REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Temutul Butoi din 23 August, implicat în trafic de cocaină la Maritimo

Temutul Butoi din 23 August, implicat în trafic de cocaină la Maritimo

Replica API 12 mai 2015 | 23:15 2456

Flagrant şi percheziţii!

Flagrant şi percheziţii!

Droguri, arme şi prostituţie! Aceasta este linia pe care au acţionat oamenii legii din Bucureşti în colaborare cu procurorii DIICOT. În urma anchetei, pe 7 mai, au avut loc mai multe percheziţii domiciliare în localitatea 23 August, inclusiv la locuinţele lui Dacian Butoi şi Marian Manea. Potrivit informaţiilor noastre, descinderi au avut loc şi la Sala de Sport din comună. Ulterior, pe 11 mai, anchetatorii au organizat un flagrant, în urma informaţiilor că Butoi şi Manea ar comercializa cocaină în centrul comercial Maritimo.

Oamenii legii din Bucureşti, în colaborare cu procurorii DIICOT, au demarat o anchetă la nivelul judeţului Constanţa, fiind vorba de trafic de droguri de mare risc dar şi proxenetism. Astfel, pe 7 mai anul curent, au avut loc mai multe percheziţii domiciliare în localitatea 23 August, între care şi la domiciliul lui Marian Manea, dar şi al lui Dacian Butoi, acolo unde au fost găsite cantităţi de droguri şi arme, cei doi fiind reţinuţi. Potrivit localnicilor, aceştia sunt cunoscuţi pentru contrabandă cu ţigări, trafic de droguri dar şi pentru faptul că racolau femei pe care le puneau să se prostitueze. Cercetările au continuat şi, în dimineaţa de luni, 11 mai, anchetatorii au organizat şi un flagrant, în urma informaţiilor că Butoi şi Manea ar avea „tentacule” şi în Maritimo, acolo unde vindeau cocaină. Totodată, potrivit unor informaţii, se pare că despre cazul traficului de droguri ar fi auzit şi consilierul din Mangalia, Levent Beghim, aducând în discuţie această problemă în cadrul Primăriei. Însă, potivit locuitorilor zonei, se pare că Butoi şi Manea sunt apropiaţi ai acestuia, oamenii spunând că: „Cei doi, Dacian Butoi şi Marian Manea, se ocupau de mult timp de trafic de droguri dar şi de prostituţie. Dacian Butoi este cunoscut în comuna 23 August după nenumăratele scandaluri şi pentru comercializarea de ţigări aduse de Biulent Beghim, fratele consilierului local. Cei doi au fost arestaţi, după ce au fost percheziţii. La domiciliile lor au fost găsite atât arme dar şi o mare cantitate de droguri de mare risc, mai exact cocaină”. Ce este cert se leagă de faptul că Dacian Butoi a ajuns de mai multe ori în atenţia oamenilor legii, fiind implicat în mai multe scandaluri. Spre exemplu, în 2006, Silviu Dacian Butoi ajungea împuşcat la spital. Totul s-a petrecut pe 9 aprilie, în timp ce acesta se afla într-un bar din localitatea 23 August, aparţinând SC Sor Star Term SRL, alături de fratele său, Ionel Flavius, pentru a viziona un meci de fotbal. La un moment dat, în local au intrat Ilie Costea şi Victor Şerban, din Mangalia, care au tras focuri de armă înspre Butoi, lovindu-l şi cu un par în zona capului. Conflictul a izbucnit din pricina unui teren vândut pe baza unor acte false. Însă, în 2005, acelaşi Dacian Butoi a fost implicat într-un alt scandal, în cadrul unei spălătorii auto din 23 August. Şi atunci, totul a început din acelaşi motiv, şi anume că Ionel Flavius Butoi i-ar fi vândut lui Ilie Costea 5 hectare de teren pe baza unor acte false, tranzacţie încheiată în noiembrie 2005.

Butoi, cercetat şi judecat pentru că a agresat un poliţist

Faptele infracţionale ale lui Silviu Dacian Butoi nu se opresc aici. Printre ele se numără şi o acuzaţie de ultraj, înregistrată în 2007. Atunci, acesta a asistat la un scandal, izbucnit pe o stradă din localitatea 23 August. Când poliţistul Dorin Datcu le-a cerut celor implicaţi să se potolească, a intervenit Butoi, care l-a trântit pe omul legii la pământ şi l-a lovit cu pumnul în faţă. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru ultraj, fiind cercetat în stare de libertate. Astfel, fraţii Butoi, Silviu Dacian şi Ionel Flavius, sunt cunoscuţi în localitate pentru faptele lor care au instalat teroarea. Nu de puţine ori a fost necesară intervenţia mascaţilor pentru a-i potoli. Totodată, menţionăm că Dacian Butoi era cunoscut ca amic al fostului consilier Gheorghe Ciupercă, şi el anchetat de poliţişti întrucât i-au găsit maşina burduşită cu arme.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mirceaaaa!!!
0
0
buna dimeneata
0
0
Vagjxvfscnfxc gfdh
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614