REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Telenovelă la Valu: minoră în greva foamei, pentru că socrii nu îi dau pruncul! Decizie BOMBĂ a Direcţiei pentru Protecţia Copilului

Telenovelă la Valu: minoră în greva foamei, pentru că socrii nu îi dau pruncul! Decizie BOMBĂ a Direcţiei pentru Protecţia Copilului

Replica API 9 decembrie 2017 | 00:00 253

Anchetă DGASPC Constanța

Anchetă DGASPC Constanța

Un nou caz ”de copii care nasc copii” face valuri în localitatea Valu lui Traian, acolo unde, în trecut, au tot fost înregistrate astfel de cazuri. În general, este vorba despre fetițe fără prea multă educație sau sprijin din partea familiilor, care au rămas însărcinate și care au născut, în cele din urmă cerând ajutorul autorităților pentru a-și crește copiii. De această dată, o minoră, care a nsăcut în urmă cu puțin timp, a intrat în greva foamei de mai multe zile, din cauza faptului că bebelușul a fost încredințat familiei iubitului ei, și nu mamei – însă DGASPC a explicat vineri, după o nouă verificare, motivul! Cazul a intrat şi în atenția autorităților locale.

În speță, este vorba despre Ionela Geanina S., o adolescentă de 16 ani, din Murfatlar, care a avut o relație cu Nicușor Zlate, de 19 ani, din Valu lui Traian, în urma căreia a rămas însărcinată. După ce a născut, părinții fetei nu au mai primit-o acasă, la Murfatlar, de aceea minora s-a mutat la iubitul ei, la Valu lui Traian, devenind concubina acestuia. De precizat că tânărul tătic nu locuia singur, ci împreună cu părinții săi, Ghiulfer și Sava Dervis.

Pentru o perioadă scurtă de timp, lucrurile păreau că merg bine, asta au observat și reprezentanții Primăriei Valu lui Traian, în momentul în care au făcut o anchetă socială. Atmosfera a devenit tensionată în momentul în care tatăl bebelușului a decis să plece să muncească în afara țării, împreună cu tatăl său, mai ales că în România nu au un serviciu stabil.

Pentru asta, Nicușor Zlate a considerat că este mai bine ca fetița sa, în vârstă de numai câteva luni, să fie încredințată bunicii, Ghiulfer Dervis, pe motiv că mama copilului ar fi mai puțin responsabilă. Asta a determinat-o pe tânăra mamă să protesteze, făcând greva foamei. Cazul a fost mediatizat, fiind sesizată și Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanța ai cărei reprezentanți s-au deplasat, vineri, 08 decembrie, la locuința acestora din Valu lui Traian, pentru a face o anchetă.

Ce spun reprezentanții DGASPC despre acest caz

”Reprezanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, împreună cu autoritățile lcoale din Valul lui Traian, au efectuat verificări atât la dmiciliul tatălui nou-născutului, cât și la cel al mamei minore. Copilul este foarte bine îngrijit în familia tatălui și bunicilor paterni. Nu se întrunesc condițiile pentru instituirea vreunei măsuri de protecție socială. DGASPC Constanța va monitoriza în continuare acest caz și va media relația dintre cei doi părinți în interesul superior al copilului.

De asemenea, cazul rămâne în atenția DGASPC Constanța dar și a Serviciului de Asistență Socială din cadrul autorității locale”, se arată într-un comunicat al instituției. Copilul a rămas la tată, mai cu seamă că tânăra, atunci cţnd a rămas însărcinată, a fost alungată de mamă. Acum însă, tânăra a revenit la domiciliul mamei, în Murfatlar, motiv pentru care se consideră că este în interesul copilului să rămână în sânul familiei pe linie paternă.

Cazul ”Fluturica”

De remarcat că la Valu lui Traian este ”la modă” să faci copii de la vârste fragede. În urmă cu câțiva ani, mai exact în 2012, două surori minore, Denisa Fluturica R. și Marilena R., care atunci aveau 13 și 15 ani, au rămas însărcinate și au născut, iar tații copiilor erau și ei tot minori, de 17 ani. Nici unul dintre cei patru minori nu aveau ocupație, iar când autoritățile au deschis o anchetă, fetele au declarat că au fost căsătorite de mici, potrivit tradițiilor etniei rome.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ziua de azi prostie egoism tot ce era in iad acum e in democratie
0
0
inseamna ca si tu esti parinte de ...fata...si la usa ta cresti o pramatie ca cea din imaginea de mai sus...pana atunci...succesuri...esti ooooo.
2
1
Niciodata nu am vazut un prost mai mare ca tine!Esti un mare bou .
3
7
Ba fratilor dar pe FETITELE astea le maninca in lindic de micute ce dracu de natie sintem, ca munca nu ne place deloc
4
2
nu mi-as dori sa fiu parinte de..fata...aceste creaturi...aduc mari necazuri parintilor...te chinui sa le asiguri necesarul zilnic..sa nu duca lipsa de nimic..sa le cumperi telefoane de zeci de milioane de lei,cand tu parinte n-ai nici izmene in cur...safie fetita ta dotata cu...telefon f.f.f....performant..sa fie cu...silicoane...sa fie cu bani la purtator sau cu multe carduri bancare....iar fetita...jigodia societatii..sa si-o traga cu toti cacaciosii,care n-au nici dupa ce bea apa..dar au...p....dragi parinti...aveti o misiune ..f.f,f,..grea...puneti..atentie..PARUL. pe ei...
6
3
pentru toti parintii care cresc si educa astfel de...valori...acest copil,are viitorul terminat..scoala nu...munca nu...dar lasa ca mai este....AJUTORUL SOCIAL.. mai este o speranta...
10
0
Lupta este pentru inedmnizatia copilului.
8
1
cacalari de valu,,,
5
3
Futareala prostie mare fetele din ziua de azi niste futaceoase proaste si caini le fuke
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614