rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

TEL DRUM se 'chinuie' de 10 ani să TERMINE un DRUM din JUDETUL Constanța! VIDEO!

Drumul județean ce leagă Nazarcea de Ovidiu este un real pericol pentru cei care-l frecventează, nu de puține ori având loc accidente pe această porțiune de drum din pricina gropilor. În 2010, conducerea Consiliului Județean de la acea vreme a atribuit contractul de reabilitare și modernizare de drumuri județene, tronsonul DJ 228: DN22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu). Firma norocoasă a fost controversată Tel Drum, despre care s-a tot scris că a avut legături cu Liviu Dragnea. Iată că, după 10 ani de la semnarea contractului realizat cu fonduri europene, nu a fost realizată recepția finală, întrucât au fost constatate degradări ce nu au fost remediate de executant. Astăzi, Tel Drum vrea ca CJ să-i returneze garanția, instituția refuză să dea curs solicitării, executând suma peste 500.000 de lei. Până la încheierea conflictului, nu se poate interveni pentru reabilitarea carosabilului.

Locuitorii din zonă sau navetiștii au atras atenția, de nenumărate ori, asupra gropilor existente pe drumul DJ 228, care pun in pericol circulația rutieră.

Este un drum pe care circulă zilnic angajații de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda și cei de la Penitenciarul Poarta Albă. Unele gropi s-au transformat în cratere, iar pe timp ploios acestea nu se văd și pot duce la accidente rutiere. În timp ce șoferii suferă din cauza acestei situații, fiindu-le îngreunat accesul în comună și mașinile având nevoie constantă de reparații, drumul județean se distruge tot mai mult. Inclusiv primarul din Poarta Albă și-a distrus anvelopele pe această porțiune de drum.

Probleme cu Tel Drum, imediat după terminarea lucrărilor

În 2010, societatea controlată de apropiații lui Liviu Dragnea, Tel Drum, s-a angajat să reabiliteze mai multe drumuri județene din Constanța în schimbul a aproximativ 7 milioane de euro, bani obținuți prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Investiția urmărea și reabilitarea unui tronson din DJ 228, adică legătura DN22CNazarcea – DN2A Ovidiu. Contractul a fost semnat în 27 iulie 2010. Durata de executare și finalizare a lucrărilor a fost de 17 luni, adică un an și 5 luni, de la ordinul de începere al lucrărilor și o perioada de garanție acordată lucrărilor de 74 luni de la data la data recepției la terminarea lucrărilor și până la recepția finală a lucrărilor.

După un an de zile, Nicușor Constantinescu inaugura cu mare fast finalizarea lucrărilor cu cinci luni mai devreme decât prevedea contractul. Numai că, în 2012, Uniunea Europeană a constat nereguli în derularea lucrărilor și a aplicat o corecție financiară de 5%. În martie 2018, UE a constatat că Tel Drum ar fi primit pentru acest contract mai mulți bani decât i s-ar fi cuvenit.

Primarul din Poarta Albă: Și eu mi-am distrus cauciucurile pe acest drum

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, spune că drumul a început să sufere degradări imediat după terminarea lucrărilor. ”După un an au început să apară gropile. L-au tot reparat, l-au plombat. Și eu mi-am distrus cauciucurile”, a spus Delicoti. Acesta a mai spus că lucrările au fost executate cu materiale de proastă calitate.

Lucrarea a avut garanție cinci ani de zile. Înainte de expirarea termenului, Horia Țuțuianu a mers pe teren. Cu ocazia desfășurării procedurii de recepție finală a lucrărilor, luând în calcul atât constatările comisiei de recepție finală desemnată de Consiliul Județean Constanța, cât și concluziile expertizei tehnice având drept obiectiv stabilirea cauzelor ce au condus la apariția deficiențelor constatate, prin mai multe adrese CJ a solicitat SC Tel Drum să adopte de urgență soluțiile de remediere a stării tehnice a drumului.

Garanția de 521.096,23, executată de CJ. Tel Drum cere să-i returneze banii

Având în vedere faptul că solicitările de remediere neconformități au rămas fără răspuns, cu notificarea nr.19290/16.07.2020 Consiliul Județean Constanța a invederat executantului SC Tel Drum că sunt îndeplinite condițiile legale si contractuale pentru reținerea garanției de bună execuție în cuantum de 521.096,23 lei. Suma va fi utilizată pentru executarea lucrărilor de remediere a deficientelor apărute în perioada de garanție a lucrării.

”Nu și-au făcut treaba, le-am transmis să vină să remedieze probleme. Nu au răspuns solicitării, așa că le-am executat garanția”, a spus, pentru Replica, Horia Țuțuianu, încă președintele CJ Constanța. Potrivit art. 68 alin. (8) al Legii nr. 131/2015, la achiziţia de bunuri, lucrări şi servicii, autoritatea contractantă va cere ca ofertantul să prezinte, la încheierea contractului, garanţia de bună execuţie a acestuia.

.

Garanţia de bună execuţie se returnează de către autoritatea contractantă la momentul executării integrale a contractului de achiziţii publice. Numai că, Tel Drum insistă să-i fie returnată suma de bani, deşi lucrările nu au fost executate corespunzător.

Nicușor Constantinescu, explicații la DNA în legătură cu drumul judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu.

Anul trecut, Nicușor Constantinescu a fost chemat la DNA pentru a da explicații într-un dosar în care are calitatea de suspect. Fostul șef al CJ este acuzat de plăti nelegale efectuate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări. Una dintre lucrări viza reabilitarea drumului judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu. . ”Este dosarul în care este vizată firma TEL DRUM, este şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea”, spunea, la acea vreme, la ieșirea de la DNA, Constantinescu.

Directorii Tel Drum, trimiși în judecată. Fiul lui Liviu Dragnea, citat ca martor în dosar

Tel Drum este deținută, cu 54% din acțiuni, de Pitiș Petre și de Dobrescu Liviu Lucian, cu 44 %. Cel dintâi este și administratorul societății. Asociați mai sunt Mircea Vișan, Florea Neda. Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda au fost trimiși in judecată de procurorii DNA pentru fraude europene, acuzați de folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene in cazul achiziționării unei stații de asfaltare. Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, a fost citat pe 9 septembrie la Tribunalul Bucureşti, în acest dosar

Dragnea, pus sub acuzare într-o altă cauză în dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este inculpat în dosarul Tel Drum într-o cauză distinctă de cea în care sunt vizaţi directorii companiei. Dragnea e acuzat abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, fapte comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman (2000-2012.

Firma Tel Drum are o istorie veche şi încâlcită

Fondată în urmă cu 20 de ani, drept compania de construcţii a Consiliului Judeţean Teleorman, Tel Drum a fost privatizată la începutul anilor 2000, când şef al instituţiei era Liviu Dragnea. Anchetatorii spun că, de fapt, fostul preşedinte social-democrat nu ar fi încetat să controleze - prin intermediari - societatea. Aceasta ar fi înghiţit zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau de la cel al Uniunii Europene, fiind favorită în majoritatea licitaţiilor la care a participat.

Reamintim că, pe 27 mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Video:

Mirela PASCAL

joi, 8 octombrie 20205320
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Un medic ATI rupe tăcerea! Ce se întâmplă, de fapt, în spitale și care este numărul real al deceselor
Comentarii

01drumurile noastre(8 oct 19:33)
toate sunt facute cu valori mari, materiale ieftine, tehnologie slaba , castigul se imparte !
05Vank(8 oct 18:10)
O fii Dragnea hot, dar si serviciul juridic de la CJC este incompetent.
12THIS ARMEINIANS(8 oct 14:56)
New Guvernment censoring our mouth's that can not avoid incriminating them.
26tele drum(8 oct 12:20)
si drumul mamaia navodari e la fel de prost. peticit de primarie ca matei pupa mana tatucului draqnea. e praf acum, facut prost si nefinisat in totalitate. de, psd...
06cezara(8 oct 11:50)
pusi toti care au furat sub acuzare cu pedepse spre maxim, ca altfel nu se poate
25parnaie(8 oct 11:41)
Liviu are teraba lasati-l in pace ,trebue sa asfalteze in curte la Racova si cand va iesi peste 20 de ani rezolva si DJ 228
34Dragneo,(8 oct 11:35)
nu uita ca tara te vrea mort!
06Delicoti(8 oct 10:27)
Am ajuns ca Delicoti sa fie in prim plan....vai pula noastra
06Dragnia(8 oct 09:51)
Da, voi,Replica, erati foarte buni prieteni cu Gambuteanu, adica va sponsoriza, de ce nu il intrebati pe el? Cred ca ar putea sa dea multe informatii!? Poate il intrebati si de AutoPrima sau Rig sau ce vrea el!!!
08Dorel(8 oct 09:43)
Ce drum tine mai mult de 2 ani in Romania? Drumul acesta a avut probleme de la inceput! E greu sa tina in drum care estr facut cu jumate din banii alocati pt a se face lucrarea! Asta e problema!!!!
54eagle(8 oct 09:42)
de 5G ciuma rosie si alte ineptii nu scrieti? unde sunt detinatorii adevarului suprem . Alta data mai pomeneati si de LGBT care va fugaresc pe strada... Statul paralel, Codruta si toate cele. La lupta eroi ai tarii.
54cetatean(8 oct 09:35)
nu stiu cum faceti dar cind vin alegeri scoateti dosare peste dosare voi de la ziare si chiar daca nu sunt judecate aveti informatii din tribunala si sunteti platiti sa faceti jocul taberei adverse pina acum a-ti mincat dela cei dela putere acum la fel musca pe cacat ziaristi
13cucu(8 oct 08:54)
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
168Bechtel(8 oct 08:07)
Tot mancati cacat, dar de Bechtel Kovesi nu scrieti nimic, pt ca nu avetzi curaj
415Hai sa vedem(8 oct 07:18)
Drumul Navodari Mamaia unde puscariasul MATEI NICOLAE cu PUSCARIASUL DRAGNEA a u furat pe rupte
215Marcel(8 oct 06:57)
Ce firma a facut drumul intre Lumina Navodari ? Acolo este si mai dezastru
415Gogu(8 oct 06:31)
Dragnea tel drum la Jilava la multi ani
mai mult...Replica
28 oct 22:12ReplicaCiolacu a dat-o afară pe Firea din sondajele comandate de PSD

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea nu mai apare deloc în cel mai recent sondaj comandat de PSD institutului...406

28 oct 21:47ReplicaEL este BĂRBATUL care a FUGIT de la locul ACCIDENTULUI din zona CELCO. VIDEO1221
27 oct 22:08ReplicaSondaj: Iohannis pierde încrederea românilor - 14%, Cîțu are doar 7%. PSD, cotat cu 40%1023
28 oct 00:00ReplicaNicușor Dan, primarul Capitalei României, nu s-a vaccinat!

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook un mesaj către Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului,...833

28 oct 15:40ReplicaACCIDENT RUTIER pe bulevardul 1 MAI: O FEMEIE și un BEBELUȘ au ajuns la spital. VIDEO2892
28 oct 15:39ReplicaO nouă tentativă de FURT oprită de Zip Escort, la OCPI Constanța1769
28 oct 13:48ReplicaPOLUARE în MAREA NEAGRĂ! O TONĂ de PĂCURĂ s-a scurs între NAVĂ şi CHEU, în Portul MIDIA

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării...1476

28 oct 11:56ReplicaFATA de 15 ani, care a sărit pe geam de frica flăcărilor, a AJUNS la SPITALUL JUDEŢEAN CONSTANŢA1725
28 oct 21:26ReplicaInterviu cu Anton Traian ANTONIADIS, președintele Comunității Elene din Constanţa! VIDEO613
28 oct 22:23ReplicaSe audiază MARTORII în dosarul de CORUPȚIE al fostului PREFECT NICOLAESCU

Adrian Nicolaescu, fostul prefect al Constanței, a fost trimis în judecată de DNA pentru infracțiuni de corupție,...2698

28 oct 09:34ReplicaPARCARE demnă de CASCADORII RÂSULUI, la CONSTANȚA! VIDEO4207
28 oct 23:51ReplicaUn DEȚINUT face VLOGURI din PUȘCĂRIE. VIDEO!2276
Vremea
9.3°9.3° - 11.2° joi, 28 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 0.83 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/49254173520
5/4038112919248
joker213517202717
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 oct 00:00SportFCSB ar putea bifa o nouă mutare importantă: „E excepțional, nu mă pot împotrivi transferului”

Jean Vlădoiu, președintele celor de la FC Argeș, vrea să meargă până la capăt în Cupa României. Crede că e...349

28 oct 14:49SportÎncă un club din Liga 1 a cerut intrarea în insolvență

Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, a cerut miercuri intrarea în insolvență. Formația din Iflov are doar...453

28 oct 00:00SportTenis: Simona Halep - Unul dintre obiectivele mele este să văd dacă pot reintra în Top 10

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 18 WTA, a afirmat că unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus în...249

28 oct 00:00SportTenis: Stefanos Tsitsipas şi Alex Zverev, calificaţi în optimi la Viena

Grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alex Zverev, primii doi favoriţi ai turneului de tenis de la Viena (ATP 500),...187

Local
28 oct 01:08LocalCoronavirus: 6.451 de noi vaccinări, la Constanța, în ultimele 24 de ore

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 61.855 de persoane...472

28 oct 00:05LocalÎncă 14 DECESE la Constanța din cauza COVID-19

Până miercuri, 27 octombrie a.c., 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...849

28 oct 00:07LocalConsilierii locali din Medgidia, convocați în ședință. Iată ordinea de zi

377

28 oct 15:39LocalDEȚINUTUL INFECTAT cu HIV a ÎNCERCAT să scape de ÎNCHISOARE SPUNÂND că a fost LEGITIMĂ APĂRARE

Tiberius Cosmin Cheţan, individul infectat cu HIV, care a mușcat un polițist din Constanța la scurt timp după ce...1277

28 oct 00:05LocalAccident rutier în Cumpăna. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați, miercuri, 27 octombrie a.c., să intervină în Cumpăna, pe...464

28 oct 00:05LocalCoronavirus: 3.132 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...309

28 oct 00:07LocalOrdinea de zi a Consiliului Local, SUPLIMENTATĂ din nou

Alte trei proiecte de hotărâre vor ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal în cadrul ședinței...547

28 oct 20:10LocalSIRIENII de la Building Expert Top Construct KS mai vor DOUĂ etaje la imobilele pe care le dețin în MAMAIA

Societatea Building Expert Top Construct KS SRL ce deține două imobile în Mamaia Nord a solicitat două avize pentru...399

28 oct 11:22LocalDNA a depus APEL în DOSARUL FONDURILOR NERAMBURSABILE obținute ILEGAL

780

Politică
28 oct 00:01PoliticăReacția lui Cîţu după ce PNL, USR și UDMR nu au reușit să treacă certificatul verde prin Senat

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat miercuri că va avea grijă ca parlamentarii liberali...820

28 oct 00:02PoliticăSondaj Avangarde: PSD pe primul loc, urmat de PNL și AUR

Un sondaj Avangarde realizat în perioada 17-26 octombrie indică faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri...876

28 oct 00:02PoliticăOrban: Ciucă și Cîțu cerșesc voturi de la PSD

357

28 oct 00:02PoliticăDeputatul PSD Dumitru Coarnă, fost polițist, JEFUIT în parcarea unui supermarket

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a fost jefuit în parcarea unui supermarket. Fost polițist, Coarnă a avut o problemă cu...1281

28 oct 01:02PoliticăMarcel Ciolacu: 'Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?'

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că liderul PNL Florin Cîțu nu este cel care decide în acest moment cu privire la...425

28 oct 01:03PoliticăDan Barna spune că USR nu este Hopa-Mitică în negocierile PNL cu PSD

313

Interviuri
22 oct 00:04InterviuriFlorin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului...2467

22 oct 00:04InterviuriArh. Cristiana POPESCU, USR: REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI trebuia făcut de MULT TIMP! Video

Cristiana Popescu, consilier local USR, este unul dintre puținii oameni din Consiliul Local care se pricep la urbanism....1320

16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

7833

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2875

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8652

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

2210

Monden
28 oct 00:00MondenAdele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022

Adele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022, acestea fiind primele show-uri live...157

28 oct 13:42MondenAl cincilea sezon al serialului 'The Crown' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic "The Crown", produs de platforma Netflix, va conţine o adaptare a...214

28 oct 00:00MondenPremiera unui documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, amânată

139

28 oct 00:00MondenFilmul 'E stata la mano di Dio', de Paolo Sorrentino, va reprezenta Italia la premiile Oscar din 2022

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino, "E stata la mano di Dio" ("The Hand of God"), va reprezenta Italia la cea de-a...150

28 oct 00:00MondenComediantul Mort Sahl a încetat din viaţă la 94 de ani

Comediantul american Mort Sahl, considerat părintele satirei politice moderne, a încetat din viaţă la vârsta de 94...196

28 oct 14:16MondenActorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, a murit

635

Mapamond
28 oct 00:50MapamondVilă de vânzare cu 500.000.000 de euro: Elementul care o face specială

O vilă din Roma cu unica pictură murală creată de maestrul italian Caravaggio este scoasă la vânzare pentru...559

28 oct 00:50MapamondTurcia, acuzată de către Grecia după ce patru copii s-au înecat într-un naufragiu

Grecia a acuzat marţi Turcia după un nou naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi în urma căruia patru copii au...237

28 oct 00:50MapamondEgiptul ridică starea de urgenţă instaurată în 2017

229

28 oct 00:52MapamondChina carantinează un oraș cu 4 milioane de locuitori

Autorităţile chineze au impus marţi carantină în Lanzhou (nord-vest), care numără patru milioane de locuitori,...310

28 oct 00:51MapamondDonald Trump Jr vinde tricouri online cu mesajul: ”Armele nu ucid oameni, Alec Baldwin ucide oameni”

Fiul fostului președinte american profită de pe urma situației nefericite prin care trece marele actor. Donald Trump...352

28 oct 00:51MapamondCEDO: Atribuirea automată unui copil a numelui tatălui, urmat de cel al mamei, este discriminatorie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi ca fiind "discriminatorie" atribuirea automată unui copil,...300

28 oct 00:49MapamondVAL de agresiuni sexuale în Armata Marii Britanii: date alarmante rezultate în urma unui studiu făcut

Femeile care activează în armata Marii Britanii se confruntă cu un risc considerabil de hărţuire emoţională,...300

28 oct 00:49MapamondMutațiile gripei aviare, noul pericol care pândește omenirea după SARS-Cov-2

Creşterea numărului de persoane infectate cu gripă aviară în China în acest an stârneşte îngrijorare în...433

28 oct 00:49MapamondTeheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol

233

Sănătate
28 oct 12:51Sănătate50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck vor fi livrate în Franţa

Franţa a comandat 50.000 de doze de medicament anti-COVID-19 de la laboratorul american Merck, a anunţat marţi...412

28 oct 12:50SănătateValeriu Gheorghiță explică de ce s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer

Valeriu Gheorghiță a explicat marți, într-o conferință de presă, motivul pentru care s-a prelungit termenul de...1229

28 oct 12:51SănătatePandemia este 'departe de a se fi terminat', potrivit comitetului de urgenţă al OMS

329

28 oct 00:00SănătateUn pansament cu biopolimer ar putea vindeca leziunile cronice

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan dezvoltă un pansament practic, ieftin, cu biopolimeri,...152

28 oct 00:58SănătateDe ce amidonoasele sunt importante în alimentație?

Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de...164

28 oct 12:50SănătateMedic: Persoanele care au trecut prin boală ar putea face un episod mai sever dacă nu se vaccinează

Managerul Spitalului clinic "Dr. Victor Babeş", Simin Florescu, a declarat marţi că persoanele care au fost infectate...1876

28 oct 12:52SănătateTipare genetice ar putea explica de ce unii tineri fără comorbidităţi suferă forme de COVID-19 grave

O echipă de cercetare internaţională a identificat tipare genetice care ar putea explica de ce unele persoanele...695

28 oct 12:52SănătateGheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație...368

28 oct 12:52SănătateUrmările infectării cu COVID-19: Ceață pe creier și pierderi de memorie

674

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT