REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tenis: Comitetul Internaţional Olimpic discută cu China 'toate aspectele' cazului Shuai Peng

Tenis: Comitetul Internaţional Olimpic discută cu China 'toate aspectele' cazului Shuai Peng

Replica API 9 decembrie 2021 | 00:00 732

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat că organizaţia sa discută "toate aspectele" cazului Shuai Peng cu autorităţile din China, informează DPA, citată de Agerpres.

Shuai Peng

Bach şi mişcarea olimpică au primit critici pentru modul în care au răspuns la cazul jucătoarei chineze de tenis, care a acuzat un fost vicepreşedinte al ţării de agresiune sexuală, iar apoi a dispărut din ochii publicului timp de câteva săptămâni.

Însă preşedintele CIO a spus, într-un interviu exclusiv acordat agenţiei germane de presă, că forul olimpic examinează întregul caz prin intermediul unei aşa-zise "diplomaţii tăcute" cu China, după ce a avut două apeluri video cu Shuai Peng, fostul lider mondial la dublu feminin. Oficialul german a promis că CIO va rămâne implicat şi după Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, programate în luna februarie.

"În cele două conversaţii, ea s-a arătat recunoscătoare că am căutat să o contactăm" a declarat Bach. "Suntem de asemenea în discuţii cu organizaţii sportive chineze şi foruri oficiale. Şi vă pot asigura că toate aspectele acestui caz sunt discutate cu partea chineză", a adăugat el.

"Am încercat să o contactăm pe Shuai Peng, punând pe primul plan integritatea sa fizică. Ştiţi rezultatul acestor eforturi, care au dus la organizarea a două videoconferinţe, pe 21 noiembrie şi 1 decembrie. Şi vă pot asigura imediat că cele două videoconferinţe nu înseamnă sfârşitul acestui proces", a mai spus Thomas Bach.

Conducătorul CIO a dezvăluit, totodată, că organizaţia sa i-a propus lui Shuai Peng să o ajute "în toate domeniile", o întâlnire cu jucătoarea fiind programată în luna ianuarie.

Germanul a reiterat că această "diplomaţie tăcută", folosită şi de predecesorul său Jacques Rogge înaintea Jocurilor Olimpice de vară din 2008, care au avut loc la Beijing, după reprimarea de către China a tulburărilor din Tibet, a fost strategia corectă.

"Pe baza experienţei altor organizaţii, guverne şi a noastră personală, această opţiune este cea mai promiţătoare", a concluzionat Tomas Bach.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tradatorii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218