REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Televiziunea rusă a difuzat o înregistrare video a masacrului de la liceul din Crimeea

Televiziunea rusă a difuzat o înregistrare video a masacrului de la liceul din Crimeea

Replica API 21 octombrie 2018 | 00:00 159

Televiziunea rusă a difuzat duminică o înregistrare video în care apare autorul masacrului de la liceul tehnic din Kerci, în Crimeea, plimbându-se calm prin clădire, ucigându-şi victimele cu o puşcă şi detonând o bombă, îmbrăcat cu un tricou pe care era inscripţionat cuvântul "Ură", informează AFP.

Un jurnalist al televiziunii publice ruse a menţionat că aceste imagini, înregistrate de camerele de supraveghere ale liceului, au fost difuzate din cauza îndoielilor care circulau cu privire la versiunea oficială a autorităţilor în legătură cu acest masacru, soldat cu 20 de morţi şi circa 40 de răniţi.

Înregistrarea video confirmă faptul că ucigaşul, identificat drept Vladislav Rosliakov, un elev în vârstă de 18 ani al liceului, era îmbrăcat în aşa fel încât să imite ţinuta lui Eric Harris, unul dintre autorii masacrului de la liceul Columbine, soldat cu 13 morţi în SUA, în 1999.

În imagini se vede cum tânărul intră pe o uşă din spate, evitând astfel detectorul de metale de la intrarea în liceu, amplasează şi declanşează o bombă care distruge zidurile, uşile şi ferestrele liceului, în timp ce elevii caută să fugă din clădire. Parcurge apoi cu calm coridoarele, ucide oameni la întâmplare şi, aparent fără motiv, deschide focul asupra unor calculatoare şi a unui extinctor.

În imagini apare pentru scurt timp un tânăr care stă de vorbă cu o altă persoană, care ar putea fi un complice, potrivit televiziunii, cu toate că anchetatorii au declarat că privilegiază ideea că atacul a fost comis de o singură persoană.

După masacru, apropiaţii ucigaşului au conturat portretul unui tânăr "pasionat de arme" şi care voia să se răzbune pe colegii şi profesorii săi. Tânărul, care s-a sinucis în biblioteca liceului, şi-a pregătit metodic crima, potrivit anchetatorilor. Era înarmat cu o puşcă şi adusese cu el două bombe artizanale, pe una detonând-o, şi numeroase muniţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că masacrul este "rezultatul mondializării" şi "al reţelelor sociale şi al internetului", care, în opinia sa, au permis importarea în Rusia a unui fenomen de crime în masă de provenienţă nord-americană.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102