC, declarat că: "Teatrul Soveja este un subiect un pic mai complicat, eu acolo înclin spre o idee tehnică, dacă se poate aşa ceva, pentru că eu am marşat pe ideea de a face două săli în acel loc, aştept decizia inginerilor. Voiam să se supraetajezeze, să-l acoperim şi să facem două săli. Să rămână o sală cu copertină retractabilă şi o sală normală. Se lucreză în acest moment la proiect, dar numai experţii pot spune dacă structura de rezistenţă permite o încărcare mai mare pentru a doua sală. Dacă nu, rămâne o singură sală, o reabilităm, reamenajăm şi dotăm".

Licitația pentru reabilitarea Teatrului de vară Mamaia, la final!

Consiliul Județean Constanța a scos la licitație contractul privind serviciile de proiectare și execuție "Reabilitare si modernizare Teatru de Vara Mamaia". Potrivit anunțului de participare simplificat SCN1054024, valoare estimată a lucrărilor este de 4.034.222,27 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri bugetare. Pe 21 octombrie se va desemna câștigătorul. Inițiatorul proiectului, Claudiu Palaz, este convins că totul va merge în linia dreaptă și că nu vor exista contestații. "N-are cum să fie contestații, pentru că la noi se lucrează altfeL. Nu se lasă loc de interpretare, dăm relații până în ultima clipă", a spus, pentru Replica, Claudiu Palaz.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de Gradina de Vara Tomis, de langa primarie, nu se zice nimic? Nu se face nimic sa reintre in circuitul cultural al Constantei? Sau se doreste construirea unui bloc, pentru ca prea s-a lasat in paragina acest edificiu.
0
0
O pula.. da te n mortii tai
0
0
Sunt curios,cine e prostu, care o sa se duca la puscarie, la sfarsit?!
1
0
Si unde se va parca in zona teatrului de vara Soveja? Ati autorizat extinderea silozului City, nemernicilor!
7
1
Ce spectacole erau la teatru Soveja prin 1997 -2000 . Inclusiv Festivalu Mamaia s-a tinut acolo . Exista si o alee superba , in fata teatrului . Vremuri simple si frumoase . Totu a apus o data cu aparitia , marelui siloz City . Au astupat aleiile si fata teatrului . Acum vin oamenii sa cumpere , carpe de la Bershka sau Zara . Ce alee cu trandafirii exista , in locu unde este silozu City ...pffff .
9
0
Ce reabilitare, asteapta sa cada, sa tranteasca un bloc cipanesc in loc. Fara locuri de parcare, ca asa se dau autorizatiile la Costangeles.
11
1
vedeti ca Schmilevschi nu are de lucru, mai dati-i un contract ca ii e foame saracul, sau Mobitom vedeti voi va intelegeti
8
1
Reabilitati mai intai Cazinoul. Este in pericol sa cada. Si este mai important decat un teatru de vara.
14
3
nu sunteti in stare sa intretineti ce a facut ceausescu!
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218