REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tenis: Nick Kyrgios cere anularea Openului Australiei

Tenis: Nick Kyrgios cere anularea Openului Australiei

Replica API 18 noiembrie 2021 | 00:00 618

Jucătorul Nick Kyrgios a cerut anularea Openului de tenis al Australiei, manifestând surprinzător simpatie faţă de liderul mondial Novak Djokovic, care a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului, informează AFP, citată de Agerpres.

Nick Kyrgios

Jucătorul australian consideră că turneul de Mare Şlem, programat în luna ianuarie, nu ar trebui să se ţină, din respect pentru locuitorii oraşului Melbourne, care s-au confruntat cu 260 de zile de carantină de la începutul pandemiei şi întâmpină în continuare probleme pentru combaterea virusului.

"Cât timp a fost carantinat Melbourne? 275 de zile sau ceva de genul ăsta?, s-a întrebat el pe podcastul său, No Boundaries.

Ministrul Sporturilor din statul Victoria, unde se află Melbourne, a reacţionat afirmând că "nu poate da curs logicii" lui Kyrgios.

"Locuitorii din Melbourne, din Victoria şi, sincer, toţi australienii sunt absolut avizi de mari evenimente", a explicat ministrul pentru presă. "Economia noastră are nevoie, moralul statului nostru are nevoie", a adăugat oficialul.

Turneul s-a desfăşurat anul acesta, dar jucătorii au fost supuşi unei carantine de două săptămâni la hotel, iar prezenţa publicului a fost limitată şi o izolare de cinci zile a fost instituită la jumătatea competiţiei.

Organizatorii sunt încrezători în privinţa desfăşurării ediţiei 2022, jucătorii vaccinaţi în totalitate putând intra pe teritoriul australian fără carantină sau bulă sanitară.

Nicio excepţie nu va fi făcută pentru jucătorii nevaccinaţi, a avertizat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews, aruncând o îndoială asupra participării sârbului Novak Djokovic, de nouă ori învingător la Melbourne şi care refuză să spună dacă s-a vaccinat sau nu.

Kyrgios a avut o relaţie tensionată cu numărul 1 mondial, calificându-l drept "cretin" la ultimul Australian Open, după solicitarea sa de relaxare a carantinei jucătorilor.

Însă Kyrgios apără totuşi dreptul lui Djokovic de a participa la competiţii, indiferent dacă este imunizat sau nu şi a făcut o paralelă cu baschetbalistul american Kyrie Irving, care a ratat debutul sezonului din NBA după ce a refuzat să se vaccineze.

"Kyrie, Novak... aceşti băieţi au dat atât de mult, s-au sacrificat atât de mult. Sunt sportivi de talie mondială la care se uită milioane de oameni", a subliniat Kyrgios, ajuns pe locul 90 ATP.

"Eu cred că nu este bine, din punct de vedere moral, ca cineva să fie forţat să se vaccineze", a mai spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102