REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tenorul Vasile Moldoveanu: „Antagonismul pe care îl văd de multe ori mă face să sufăr”

Tenorul Vasile Moldoveanu: „Antagonismul pe care îl văd de multe ori mă face să sufăr”

Replica API 29 octombrie 2015 | 11:36 333

Înâlnire cu oficialităţile Constanţei

Înâlnire cu oficialităţile Constanţei

Antagonismul şi implicarea politicului în toate structurile din România trebuie să dispară, a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, cu ocazia sosirii marelui tenor Vasile Moldoveanu pe meleagurile natale. Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, şi viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, s-au întâlnit miercuri, 28.10.2015, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu tenorul român Vasile Moldoveanu, întors în oraşul natal după şase decenii de exil. Elevii şcolii nr. 11, precum şi cei ai colegiilor „Ovidius” şi „Regina Maria” din Constanţa au încântat auditoriul cu un potpuriu din celebre piese muzicale.

„Am avut câteva surprize foarte plăcute, vizitându-mi şcoala unde acum 70 de ani am învăţat. Şcoala este în acelaşi stadiu de frumuseţe, de curăţenie. Ce m-a frăpat cel mai mult? Puritatea din ochii copiilor. Aţi rămas foarte sinceri şi puri. (…) Să rămâneţi aşa. (…) Tot ce vă rog este să ne iubim între noi, pentru că asta ne va salva şi ne va duce din ce în ce mai sus. Antagonismul pe care îl văd de multe ori mă face să sufăr. Vă spun sincer. România este aşa de politizată acum. Dacă ne iubim unii cu alţii, cum fac alte popoare, putem să răzbim”, a declarat tenorul.

La eveniment au participat artişti și reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din judeţul Constanţa. „Astăzi este un moment onorant pentru oraşul nostru, emoţionant pentru fiecare dintre noi (…). Acest antagonism şi această implicare a politicului trebuie să dispară”, a spus Făgădău. De precizat faptul că pe 29 octombrie, începând cu ora 18.30, în cadrul celei de-a 41-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, constănţenii au ocazia să-l revadă pe tenorul Vasile Moldoveanu, artistul român cu cele mai multe reprezentaţii din istoria modernă a Metropolitan Opera din New York. Artistul român s-a născut la Constanța, în 6 octombrie 1935, a urmat cursurile Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrin”, a studiat canto la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București şi a concertat pe cele mai prestigioase scene ale lumii: Operele din Viena, Stuttgart, Munchen, Paris, Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218