rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

TEL DRUM se 'chinuie' de 10 ani să TERMINE un DRUM din JUDETUL Constanța! VIDEO!

Drumul județean ce leagă Nazarcea de Ovidiu este un real pericol pentru cei care-l frecventează, nu de puține ori având loc accidente pe această porțiune de drum din pricina gropilor. În 2010, conducerea Consiliului Județean de la acea vreme a atribuit contractul de reabilitare și modernizare de drumuri județene, tronsonul DJ 228: DN22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu). Firma norocoasă a fost controversată Tel Drum, despre care s-a tot scris că a avut legături cu Liviu Dragnea. Iată că, după 10 ani de la semnarea contractului realizat cu fonduri europene, nu a fost realizată recepția finală, întrucât au fost constatate degradări ce nu au fost remediate de executant. Astăzi, Tel Drum vrea ca CJ să-i returneze garanția, instituția refuză să dea curs solicitării, executând suma peste 500.000 de lei. Până la încheierea conflictului, nu se poate interveni pentru reabilitarea carosabilului.

Locuitorii din zonă sau navetiștii au atras atenția, de nenumărate ori, asupra gropilor existente pe drumul DJ 228, care pun in pericol circulația rutieră.

Este un drum pe care circulă zilnic angajații de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda și cei de la Penitenciarul Poarta Albă. Unele gropi s-au transformat în cratere, iar pe timp ploios acestea nu se văd și pot duce la accidente rutiere. În timp ce șoferii suferă din cauza acestei situații, fiindu-le îngreunat accesul în comună și mașinile având nevoie constantă de reparații, drumul județean se distruge tot mai mult. Inclusiv primarul din Poarta Albă și-a distrus anvelopele pe această porțiune de drum.

Probleme cu Tel Drum, imediat după terminarea lucrărilor

În 2010, societatea controlată de apropiații lui Liviu Dragnea, Tel Drum, s-a angajat să reabiliteze mai multe drumuri județene din Constanța în schimbul a aproximativ 7 milioane de euro, bani obținuți prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Investiția urmărea și reabilitarea unui tronson din DJ 228, adică legătura DN22CNazarcea – DN2A Ovidiu. Contractul a fost semnat în 27 iulie 2010. Durata de executare și finalizare a lucrărilor a fost de 17 luni, adică un an și 5 luni, de la ordinul de începere al lucrărilor și o perioada de garanție acordată lucrărilor de 74 luni de la data la data recepției la terminarea lucrărilor și până la recepția finală a lucrărilor.

După un an de zile, Nicușor Constantinescu inaugura cu mare fast finalizarea lucrărilor cu cinci luni mai devreme decât prevedea contractul. Numai că, în 2012, Uniunea Europeană a constat nereguli în derularea lucrărilor și a aplicat o corecție financiară de 5%. În martie 2018, UE a constatat că Tel Drum ar fi primit pentru acest contract mai mulți bani decât i s-ar fi cuvenit.

Primarul din Poarta Albă: Și eu mi-am distrus cauciucurile pe acest drum

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, spune că drumul a început să sufere degradări imediat după terminarea lucrărilor. ”După un an au început să apară gropile. L-au tot reparat, l-au plombat. Și eu mi-am distrus cauciucurile”, a spus Delicoti. Acesta a mai spus că lucrările au fost executate cu materiale de proastă calitate.

Lucrarea a avut garanție cinci ani de zile. Înainte de expirarea termenului, Horia Țuțuianu a mers pe teren. Cu ocazia desfășurării procedurii de recepție finală a lucrărilor, luând în calcul atât constatările comisiei de recepție finală desemnată de Consiliul Județean Constanța, cât și concluziile expertizei tehnice având drept obiectiv stabilirea cauzelor ce au condus la apariția deficiențelor constatate, prin mai multe adrese CJ a solicitat SC Tel Drum să adopte de urgență soluțiile de remediere a stării tehnice a drumului.

Garanția de 521.096,23, executată de CJ. Tel Drum cere să-i returneze banii

Având în vedere faptul că solicitările de remediere neconformități au rămas fără răspuns, cu notificarea nr.19290/16.07.2020 Consiliul Județean Constanța a invederat executantului SC Tel Drum că sunt îndeplinite condițiile legale si contractuale pentru reținerea garanției de bună execuție în cuantum de 521.096,23 lei. Suma va fi utilizată pentru executarea lucrărilor de remediere a deficientelor apărute în perioada de garanție a lucrării.

”Nu și-au făcut treaba, le-am transmis să vină să remedieze probleme. Nu au răspuns solicitării, așa că le-am executat garanția”, a spus, pentru Replica, Horia Țuțuianu, încă președintele CJ Constanța. Potrivit art. 68 alin. (8) al Legii nr. 131/2015, la achiziţia de bunuri, lucrări şi servicii, autoritatea contractantă va cere ca ofertantul să prezinte, la încheierea contractului, garanţia de bună execuţie a acestuia.

.

Garanţia de bună execuţie se returnează de către autoritatea contractantă la momentul executării integrale a contractului de achiziţii publice. Numai că, Tel Drum insistă să-i fie returnată suma de bani, deşi lucrările nu au fost executate corespunzător.

Nicușor Constantinescu, explicații la DNA în legătură cu drumul judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu.

Anul trecut, Nicușor Constantinescu a fost chemat la DNA pentru a da explicații într-un dosar în care are calitatea de suspect. Fostul șef al CJ este acuzat de plăti nelegale efectuate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări. Una dintre lucrări viza reabilitarea drumului judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu. . ”Este dosarul în care este vizată firma TEL DRUM, este şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea”, spunea, la acea vreme, la ieșirea de la DNA, Constantinescu.

Directorii Tel Drum, trimiși în judecată. Fiul lui Liviu Dragnea, citat ca martor în dosar

Tel Drum este deținută, cu 54% din acțiuni, de Pitiș Petre și de Dobrescu Liviu Lucian, cu 44 %. Cel dintâi este și administratorul societății. Asociați mai sunt Mircea Vișan, Florea Neda. Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda au fost trimiși in judecată de procurorii DNA pentru fraude europene, acuzați de folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene in cazul achiziționării unei stații de asfaltare. Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, a fost citat pe 9 septembrie la Tribunalul Bucureşti, în acest dosar

Dragnea, pus sub acuzare într-o altă cauză în dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este inculpat în dosarul Tel Drum într-o cauză distinctă de cea în care sunt vizaţi directorii companiei. Dragnea e acuzat abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, fapte comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman (2000-2012.

Firma Tel Drum are o istorie veche şi încâlcită

Fondată în urmă cu 20 de ani, drept compania de construcţii a Consiliului Judeţean Teleorman, Tel Drum a fost privatizată la începutul anilor 2000, când şef al instituţiei era Liviu Dragnea. Anchetatorii spun că, de fapt, fostul preşedinte social-democrat nu ar fi încetat să controleze - prin intermediari - societatea. Aceasta ar fi înghiţit zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau de la cel al Uniunii Europene, fiind favorită în majoritatea licitaţiilor la care a participat.

Reamintim că, pe 27 mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Video:

Mirela PASCAL

joi, 8 octombrie 20205183
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01drumurile noastre(8 oct 19:33)
toate sunt facute cu valori mari, materiale ieftine, tehnologie slaba , castigul se imparte !
05Vank(8 oct 18:10)
O fii Dragnea hot, dar si serviciul juridic de la CJC este incompetent.
12THIS ARMEINIANS(8 oct 14:56)
New Guvernment censoring our mouth's that can not avoid incriminating them.
26tele drum(8 oct 12:20)
si drumul mamaia navodari e la fel de prost. peticit de primarie ca matei pupa mana tatucului draqnea. e praf acum, facut prost si nefinisat in totalitate. de, psd...
06cezara(8 oct 11:50)
pusi toti care au furat sub acuzare cu pedepse spre maxim, ca altfel nu se poate
25parnaie(8 oct 11:41)
Liviu are teraba lasati-l in pace ,trebue sa asfalteze in curte la Racova si cand va iesi peste 20 de ani rezolva si DJ 228
34Dragneo,(8 oct 11:35)
nu uita ca tara te vrea mort!
06Delicoti(8 oct 10:27)
Am ajuns ca Delicoti sa fie in prim plan....vai pula noastra
06Dragnia(8 oct 09:51)
Da, voi,Replica, erati foarte buni prieteni cu Gambuteanu, adica va sponsoriza, de ce nu il intrebati pe el? Cred ca ar putea sa dea multe informatii!? Poate il intrebati si de AutoPrima sau Rig sau ce vrea el!!!
08Dorel(8 oct 09:43)
Ce drum tine mai mult de 2 ani in Romania? Drumul acesta a avut probleme de la inceput! E greu sa tina in drum care estr facut cu jumate din banii alocati pt a se face lucrarea! Asta e problema!!!!
54eagle(8 oct 09:42)
de 5G ciuma rosie si alte ineptii nu scrieti? unde sunt detinatorii adevarului suprem . Alta data mai pomeneati si de LGBT care va fugaresc pe strada... Statul paralel, Codruta si toate cele. La lupta eroi ai tarii.
54cetatean(8 oct 09:35)
nu stiu cum faceti dar cind vin alegeri scoateti dosare peste dosare voi de la ziare si chiar daca nu sunt judecate aveti informatii din tribunala si sunteti platiti sa faceti jocul taberei adverse pina acum a-ti mincat dela cei dela putere acum la fel musca pe cacat ziaristi
13cucu(8 oct 08:54)
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
168Bechtel(8 oct 08:07)
Tot mancati cacat, dar de Bechtel Kovesi nu scrieti nimic, pt ca nu avetzi curaj
415Hai sa vedem(8 oct 07:18)
Drumul Navodari Mamaia unde puscariasul MATEI NICOLAE cu PUSCARIASUL DRAGNEA a u furat pe rupte
215Marcel(8 oct 06:57)
Ce firma a facut drumul intre Lumina Navodari ? Acolo este si mai dezastru
415Gogu(8 oct 06:31)
Dragnea tel drum la Jilava la multi ani
mai mult...Replica
15 apr 18:13ReplicaBogdan NIȚĂ a DEMISIONAT din funcția de DIRECTOR GENERAL al CT BUS

Inevitabilul s-a produs! Bogdan Niță, directorul general al CT BUS, a demisionat. Acesta și-a depus demisia la...1556

15 apr 15:25ReplicaMinisterul Transporturilor REVOCA CONSILIUL de ADMINISTRAȚIE al Portului Constanța3001
15 apr 12:48ReplicaCONSTANŢA, în topul JUDEŢELOR unde CORONAVIRUSUL face RAVAGII4268
15 apr 00:47ReplicaJOCURI de CULISE! George Vișan și-a dat DEGEABA demisia din fruntea PSD Constanța!

George Vișan a renunțat, recent, la funcțiile politice pe care le deținea în PSD Constanța, pentru a nu fi...4345

15 apr 00:02ReplicaIonuț BUDI merge la Curtea Constituțională, după ce a fost AMENDAT de Poliția LOCALĂ3517
15 apr 00:41ReplicaFostul COMANDANT al POLIȚIEI Mangalia, în SCANDAL cu Cristian RADU5977
15 apr 22:15ReplicaIEȘIREA MOTOCICLIȘTILOR de la HIBERNARE a MĂRIT numărul ACCIDENTELOR, în ultimele zile

Nici bine nu au ieşit motocicliştii pe şoselele din judeţul Constanţa, că a şi început jihadul. Neatenţia şi,...1276

15 apr 22:13ReplicaTERASA de la LAKE VIEW se transformă în LOC de JOACĂ2014
15 apr 00:34ReplicaAnumite infracțiuni din codul Penal NU se vor mai PRESCRIE. Ce spun AVOCAȚII1897
15 apr 00:33ReplicaZECE străzi din Constanța au devenit cu SENS UNIC, în ultimele 3 LUNI

De la începutul anului şi până în prezent, adică în decursul a 3 luni şi jumătate, în municipiul Constanţa,...1737

15 apr 00:31ReplicaTĂTARU, criticat după declarația: „Părinții ar putea fi de DECĂZUȚI din drepturi dacă refuză VACCINAREA”1809
15 apr 08:08ReplicaGARDIAN de la Penitenciarul Poarta ALBĂ, AMENINȚAT cu MOARTEA de un DEȚINUT1648
Vremea
12.1°10.4° - 12.1° joi, 15 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 4.93 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 apr 00:18SportLiverpool - Real Madrid 0-0. Spaniolii merg în semifinalele Ligii Campionilor

Liverpool și Real Madrid au remizat în returul sferturilor din Liga Campionilor, scor 0-0, iar spaniolii merg mai...327

15 apr 00:00SportManchester City, pentru prima oară în „careul de ași” al UEFA Champions League

Manchester City este în premieră în ”careul de ași” al UEFA Champions League - s-a impus și în returul de la...444

15 apr 00:00SportZlatan Ibrahimovic riscă o suspendare de trei ani din fotbal, după ce s-a aflat că este acționarul unei case de pariuri

Jucătorul suedez Zlatan Ibrahimovic riscă să fie amendat sau chiar suspendat de FIFA şi UEFA după ce au apărut...584

15 apr 00:00SportSimona Halep, mesaj cu 100 de zile înaintea JO de la Tokyo: Un singur vis, de a fi cel mai bun

Jucătoarea de tenis Simona Halep a transmis, miercuri, cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la...414

Local
15 apr 22:28LocalO FEMEIE a AMENINȚAT că ARUNCĂ blocul în AER, la NĂVODARI!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 14 aprilie a.c., în Năvodari, acolo...1301

15 apr 22:28LocalAsociația RESTO a demarat campania restaurant SIGUR-Noi ne-am VACCINAT

Asociația Patronală RESTO Constanța lansează Campania " RESTAURANT SIGUR - Noi ne-am vaccinat pentru siguranță...922

15 apr 22:28LocalPRINŞI fără PERMIS, pe străzile din Constanţa

667

15 apr 22:27LocalSCANDAL la o POMANĂ, în Cuza Vodă

s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe strada Frasinului din localitatea Cuza Vodă, mai multe persoane...2492

15 apr 22:27LocalFEMEIE, ESCORTATĂ şi ÎNCARCERATĂ la Poarta Albă, pentru CONTRABANDĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat o femeie, de 56 de ani, pe numele căreia...1653

15 apr 22:27Local169 de noi CAZURI de COVID la Constanţa! Incidenţa pe JUDEŢ este de 3.56

1375

Politică
15 apr 00:00PoliticăParlament: Candidaţi pentru posturi de ambasadori, printre care Andrei Muraru şi George Maior, aviz favorabil

Şase candidaţi pentru posturi de ambasadori, printre care Andrei Muraru - propus pentru Statele Unite ale Americii şi...379

15 apr 23:38PoliticăValul patru al pandemiei, inevitabil. Nelu Tătaru anunță care va fi factorul declanșator

Nelu Tătaru vorbește despre al patrulea val al pandemiei de COVID-19 și spune care va fi factorul declanșator al...1787

15 apr 23:39PoliticăHunor: Guvernul trebuie să meargă mai departe. Țara nu poate fi aruncată într-o instabilitate politică

412

15 apr 23:39PoliticăPSD: Dacă partidele din coaliţie nu pot să-şi rezolve criza, singura soluţie - alegeri anticipate

PSD nu va susţine din Parlament niciun Guvern minoritar PNL, iar dacă partidele din coaliţie nu rezolvă actuala...479

15 apr 23:39PoliticăDan Barna: Premierul Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS

Din acest moment premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, a anunţat miercuri Dan Barna, copreşedinte...592

15 apr 23:40PoliticăIulia Scântei anunță ce SANCȚIUNE RISCĂ Diana Șoșoacă după scandalul de ieri din Parlament

885

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2609

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2759

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3783

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3770

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7130

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8106

Monden
15 apr 00:00MondenMadonna a cumpărat de la The Weeknd o vilă în Los Angeles cu aproape 20 de milioane de dolari

Vila pe care diva muzicii pop Madonna a cumpărat-o în Los Angeles are o grădină de 12.000 de metri pătraţi, un...377

15 apr 00:00MondenPrinţul Philip lasă în urmă o avere estimată la 25 de milioane de euro

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, care a decedat pe 9 aprilie lasă în urmă o avere estimată la 25 de milioane de...393

15 apr 00:00MondenBrian Johnson, solistul AC/DC, va publica o carte de memorii

259

15 apr 00:00MondenMick Jagger şi Dave Grohl au lansat împreună un single, care sărbătoreşte ieşirea Angliei din lockdown

Mick Jagger - solistul trupei The Rolling Stones - şi Dave Grohl - solistul şi chitaristul grupului Foo Fighters - au...279

15 apr 00:00MondenJ.K. Rowling va publica în octombrie un roman care se adresează tinerilor cititori

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", va reveni în librării cu un roman care...262

15 apr 23:40MondenA murit tatăl Oanei Lis

806

Mapamond
15 apr 00:00MapamondCoronavirus: Persoanele sub 60 de ani din Germania vaccinate cu AstraZeneca vor primi la rapel un alt ser

Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor...276

15 apr 00:00MapamondCoronavirus: Un milion şi jumătate de brazilieni nu s-au mai prezentat la rapel

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a atras atenţia marţi că 1,5 milioane de persoane care au primit prima doză de...334

15 apr 00:00MapamondIsraelul în şoc, după ce un fost militar, care suferea de stres post-traumatic, şi-a dat foc în public

301

15 apr 00:00MapamondRaport ONU: Milioane de femei, private de libertatea de a lua decizii privind propriul corp

Milioane de femei din întreaga lume sunt lipsite de libertatea de a lua decizii privind propriul lor corp, se arată...289

15 apr 00:00MapamondArabia Saudită: Musulmani imunizaţi la Mecca în prima zi a Ramadanului

Pelerini imunizaţi la COVID-19 au realizat marţi, la Mecca, în prima zi a lunii postului musulman, Ramadan, micul...330

15 apr 00:00MapamondCoronavirus: Numărul de infecţii atinge un nou record zilnic în India, în timpul unui festival religios hindus

288

Sănătate
15 apr 00:00SănătateCu ce băuturi sănătoase poți înlocui apa, când ești la dietă

Apa este într-adevăr importantă pentru organism, pentru că te ajută să te hidratezi, însă atunci când ții...339

15 apr 00:00SănătateStudiu: Obezitatea accelerează creșterea tumorilor canceroase

Un nou studiu efectuat pe șoareci constată că o dietă bogată în grăsimi permite celulelor canceroase să...280

15 apr 00:00SănătateStudiu: Ții dieta mediteraneeană? Și familia ta ar putea resimți beneficiile

298

15 apr 13:10SănătateDieta de post: 7 zile și mai puține kilograme

Fie că ești o "admiratoare" a postului sau doar ai auzit de beneficiile lui, probabil că ești tentată să încerci...397

15 apr 00:00SănătateSuplimente alimentare care previn astenia de primăvară

Instalarea treptată a primăverii, dar și trecerea la ora la vara pot favoriza declanșarea asteniei de primăvară...295

15 apr 00:00SănătateStudiu: Persoanele mofturoase la mâncare sunt mai expuse riscului de îngrășare

În mod surprinzător, un studiu arată că persoanele care mănâncă orice, fără să facă nazuri, sunt mai puțin...261

15 apr 00:00SănătateStudiu: Ceaiul verde și cel negru au proprietăți antihipertensive

Compușii din ceaiul verde și cel negru relaxează vasele de sânge prin activarea proteinelor canalului ionic în...268

15 apr 00:00SănătateCe exerciții în aer liber pot face în siguranță adulții în vârstă?

Sportul în aer liber este la fel de important pentru copii, adolescenți, adulți și vârstnici. În ceea ce privește...278

15 apr 00:00SănătateCum îți poți accelera metabolismul?

315

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT