REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tendinţa pieţei muncii şi lipsa personalului calificat, pe agenda conferinţei 'Pactul Pentru Muncă'

Tendinţa pieţei muncii şi lipsa personalului calificat, pe agenda conferinţei 'Pactul Pentru Muncă'

Replica API 11 septembrie 2019 | 00:00 220

foto b1.ro

Criza forţei de muncă şi impactul acesteia asupra activităţii companiilor, atragerea personalului calificat şi tendinţele pieţei muncii, sunt câteva dintre temele care vor fi abordate, miercuri, în cadrul primei întâlniri din seria conferinţelor "Pactul pentru Muncă", la Cluj- Napoca.

''România are nevoie de o economie stabilă, predictibilă, în care legile economice să nu fie schimbate în fiecare an, o economie în care bugetul ţării să fie construit pe baze reale. Avem nevoie de o economie în care oamenii de afaceri să nu se trezească peste noapte că sunt nevoiţi să găsească modalităţi de contracarare a unor Ordonanţe sau Hotărâri de Guvern date pe colţ de masă. Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistică, la 1.000 de femei care au un loc de muncă există 1.665 de femei care nu lucrează. Asta în condiţiile în care există o criză de forţă de muncă. De aceea, împreună cu Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) noi, cei de la CONAF, încercăm să aducem la 'masa negocierilor' reprezentanţi ai administraţiilor locale, Guvern, dar şi oameni de afaceri. Doar împreună vom reuşi să găsim propuneri care să deblocheze acest fenomen al lipsei forţei de muncă active. Primul pas pe care trebuie să îl facem împreună este să identificăm modalităţi de atragere de forţă de muncă specializată, calificată'', a declarat pentru AGERPRES preşedintele CONAF, Cristina Chiriac.

Ea a arătat că ''Pactul pentru Muncă'' reprezintă o iniţiativă a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin şi Federaţiei Naţionale de Petrol şi Gaze care îşi propune să găsească soluţii şi strategii viabile pe termen lung, care să contribuie la diminuarea deficitului forţei de muncă.

''Mâine, la Cluj Napoca, la prima conferinţă din cadrul acestui proiect, vom încerca, împreună cu decidenţii politici, dar şi cu oamenii de afaceri, să răspundem la o serie de întrebări legate de tendinţa pieţei muncii, lipsa personalului calificat, modalitatea de atragere de forţă de muncă specializată. Totodată, vom discuta despre neajunsurile din domeniul legislaţiei care duc la apariţia unor riscuri financiare pentru companii, despre capitalul de lucru şi mixul de produse şi servicii. Concluziile acestor discuţii se vor concretiza în ceea ce s-ar putea numi un 'Memorandum of Understanding', agreat şi susţinut de toţi participanţii la dezbateri. Documentul va reprezenta punctul de plecare în negocierea cu decidenţii locali şi naţionali, pentru a stabili modalităţile de îmbunătăţire a legislaţiei şi, implicit, a condiţiilor de pe piaţa muncii din România'', a adăugat preşedintele CONAF.

În cadrul conferinţei va fi prezentat şi lansat un "Studiu privind ocuparea forţei de muncă din România în contextul UE. Analiza celor mai recente date", realizat de Asociaţia de Analiză Decizională şi Strategică.

Printre cei care vor aborda subiectele legate de criza forţei de muncă şi impactul acesteia asupra activităţii companiilor se numără Roxana Mînzatu - ministrul Fondurilor Europene, profesorii Mircea Coşea şi Mihaela Luţaş, antreprenori, manageri de top ai marilor companii, autorităţi locale, specialişti în domeniu.

Participarea le conferinţă este gratuită, iar înscrierile se pot face accesând pagina de internet www.conaf.ro sau pe adresa de mail: conferinte@conaf.ro. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614