rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

TEL DRUM se 'chinuie' de 10 ani să TERMINE un DRUM din JUDETUL Constanța! VIDEO!

Drumul județean ce leagă Nazarcea de Ovidiu este un real pericol pentru cei care-l frecventează, nu de puține ori având loc accidente pe această porțiune de drum din pricina gropilor. În 2010, conducerea Consiliului Județean de la acea vreme a atribuit contractul de reabilitare și modernizare de drumuri județene, tronsonul DJ 228: DN22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu). Firma norocoasă a fost controversată Tel Drum, despre care s-a tot scris că a avut legături cu Liviu Dragnea. Iată că, după 10 ani de la semnarea contractului realizat cu fonduri europene, nu a fost realizată recepția finală, întrucât au fost constatate degradări ce nu au fost remediate de executant. Astăzi, Tel Drum vrea ca CJ să-i returneze garanția, instituția refuză să dea curs solicitării, executând suma peste 500.000 de lei. Până la încheierea conflictului, nu se poate interveni pentru reabilitarea carosabilului.

Locuitorii din zonă sau navetiștii au atras atenția, de nenumărate ori, asupra gropilor existente pe drumul DJ 228, care pun in pericol circulația rutieră.

Este un drum pe care circulă zilnic angajații de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda și cei de la Penitenciarul Poarta Albă. Unele gropi s-au transformat în cratere, iar pe timp ploios acestea nu se văd și pot duce la accidente rutiere. În timp ce șoferii suferă din cauza acestei situații, fiindu-le îngreunat accesul în comună și mașinile având nevoie constantă de reparații, drumul județean se distruge tot mai mult. Inclusiv primarul din Poarta Albă și-a distrus anvelopele pe această porțiune de drum.

Probleme cu Tel Drum, imediat după terminarea lucrărilor

În 2010, societatea controlată de apropiații lui Liviu Dragnea, Tel Drum, s-a angajat să reabiliteze mai multe drumuri județene din Constanța în schimbul a aproximativ 7 milioane de euro, bani obținuți prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Investiția urmărea și reabilitarea unui tronson din DJ 228, adică legătura DN22CNazarcea – DN2A Ovidiu. Contractul a fost semnat în 27 iulie 2010. Durata de executare și finalizare a lucrărilor a fost de 17 luni, adică un an și 5 luni, de la ordinul de începere al lucrărilor și o perioada de garanție acordată lucrărilor de 74 luni de la data la data recepției la terminarea lucrărilor și până la recepția finală a lucrărilor.

După un an de zile, Nicușor Constantinescu inaugura cu mare fast finalizarea lucrărilor cu cinci luni mai devreme decât prevedea contractul. Numai că, în 2012, Uniunea Europeană a constat nereguli în derularea lucrărilor și a aplicat o corecție financiară de 5%. În martie 2018, UE a constatat că Tel Drum ar fi primit pentru acest contract mai mulți bani decât i s-ar fi cuvenit.

Primarul din Poarta Albă: Și eu mi-am distrus cauciucurile pe acest drum

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, spune că drumul a început să sufere degradări imediat după terminarea lucrărilor. ”După un an au început să apară gropile. L-au tot reparat, l-au plombat. Și eu mi-am distrus cauciucurile”, a spus Delicoti. Acesta a mai spus că lucrările au fost executate cu materiale de proastă calitate.

Lucrarea a avut garanție cinci ani de zile. Înainte de expirarea termenului, Horia Țuțuianu a mers pe teren. Cu ocazia desfășurării procedurii de recepție finală a lucrărilor, luând în calcul atât constatările comisiei de recepție finală desemnată de Consiliul Județean Constanța, cât și concluziile expertizei tehnice având drept obiectiv stabilirea cauzelor ce au condus la apariția deficiențelor constatate, prin mai multe adrese CJ a solicitat SC Tel Drum să adopte de urgență soluțiile de remediere a stării tehnice a drumului.

Garanția de 521.096,23, executată de CJ. Tel Drum cere să-i returneze banii

Având în vedere faptul că solicitările de remediere neconformități au rămas fără răspuns, cu notificarea nr.19290/16.07.2020 Consiliul Județean Constanța a invederat executantului SC Tel Drum că sunt îndeplinite condițiile legale si contractuale pentru reținerea garanției de bună execuție în cuantum de 521.096,23 lei. Suma va fi utilizată pentru executarea lucrărilor de remediere a deficientelor apărute în perioada de garanție a lucrării.

”Nu și-au făcut treaba, le-am transmis să vină să remedieze probleme. Nu au răspuns solicitării, așa că le-am executat garanția”, a spus, pentru Replica, Horia Țuțuianu, încă președintele CJ Constanța. Potrivit art. 68 alin. (8) al Legii nr. 131/2015, la achiziţia de bunuri, lucrări şi servicii, autoritatea contractantă va cere ca ofertantul să prezinte, la încheierea contractului, garanţia de bună execuţie a acestuia.

.

Garanţia de bună execuţie se returnează de către autoritatea contractantă la momentul executării integrale a contractului de achiziţii publice. Numai că, Tel Drum insistă să-i fie returnată suma de bani, deşi lucrările nu au fost executate corespunzător.

Nicușor Constantinescu, explicații la DNA în legătură cu drumul judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu.

Anul trecut, Nicușor Constantinescu a fost chemat la DNA pentru a da explicații într-un dosar în care are calitatea de suspect. Fostul șef al CJ este acuzat de plăti nelegale efectuate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări. Una dintre lucrări viza reabilitarea drumului judeţean dintre Nazarcea şi Ovidiu. . ”Este dosarul în care este vizată firma TEL DRUM, este şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea”, spunea, la acea vreme, la ieșirea de la DNA, Constantinescu.

Directorii Tel Drum, trimiși în judecată. Fiul lui Liviu Dragnea, citat ca martor în dosar

Tel Drum este deținută, cu 54% din acțiuni, de Pitiș Petre și de Dobrescu Liviu Lucian, cu 44 %. Cel dintâi este și administratorul societății. Asociați mai sunt Mircea Vișan, Florea Neda. Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda au fost trimiși in judecată de procurorii DNA pentru fraude europene, acuzați de folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene in cazul achiziționării unei stații de asfaltare. Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, a fost citat pe 9 septembrie la Tribunalul Bucureşti, în acest dosar

Dragnea, pus sub acuzare într-o altă cauză în dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este inculpat în dosarul Tel Drum într-o cauză distinctă de cea în care sunt vizaţi directorii companiei. Dragnea e acuzat abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, fapte comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman (2000-2012.

Firma Tel Drum are o istorie veche şi încâlcită

Fondată în urmă cu 20 de ani, drept compania de construcţii a Consiliului Judeţean Teleorman, Tel Drum a fost privatizată la începutul anilor 2000, când şef al instituţiei era Liviu Dragnea. Anchetatorii spun că, de fapt, fostul preşedinte social-democrat nu ar fi încetat să controleze - prin intermediari - societatea. Aceasta ar fi înghiţit zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau de la cel al Uniunii Europene, fiind favorită în majoritatea licitaţiilor la care a participat.

Reamintim că, pe 27 mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Video:

Mirela PASCAL

joi, 8 octombrie 20205081
Comentarii

01drumurile noastre(8 oct 19:33)
toate sunt facute cu valori mari, materiale ieftine, tehnologie slaba , castigul se imparte !
05Vank(8 oct 18:10)
O fii Dragnea hot, dar si serviciul juridic de la CJC este incompetent.
12THIS ARMEINIANS(8 oct 14:56)
New Guvernment censoring our mouth's that can not avoid incriminating them.
26tele drum(8 oct 12:20)
si drumul mamaia navodari e la fel de prost. peticit de primarie ca matei pupa mana tatucului draqnea. e praf acum, facut prost si nefinisat in totalitate. de, psd...
06cezara(8 oct 11:50)
pusi toti care au furat sub acuzare cu pedepse spre maxim, ca altfel nu se poate
25parnaie(8 oct 11:41)
Liviu are teraba lasati-l in pace ,trebue sa asfalteze in curte la Racova si cand va iesi peste 20 de ani rezolva si DJ 228
34Dragneo,(8 oct 11:35)
nu uita ca tara te vrea mort!
06Delicoti(8 oct 10:27)
Am ajuns ca Delicoti sa fie in prim plan....vai pula noastra
06Dragnia(8 oct 09:51)
Da, voi,Replica, erati foarte buni prieteni cu Gambuteanu, adica va sponsoriza, de ce nu il intrebati pe el? Cred ca ar putea sa dea multe informatii!? Poate il intrebati si de AutoPrima sau Rig sau ce vrea el!!!
08Dorel(8 oct 09:43)
Ce drum tine mai mult de 2 ani in Romania? Drumul acesta a avut probleme de la inceput! E greu sa tina in drum care estr facut cu jumate din banii alocati pt a se face lucrarea! Asta e problema!!!!
54eagle(8 oct 09:42)
de 5G ciuma rosie si alte ineptii nu scrieti? unde sunt detinatorii adevarului suprem . Alta data mai pomeneati si de LGBT care va fugaresc pe strada... Statul paralel, Codruta si toate cele. La lupta eroi ai tarii.
54cetatean(8 oct 09:35)
nu stiu cum faceti dar cind vin alegeri scoateti dosare peste dosare voi de la ziare si chiar daca nu sunt judecate aveti informatii din tribunala si sunteti platiti sa faceti jocul taberei adverse pina acum a-ti mincat dela cei dela putere acum la fel musca pe cacat ziaristi
13cucu(8 oct 08:54)
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
168Bechtel(8 oct 08:07)
Tot mancati cacat, dar de Bechtel Kovesi nu scrieti nimic, pt ca nu avetzi curaj
415Hai sa vedem(8 oct 07:18)
Drumul Navodari Mamaia unde puscariasul MATEI NICOLAE cu PUSCARIASUL DRAGNEA a u furat pe rupte
215Marcel(8 oct 06:57)
Ce firma a facut drumul intre Lumina Navodari ? Acolo este si mai dezastru
415Gogu(8 oct 06:31)
Dragnea tel drum la Jilava la multi ani
mai mult...Replica
27 ian 13:51ReplicaS-a ÎNCHIS CIRCULAȚIA între AGIGEA și NEGRU VODĂ

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului ce au determinat scăderea vizibilității, CNAIR si Poliția Rutieră au...1870

27 ian 12:53ReplicaATENȚIE! Se REDESCHID RESTAURANTELE în municipiul Constanţa3578
27 ian 00:00ReplicaIndividul care a ÎNJUNGHIAT un POLIȚIST la Eforie este RECIDIVIST!1601
27 ian 14:37ReplicaALERTĂ! COD PORTOCALIU de VREME REA la CONSTANȚA

Iarna și-a intrat în drepturi în județul Constanța. În vigoare este și un cod portocaliu de ninsoare dar și unul...4543

27 ian 14:42ReplicaVREMEA REA FACE RAVAGII la CONSTANȚA!3009
27 ian 22:33ReplicaNu știi ce ofertă de energie electrică să alegi? Cu ENGIE Star, ai prima factură gratuit și preț fix la energia activă tot anul1543
27 ian 00:29ReplicaGas Port Oil TRANSFORMĂ CLUBUL XS din Mamaia în HOTEL

Se construiește un nou hotel în stațiunea Mamaia. Mai exact, afaceriştii, Dan Mihalache şi Sterică Paris, prin...1467

27 ian 11:49ReplicaFlorentina Iluță, specialist în micropigmentare medicală: „Reconstrucția areolei în 3D după masectomie în clinica noastră este gratuită”1079
27 ian 00:24ReplicaA fost prins individul implicat în SCANDALUL cu FOCURI de ARMĂ de la FILICORI2604
27 ian 22:31ReplicaAfaceristul Stelian Panaia, OBLIGAT să restituie 30.000 de lei Complexului Doina din Mamaia

Complex Doina a solicitat în instanţă obligarea Ypa Turism la plata sumei de 30.000 lei reprezentând plată...1602

27 ian 22:20ReplicaBIJUTERII VERSACE, CONFISCATE de AUTORITĂȚI1353
27 ian 22:29ReplicaPREMIERĂ! A dat SPARGERE la o CROITORIE pentru un FIER de CĂLCAT. VIDEO!1301
Vremea
-0.3°-0.3° - 0.6° miercuri, 27 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 99%
Vânt: 13.98 m/s
Presiune: 1000 milibari

Loto
6/4912271593344
5/4031342137
joker403523192819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 ian 00:00SportSimona Halep va disputa primul meci din 2021 împotriva liderului WTA

Aflată în carantină la Adelaide, Simona Halep se pregătește alături de Irina Begu pentru debutul în noul sezon...453

27 ian 00:00Sport”Milan, ținută în viață de magnificul Tătărușanu!” Reacția presei internaționale după Inter - Milan

Inter s-a impus în fața Milanului în Derby della Madonnina din Cupa Italiei cu 2-1, grație golurilor marcate de...763

27 ian 00:00SportThomas Tuchel, noul antrenor al echipei Chelsea Londra

Clubul Chelsea Londra a anunţat, marţi, că noul antrenor al echipei din Premier League este Thomas Tuchel,...245

27 ian 00:00SportFC Argeş - FCSB 0-0

FC Argeş şi FCSB au încheiat nedecis, 0-0, marţi seara, la Piteşti, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii I de...234

Local
27 ian 13:43LocalSIOFOR pentru DIABETICI, de NEGĂSIT, în continuare, în farmacii

În ultima perioadă Siofor (clorhidrat de metformină), un medicament prescris multor pacienți cu diabet zaharat de...1038

27 ian 21:00LocalPe strada Primăverii va fi amenajată o trecere de pietoni

„Acum ceva vreme, când nu aveam atribuții care să-mi permită să mișc lucrurile, am fost sesizată de locuitorii...794

27 ian 21:00LocalViceprimarul Ionuț Rusu, despre episodul de iarnă ce vine: Primăria e pregătită!

1862

27 ian 09:11LocalÎn localitatea ȚEPEȘ VODĂ va fi AMENAJAT un AFTER SCHOOL

Localitățile „uitate de lume” din Constanța tind spre o educație europeană și modernă, chiar dacă, unii ar...483

27 ian 00:06LocalCoronavirus: Peste 1.800 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...531

27 ian 00:05LocalCoronavirus la Constanța: 29.485 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 29.485 de persoane...597

Politică
27 ian 20:34PoliticăTăriceanu: Vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu susţine că dosarul în care este pus sub inculpare de...836

27 ian 20:34PoliticăȘoșoacă: Dacă la fiecare 6 luni apare o tulpină, când începem școala, peste 20 de ani?

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a lansat luni, la Antena 3, o întrebare către specialiști despre începerea școlilor...1606

27 ian 20:34PoliticăLucian Bode: La acest moment nu sunt prefigurate noi restricții. Se analizează posibilele efecte ale noilor tulpini

632

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...2069

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...2037

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4877

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...4034

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3530

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3449

Monden
27 ian 00:00MondenLiz Hurley s-a pozat topless în zăpadă

Actrița Liz Hurley s-a pozat recent cu sânii goi în zăpadă. Fotografia a fost făcută de fiul ei, Damian, în...678

27 ian 00:00MondenCéline Dion și-a serbat fiul cel mare. Rene a împlinit 20 de ani

Céline Dion și-a serbat fiul la împlinirea vârstei de 20 de ani. Ea i-a adresat un mesaj emoționat pe o rețea...467

27 ian 00:00MondenMatthew McConaughey: „Am stat 20 de luni pe bară. Am crezut că spun adio carierei de la Hollywood”

359

27 ian 00:00MondenAFI Awards: "Nomadland" şi "Bridgerton", pe lista celor mai bune 10 filme şi 10 seriale TV din 2020

American Film Institute (AFI) a publicat luni lista celor mai bune 10 filme ale anului trecut, iar cinci dintre...339

27 ian 00:00MondenUn nou film din franciza „Tomb Raider“ va fi regizat de cineasta Misha Green

Misha Green, creatoarea serialului TV "Lovecraft Country" (2020), va debuta în cinematografie în calitate de regizoare...294

27 ian 00:00MondenJane Fonda va fi recompensată cu premiul pentru întreaga activitate în cadrul ceremoniei Globurilor de Aur

305

Mapamond
27 ian 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie va ajuta alte ţări la identificarea noilor variante de SARS-CoV-2

Marea Britanie va oferi "experienţa şi capacităţile sale" altor ţări ale lumii pentru a le ajuta să identifice...265

27 ian 00:00MapamondOlanda: Poliţia a reţinut peste 150 de persoane în a treia noapte de violenţe

Poliţia olandeză a reţinut peste 150 de persoane în cea de-a treia noapte de violenţe în mai multe oraşe, unde...292

27 ian 19:25MapamondCoronavirus: Un medicament dezvoltat în Ungaria, testat pe animale, previne formele severe de COVID-19

351

27 ian 19:23MapamondSuedia suspendă plăţile către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze dintr-un flacon

Agenţia suedeză de sănătate a suspendat plăţile pentru vaccin către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul...351

27 ian 00:00MapamondPortugalia preconizează să trimită în alte ţări pacienţi cu COVID-19 din cauza supraaglomerării spitalelor

Guvernul portughez preconizează posiblitatea de a cere ajutor internaţional pentru a trimite pacienţi cu COVID-19 în...300

27 ian 00:00MapamondCoronavirus: Iranul a aprobat vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V

266

Sănătate
27 ian 00:00SănătateCum combați instantaneu poftele care îți pun silueta în pericol

Cel mai mare inamic al siluetei tale este pofta... de dulce, de sărat, de fast-food, de orice. Ce poți face pentru a...320

27 ian 00:00SănătateBăuturile energizante stimulează într-un mod nesănătos inima

Un nou studiu restrâns sugerează că băuturile energizante pot cauza modificări nesănătoase ale ritmului cardiac...277

27 ian 00:00SănătateMai puține calorii pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

284

27 ian 00:00SănătateDieta mediteraneeană vs. dieta low fat: care este mai bună pentru inimă?

Într-un studiu recent, oamenii de știință au comparat efectele unei diete mediteraneene cu cele ale unei diete cu...328

27 ian 00:00SănătateExtractul din fructe de soc poate combate simptomele răcelii

Folosit din vechime în tratarea unor infecții, în zilele noastre socul este cel mai adesea luat ca supliment imunitar...278

27 ian 00:00SănătateStudiu: Colesterol mărit la tinerețe, risc de probleme cardiace la vârsta a doua

A avea colesterolul crescut în timpul adolescenței sau al tinereții (până în 30 de ani) crește riscul unei...293

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT