rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

TEL DRUM se 'chinuie' de 10 ani să TERMINE un DRUM din JUDETUL Constanța! VIDEO!

Drumul județean ce leagă Nazarcea de Ovidiu este un real pericol pentru cei care-l frecventează, nu de puține ori având loc accidente pe această porțiune de drum din pricina gropilor. În 2010, conducerea Consiliului Județean de la acea vreme a atribuit contractul de reabilitare și modernizare de drumuri județene, tronsonul DJ 228: DN22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu). Firma norocoasă a fost controversată Tel Drum, despre care s-a tot scris că a avut legături cu Liviu Dragnea. Iată că, după 10 ani de la semnarea contractului realizat cu fonduri europene, nu a fost realizată recepția finală, întrucât au fost constatate degradări ce nu au fost remediate de executant. Astăzi, Tel Drum vrea ca CJ să-i returneze garanția, instituția refuză să dea curs solicitării, executând suma peste 500.000 de lei. Până la încheierea conflictului, nu se poate interveni pentru reabilitarea carosabilului.

Locuitorii din zonă sau navetiștii au atras atenția, de nenumărate ori, asupra gropilor existente pe drumul DJ 228, care pun in pericol circulația rutieră.

Este un drum pe care circulă zilnic angajații de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda și cei de la Penitenciarul Poarta Albă. Unele gropi s-au transformat în cratere, iar pe timp ploios acestea nu se văd și pot duce la accidente rutiere. În timp ce șoferii suferă din cauza acestei situații, fiindu-le îngreunat accesul în comună și mașinile având nevoie constantă de reparații, drumul județean se distruge tot mai mult. Inclusiv primarul din Poarta Albă și-a distrus anvelopele pe această porțiune de drum.

Probleme cu Tel Drum, imediat după terminarea lucrărilor

În 2010, societatea controlată de apropiații lui Liviu Dragnea, Tel Drum, s-a angajat să reabiliteze mai multe drumuri județene din Constanța în schimbul a aproximativ 7 milioane de euro, bani obținuți prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Investiția urmărea și reabilitarea unui tronson din DJ 228, adică legătura DN22CNazarcea – DN2A Ovidiu. Contractul a fost semnat în 27 iulie 2010. Durata de executare și finalizare a lucrărilor a fost de 17 luni, adică un an și 5 luni, de la ordinul de începere al lucrărilor și o perioada de garanție acordată lucrărilor de 74 luni de la data la data recepției la terminarea lucrărilor și până la recepția finală a lucrărilor.

După un an de zile, Nicușor Constantinescu inaugura cu mare fast finalizarea lucrărilor cu cinci luni mai devreme decât prevedea contractul. Numai că, în 2012, Uniunea Europeană a constat nereguli în derularea lucrărilor și a aplicat o corecție financiară de 5%. În martie 2018, UE a constatat că Tel Drum ar fi primit pentru acest contract mai mulți bani decât i s-ar fi cuvenit.

Primarul din Poarta Albă: Și eu mi-am distrus cauciucurile pe acest drum

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, spune că drumul a început să sufere degradări imediat după terminarea lucrărilor. ”După un an au început să apară gropile. L-au tot reparat, l-au plombat. Și eu mi-am distrus cauciucurile”, a spus Delicoti. Acesta a mai spus că lucrările au fost executate cu materiale de proastă calitate.

Lucrarea a avut garanție cinci ani de zile. Înainte de expirarea termenului, Horia Țuțuianu a mers pe teren. Cu ocazia desfășurării procedurii de recepție finală a lucrărilor, luând în calcul atât constatările comisiei de recepție finală desemnată de Consiliul Județean Constanța, cât și concluziile expertizei tehnice având drept obiectiv stabilirea cauzelor ce au condus la apariția deficiențelor constatate, prin mai multe adrese CJ a solicitat SC Tel Drum să adopte de urgență soluțiile de remediere a stării tehnice a drumului.

Garanția de 521.096,23, executată de CJ. Tel Drum cere să-i returneze banii

Având în vedere faptul că solicitările de remediere neconformități au rămas fără răspuns, cu notificarea nr.19290/16.07.2020 Consiliul Județean Constanța a invederat executantului SC Tel Drum că sunt îndeplinite condițiile legale si contractuale pentru reținerea garanției de bună execuție în cuantum de 521.096,23 lei. Suma va fi utilizată pentru executarea lucrărilor de remediere a deficientelor apărute în perioada de garanție a lucrării.

”Nu și-au făcut treaba, le-am transmis să vină să remedieze probleme. Nu au răspuns solicitării, așa că le-am executat garanția”, a spus, pentru Replica, Horia Țuțuianu, încă președintele CJ Constanța. Potrivit art. 68 alin. (8) al Legii nr. 131/2015, la achiziţia de bunuri, lucrări şi servicii, autoritatea contractantă va cere ca ofertantul să prezinte, la încheierea contractului, garanţia de bună execuţie a acestuia.

.

Garanţia de bună execuţie se returnează de către autoritatea contractantă la momentul executării integrale a contractului de achiziţii publice. Numai că, Tel Drum insistă să-i fie returnată suma de bani, deşi lucrările nu au fost executate corespunzător.

Nicușor Constantinescu, explicații la DNA în legătură cu drumul judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu.

Anul trecut, Nicușor Constantinescu a fost chemat la DNA pentru a da explicații într-un dosar în care are calitatea de suspect. Fostul șef al CJ este acuzat de plăti nelegale efectuate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări. Una dintre lucrări viza reabilitarea drumului judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu. . ”Este dosarul în care este vizată firma TEL DRUM, este şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea”, spunea, la acea vreme, la ieșirea de la DNA, Constantinescu.

Directorii Tel Drum, trimiși în judecată. Fiul lui Liviu Dragnea, citat ca martor în dosar

Tel Drum este deținută, cu 54% din acțiuni, de Pitiș Petre și de Dobrescu Liviu Lucian, cu 44 %. Cel dintâi este și administratorul societății. Asociați mai sunt Mircea Vișan, Florea Neda. Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda au fost trimiși in judecată de procurorii DNA pentru fraude europene, acuzați de folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene in cazul achiziționării unei stații de asfaltare. Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, a fost citat pe 9 septembrie la Tribunalul Bucureşti, în acest dosar

Dragnea, pus sub acuzare într-o altă cauză în dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este inculpat în dosarul Tel Drum într-o cauză distinctă de cea în care sunt vizaţi directorii companiei. Dragnea e acuzat abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, fapte comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman (2000-2012.

Firma Tel Drum are o istorie veche şi încâlcită

Fondată în urmă cu 20 de ani, drept compania de construcţii a Consiliului Judeţean Teleorman, Tel Drum a fost privatizată la începutul anilor 2000, când şef al instituţiei era Liviu Dragnea. Anchetatorii spun că, de fapt, fostul preşedinte social-democrat nu ar fi încetat să controleze - prin intermediari - societatea. Aceasta ar fi înghiţit zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau de la cel al Uniunii Europene, fiind favorită în majoritatea licitaţiilor la care a participat.

Reamintim că, pe 27 mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Video:

Mirela PASCAL

joi, 8 octombrie 20205478
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
Comentarii

01drumurile noastre(8 oct 19:33)
toate sunt facute cu valori mari, materiale ieftine, tehnologie slaba , castigul se imparte !
05Vank(8 oct 18:10)
O fii Dragnea hot, dar si serviciul juridic de la CJC este incompetent.
12THIS ARMEINIANS(8 oct 14:56)
New Guvernment censoring our mouth's that can not avoid incriminating them.
26tele drum(8 oct 12:20)
si drumul mamaia navodari e la fel de prost. peticit de primarie ca matei pupa mana tatucului draqnea. e praf acum, facut prost si nefinisat in totalitate. de, psd...
06cezara(8 oct 11:50)
pusi toti care au furat sub acuzare cu pedepse spre maxim, ca altfel nu se poate
25parnaie(8 oct 11:41)
Liviu are teraba lasati-l in pace ,trebue sa asfalteze in curte la Racova si cand va iesi peste 20 de ani rezolva si DJ 228
34Dragneo,(8 oct 11:35)
nu uita ca tara te vrea mort!
06Delicoti(8 oct 10:27)
Am ajuns ca Delicoti sa fie in prim plan....vai pula noastra
06Dragnia(8 oct 09:51)
Da, voi,Replica, erati foarte buni prieteni cu Gambuteanu, adica va sponsoriza, de ce nu il intrebati pe el? Cred ca ar putea sa dea multe informatii!? Poate il intrebati si de AutoPrima sau Rig sau ce vrea el!!!
08Dorel(8 oct 09:43)
Ce drum tine mai mult de 2 ani in Romania? Drumul acesta a avut probleme de la inceput! E greu sa tina in drum care estr facut cu jumate din banii alocati pt a se face lucrarea! Asta e problema!!!!
54eagle(8 oct 09:42)
de 5G ciuma rosie si alte ineptii nu scrieti? unde sunt detinatorii adevarului suprem . Alta data mai pomeneati si de LGBT care va fugaresc pe strada... Statul paralel, Codruta si toate cele. La lupta eroi ai tarii.
54cetatean(8 oct 09:35)
nu stiu cum faceti dar cind vin alegeri scoateti dosare peste dosare voi de la ziare si chiar daca nu sunt judecate aveti informatii din tribunala si sunteti platiti sa faceti jocul taberei adverse pina acum a-ti mincat dela cei dela putere acum la fel musca pe cacat ziaristi
13cucu(8 oct 08:54)
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
168Bechtel(8 oct 08:07)
Tot mancati cacat, dar de Bechtel Kovesi nu scrieti nimic, pt ca nu avetzi curaj
415Hai sa vedem(8 oct 07:18)
Drumul Navodari Mamaia unde puscariasul MATEI NICOLAE cu PUSCARIASUL DRAGNEA a u furat pe rupte
215Marcel(8 oct 06:57)
Ce firma a facut drumul intre Lumina Navodari ? Acolo este si mai dezastru
415Gogu(8 oct 06:31)
Dragnea tel drum la Jilava la multi ani
mai mult...Replica
16 mai 21:13ReplicaNava-școală „Mircea” s-a întors din primul marș de instrucție din acest an

Nava-școală „Mircea” s-a întors luni, 16 mai a.c., din primul marș de instrucție din acest an, cu escale în...270

17 mai 23:10ReplicaFăgădău, marele absent de la funeraliile Gabrielei Mazăre! Video182
17 mai 23:05ReplicaA blocat strada, în Poarta 6, să scoată bani de la bancomat!66
17 mai 23:04ReplicaMagazinul cu fake-uri din fosta cafenea a Simonei Halep a rămas gol! Video

De mai bine de o lună de zile, pe magazinul Fashion Legends, situat în inima târgului din Constanța, s-a așternut o...76

17 mai 00:01ReplicaPSD Constanța și-a mai impus un om într-o funcție de conducere! Șerbănescu a ajuns șeful OSIM257
17 mai 23:03ReplicaO firmă din Constanța a dat faliment în timp ce primea bani publici pentru obiective sociale63
17 mai 23:00ReplicaMihai Trăiastriu, reacție dură după Eurovision 2022: Anul ăsta a fost enervant de politic! Video

Iată că a mai trecut o ediție a concursului de muzică Eurovision. Ucraina a câștigat cu un scor detașat (631...55

17 mai 22:58ReplicaPuhoi de gură cască în zona bisericii din Mamaia Sat! Video69
17 mai 22:37ReplicaPărinţii sunt disperaţi! Au crescut preţurile şi la meditaţii!69
17 mai 22:35ReplicaISU Dobrogea încă nu are saltele pneumatice…

În ultimii ani, județul Constanța a fost zguduit de câteva evenimente dramatice care au fost gestionate, în primă...45

17 mai 22:30ReplicaIohannis: România susţine pe deplin procesul de aderare la NATO a Suediei122
17 mai 00:14ReplicaRomașcanu: Mi-aș dori să se întâmple o resetare completă a Eurovision171
Vremea
14°14° - 15.3° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 2.82 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...38

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...46

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...43

17 mai 00:00SportFotbal: FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei după o aşteptare de 29 de ani

Echipa FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei la fotbal, după 29 de ani de aşteptare, după ce a învins cu scorul de...43

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...230

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...678

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

280

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...199

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...286

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...327

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...732

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1221

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1317

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...230

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...192

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

175

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...134

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...98

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...261

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...207

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...210

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

299

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3416

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2263

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6055

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3045

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4040

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3272

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11349

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5018

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1595

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...51

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...42

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

39

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...41

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....42

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...44

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...46

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...43

17 mai 00:06MondenImaginea lui Bruce Willis, folosită într-o poveste cu o bancă rusească și datorii de 900 milioane de dolari

375

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...403

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...202

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

379

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...41

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...225

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...244

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...358

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...317

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

293

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...42

17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...41

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

41

17 mai 00:00SănătateCrizele de fiere: de ce apar, cum se manifestă și cum se tratează

Crizele de fiere sau colica biliară se referă la prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun...42

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...44

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...45

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

Nutriționista Mihaela Bilic anunță că iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat. Asta a decis o mare companie...40

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...37

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

39

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT