REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Techirghiol se pregăteşte să devină staţiune de interes naţional: au fost asfaltate străzile

Techirghiol se pregăteşte să devină staţiune de interes naţional: au fost asfaltate străzile

Replica API 15 septembrie 2011 | 00:00 146

Pe lista de priorităţi ale administraţiei locale s-au aflat anul acesta şi trei dintre străzile din Techirghiol, pentru care Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a alocat peste 3,1 milioane de lei pentru studii de fezabilitate, reabilitări, plombări, dar şi refacerea conductelor de apă şi canalizare.

Cu două zile înainte de expirarea termenului de finalizare a lucrărilor, reprezentanţii Primăriei Techirghiol au organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat proiectul "Reabilitarea şi modernizarea de drumuri în staţiunea Techirghiol", proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2: Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 - Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură. În cadrul acestui eveniment au fost inaugurate străzile Ovidiu şi Traian, precum şi bulevardul dr. V. Climescu din oraşul Techirghiol care au fost reabilitate şi modernizate prin implementarea proiectului menţionat. În acelaşi timp, au fost prezentate şi activităţile care s-au desfăşurat în cadrul proiectului, dar şi rezultatele obţinute prin implementarea lui. Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat: "Acest proiect l-am demarat încă din 2004, însă atunci se numea Reabilitarea întregii staţiuni Techirghiol. Eu consideram şi atunci, dar şi acum că Techirghiolul este bijuteria sau perla litoralului românesc şi că încă nu suntem în stare, ca români, să beneficiem de multiplele avantaje pe care această staţiune le-a dat de-a lungul timpului şi de potenţialul uriaş pe care-l are în turismul balnear şi european". Acest proiect, a adăugat preşedintele CJC, cu o valoare de aproximativ şapte milioane de euro la acea vreme, "a căzut primul pe listă, pe vremea doamnei Boagiu, din cauza culorii politice, deşi a existat un studiu de fezabilitate". Mai târziu, după aderarea României la NATO au fost refăcute documentaţiile şi s-a realizat, în sfârşit proiectul. Şi cum din Techirghiol se doreşte o staţiune de interes naţional, reprezentanţii CJC şi-au propus să termine pe viitor modernizarea întregii staţiuni. "Nu ne vom opri aici. Vom reabilita şi Băile Reci, Teatrul de Vară şi celelalte străzi", a subliniat Nicuşor Constantinescu. Primarul oraşului, Adrian Stan a ţinut să precizeze că investiţia făcută în cele trei străzi (Traian, Ovidiu şi bulevardul dr. V. Climescu.) este cu siguranţă cea mai mare din ultimii 30 de ani. "Ne pare rău că am deranjat vara aceasta turiştii cu lucrările, dar cel puţin cinci ani de acum înainte, Techirghiolul va avea o tramă stradală cum nu a avut niciodată", este de părere edilul. În ceea ce priveşte lucrările, acestea au fost realizate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, SC Petroconst şi SC Fluis Serv SA. Pe lângă reabilitarea şi modernizarea drumurilor, a fost construită o staţie de pompare, reţele de canalizare, dar şi o reţea de alimentare cu apă potabilă.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218