REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.5° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
31.5° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Tel Drum, firma lui Liviu Dragnea, continuă să încaseze milioane de la stat

Tel Drum, firma lui Liviu Dragnea, continuă să încaseze milioane de la stat

Andreea POPA 3 iunie 2023 | 00:00 5218

Tel Drum SA, celebra companie din Teleorman despre care DNA susține că este controlată de Liviu Dragnea, continuă să încaseze milioane de lei de la stat, deși patronii săi intră și ies din închisoare. Firma a primit recent o tranșă de peste 9 milioane de lei de la Consiliul Județean Teleorman, parte a unui contract uriaș, de 100 de milioane de lei, încheiat în 2021.

Tel Drum, firma lui Liviu Dragnea, continua sa incaseze milioane de la statLiviu Dragnea

Consiliul Județean Teleorman a virat pe 13 mai 2023 prima tranșă pe anul acesta pentru celebra Tel Drum SA, firma de casă (și obligatorie) a tuturor autorităților din acest județ. Este vorba despre 9.197.702,53 lei, fără TVA, plată care se încadrează în acordul privind ”Întreţinere curentă şi periodică pe timp de vară a drumurilor județene Lot 1 – Zona nr. 1 VEST Lot 2 – Zona nr. 2 EST”, încheiat în octombrie 2021. Contractul inițial, oferit de Teleorman firmei stăpânului său, are o valoare totală de 99.899.219,85 lei, fără TVA, echivalentul a 20 de milioane de euro.

Tel Drum SA este controlată indirect de Liviu Dragnea, odinioară cel mai puternic om din România, în calitatea sa de președinte al PSD. Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare în iulie 2021, după ce a ispășit 2 ani și 2 luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni primită în dosarul de corupție privind angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Totuși, Liviu Dragnea este judecat și acum într-un dosar separat privind compania Tel Drum, pentru fraude în contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene).

Afacerile Tel Drum scad de la an la an

Tel Drum a primit sute de contracte de la stat, în județele Teleorman și cele învecinate, inclusiv în Constanța, în valoare de sute de milioane de euro. Firma este condusă de Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Nedea, toți apropiați ai lui Dragnea, condamnați la sfârșitul lunii martie la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraude cu fonduri europene.

Tel Drum, firma lui Liviu Dragnea, continua sa incaseze milioane de la stat

Tel Drum a raportat pentru 2022 afaceri de 30,7 milioane lei, în scădere față de 2021, când înregistra un flux de 41,5 milioane lei, dar și raportat la 2020, când declara un business de 62,7 milioane lei. Firma lui Dragnea a declarat pentru anul trecut pierderi de 80.000 de lei și 206 angajați, dar și datorii totale de 62 milioane lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
GIGI STAN ești în moarte cerebrală? Dragnea e atât de strâmb încât dacă ar înghiți un cui, scuipa un tirbușon.
2
2
Nu exista nicio dovada ca Tel Drum este a lui Dragnea. Apoi, contractele incheiate au fost duse la bun sfarsit? S-au realizat lucrarile la standardele cerute? S-au incalcat prevederile legale? Stiti ceva sau va roade la rarunchi ca ar fi posibil sa fie Dragnea. Ticalosi sunteti. Siktir!
1
11
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
4
9
Acest articol reprezinta o minciuna grosolana!
3
10
poponarii hastagistii tot o dau cu dragnea...!!!! bwahahahahahahahahaahh
4
8
Drumul Constanta-Mamaia-Navodari e reabilitat de Tel Drum unde sa împărțit destul cașcaval.
2
3
Gadilati putin procurorii locali si se va scutura funinginea....Mafia lucreaza,cea care i-a dat insula lui Dragnea (facand misto de Constitutie ) a fost iertata !
6
2
este tara hotilor. Este o zicala scrisa la granita, la vremuri noi, tot noi!
6
3
MY m**e la toți prietenii mei
3
8
M*ie romanilor
3
14
Cata nesimtire sa arunci bani la un puscrias ordinar care a Tradat si a Furat Statul Roman… Rusine , va batem obrazul. Fostii Comunisti sunt niste jeguri de talhari si tradatori de neam si tara
13
4
trebuie sa castige ceva bani pentru a-i unge pe judecatorii spagari si mwisti care-l asteapta la cotitura.
13
4
Cel mai puternic om din tara asta din trecutul recent are 3 apropiati condamnati ptr fraude, a fost condamnat penal si este suspect de frauda in alt dosar; asta spune multe daca nu aproape totul despre tara de kkt in care locuim temporar ca si despre mafia psd in fruntea careia a fost ptr scurt timp ajutat si de incompetenta catastrofala a pnl de la vremea respectiva, partid care merge dintr-o catastrofa in alta si dintr-o situatie ridicola si jenanta in alta
18
6
Asta nu e hotul care face la tabla,programul de guvernare la culisele statului paralel.
20
4
Ce dorești unora sa ți se îndeplinească in totalitate.Si încă un secret poți să suuugi puuula fara sa te apleci zdreanță?
6
23
Ia un tel drum la Rahova intri direct master chef
23
6

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712