REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tensiunea arterială tratată cu ajutorul plantelor

Tensiunea arterială tratată cu ajutorul plantelor

Replica API 13 mai 2020 | 20:45 1024

Tensiunea arterială – Plante care te vor ajuta la tratarea hipo și hipertensiunii. Mai presus de toate planurile și proiectele frumoase pe care dorim să le realizăm, preocuparea principală a fiecăruia dintre noi trebuie să fie grija pentru sănătate. Pe lângă controlul de rutină și analizele anuale, sănătatea noastră este influențată de stilul de viață, de respectarea medicației atunci când ne este prescrisă, scrie ziarmedical.ro.

Totodată, este recomandat să suplimentăm tratamentul medicamentos cu terapii alternative, aromaterapie, masaj, tehnici de relaxare și integrarea condimentelor, a plantelor și a legumelor adjuvante în alimentație.

Ce anume declanșează hipotensiunea sau hipertensiunea?

Tensiunea arterială este presiunea exercitată de sânge asupra pereților vasculari atunci când inima bate și când este în repaus – tensiune arterială sistolică și diastolică. În cazul în care tensiunea arterială este ridicată sau prea mică vor fi afectate inima, arterele, care cauzează simptome diferite în funcție de tipul de tensiune și reprezintă o amenințare pentru viața persoanei afectate.

Cauzele hipotensiunii (tensiunea arterială mică)

Deși cazurile de hipotensiune sunt mai puține decât cele de hipertensiune, tensiunea mică afectează o parte din oameni, din următoarele cauze: insuficiență cardiacă, hemoragii, reacții alergice și situațiile critice de șoc anafilactic, diabetul zaharat, disfuncții ale glandei tiroide, deshidratarea produse de febră. Hipotensiunea este frecventă la femeile însărcinate, în primele trei luni de sarcină.

Cauzele hipertensiunii (tensiunea arterială mare)

Pe lângă istoricul familiei, factorii de risc principali pentru declanșarea tensiunii arteriale crescute sunt:

- vârsta,

- obezitatea,

- sedentarismul,

- insuficiența renală,

- afecțiuni ale glandei tiroide,

- diabetul zaharat,

- stres,

- consumul de alimente sărate și bogate în grăsimi,

- consumul de alcool,

- fumatul.

Cum te pot ajuta plantele și terapiile alternative pentru a ține sub control tensiunea arterială?

În zilele noastre, deși ritmul alert ne răpește din momentele de relaxare, iar stresul a devenit cauza cea mai frecventă pentru afecțiuni diverse, există suficiente metode care să te ajute să-ți eliberezi mintea de griji, dar și să-ți relaxezi corpul. Iar cu o minte liniștită și un trup relaxat, vei fi mai puțin predispus pentru dezvoltarea unei afecțiuni:

alege un ulei esențial din plante și creează un obicei în a-l folosi atât pentru cosmetică, cât și pentru aromaterapie;

alege câteva zile pentru sport: nu este nevoie să ai un abonament la sală, poți să începi să alergi sau poți efectua câteva exerciții acasă;

acordă atenție la alimente: ce cumperi, în ce cantități și mai ales, cum le combini atunci când pregătești porțiile de mâncare;

Ce plante te ajută să previi și să tratezi tensiunea arterială?

Hipertensiunea este o condiție medicală care nu trebuie neglijată, iar tratarea ei nu suportă amânare. Așadar, ai grijă să integrezi treptat următoarele plante și legume în alimentație: busuioc, spanac, ștevie, usturoi, roșii;

De asemenea, le poți integra și pe acestea, sub forma recomandată de medicul specialist – ceaiuri, capsule, pastile: lavandă, păducel, cătină.

În ceea ce privește hipotensiunea, consumul de lichide – apă și ceai – este recomandat pentru evitarea deshidratării, însă rozmarinul are un aport suplimentar atunci când este consumat regulat, sub forma unei cure, având potențialul real pentru a trata hipotensiunea.

Ce se recomandă în dietă

Documentează-te și despre magazinele care comercializează produse din semințe de cânepă. Semințele din cânepă au gustul asemănător cu floarea soarelui și pinul și pot fi adăugate unei varietăți de rețete culinare. Alte forme în care cânepa este comercializată în stare brută în farmaciile naturiste online și fizice sunt:

- ulei,

- pulbere și făină,

- o poți consuma și ca miere,

- batoane delicioase

- shake-uri proteice.

Îți recomandăm să combini mai multe terapii alternative cu medicația prescrisă, respectarea unui program de somn, mese regulate cu porții corecte, exerciții fizice săptămânale. Pentru ca „mixul” de terapii și alimente care să contribuie la tratarea tensiunii arteriale să fie unul potrivit, personalizat pentru afecțiunea ta, consultă-te cu medicul de familie, cu medicul specialist care îți monitorizează afecțiunea și cu medicul homeopat. Vei obține un rezultat optim în urma colaborării eficiente între medicii specialiști și consecvența cu care vei respecta tratamentul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218