REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Tensiuni între Lazăr și Tudorel Toader: Inspecția Judiciară sesizată în cazul Adinei Florea; audierea amânată!

Tensiuni între Lazăr și Tudorel Toader: Inspecția Judiciară sesizată în cazul Adinei Florea; audierea amânată!

Replica API 27 septembrie 2018 | 23:36 473

A început ședința CSM cu o întârziere de aproximativ 45 de minute. Unul dintre membrii CSM arată că în Inspecția Judiciară a transmis către Secția de procurori că Adina Florea a fost verificată în 11 lucrări, dar în toate s-a dispus clasarea.

foto: realitatea.net

"Am mai primit o adresă de la cabinetul procurorului general în care s-a adus la cunoștință că fost sesizată Inspecția Judiciară în legătură cu posibile abateri disciplinare față de Florea Adina", a arătat acesta.

"Se spune că există suspicinea că doamna procuror a solicitat o copie de pe un document clasificat și l-a deținut în afara zonei de secuitare. Pentru a nu exista nci o suspiciune, și pentru a vedea care este stadiul adresei la Inspecția Judiciară, vă propun înaintarea unei adrese la IJ pentru a vedea care e stadiul sesizării, și implicit, amânarea acestui interviu. Propun o amânare de o săptămâna", a spus membrul CSM.

Augustin Lazăr: "Este rezultatatul verificării incidentului de securitate. Alte comentarii nu pot face"

Tudorel Toader: Eu nu sunt de acord pentru că nu veți putea indica temeiul juridc pentru amânarea audierii și pentru formularea unui aviz, pe care-l știm, este consultativ. Nu aveți un temei juridic, nici în lege, nici în regulament.

Augustin Lazăr: Legea 317 preveder evaluarea, regulamentul doar detaliază. (discuții în contradictoriu cu Tudorel Toader)

10.50 - Adina Florea a venit la sediul CSM, dar nu a vrut sa facă nici un comentariu.

10:00 - "Nu ne putem antepronunța într-o problemă care urmează să fie analizată", a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM.

Magistratul nu a vrut să comenteze proiectul de management al Adinei Florea, care critică activitatea DNA. "Vom analiză împreună", a spus Lazăr.

Critica DNA

În proiectul cu care a candidat la selecția de la Ministerul Justiției, Adina Florea consideră că, pe lângă lucrurile bune, în activitatea procurorilor anticorupție din ultimii ani s-au înregistrat și destule abateri de la rigorile statului de drept, potrivit Agerpres.

"În ultimii ani, România a făcut pași importanți în lupta împotriva corupției, atât evaluările externe, cât și analizele interne reflectând rezultatele consistente în acest domeniu, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (...) jucând un rol central prin activitatea desfășurată în mod constant.

Fără a nega, astfel, lucrurile bune care s-au realizat în ultimii ani, un bilanț necosmetizat al activității DNA pune în lumina destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept", susține Adina Florea în proiectul managerial.

În opinia sa, atât în activitatea procurorilor cu funcții de execuție, cât și în activitatea celor cu funcții de conducere, inclusiv "la nivel de vârf", au existat manifestări care "s-au îndepărtat simțitor de la abordarea profesionistă, echilibrată, în contrast cu statutul profesiei, iar uneori chiar în conflict cu legea".

"Așa s-a ajuns că, prin contribuția conjugată a unor membri ai corpului profesional din DNA, să se recurgă, caz fără precedent, la revocarea procurorului-șef al Direcției pentru exercitarea discreționară a funcției și deturnarea activității de la combaterea corupției și a instituției DNA de la rolul sau constituțional și legal", arată procuroarea.

Avizul CSM este consultativ

Adina Florea este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Potrivit CSM, pe 2 octombrie, avizul consultativ cu privire la propunerea ei ar urmă să fie transmis către Ministerul Justiției.

Propunerea ministrului Justiției va fi înaintată, conform legii, președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacanță după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale, potrivit ziare.com.

Update: Audierea Adinei Florea AMÂNATĂ

Audierea procurorului Adina Florea de la Parchetul Tribunalului Constanţa, propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea DNA, a fost amânată pentru data de 8 octombrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este greu ,au ajuns in posturi importante niste indivizi fara o educatie de 7 anii de acasa .Ne-am intors in timp de pe vremea lui STURZA .
3
1
Carpele lu dracnea merg mai departe cu ordinul sefului penal de teleorman. Sa-i faca curatenie in justitie si sa gaseasca slugi obediente care sa-l scape de puscarie
2
1
Un ticalos batran compromis santajabil cu un tupeu porcesc disperat ...
3
4
Ce tupeu pe acesta d.na Prc Adina Florea se vrea Sefa DNA central,Mafioata nr 1 in Justitia Constanta,cred ca si copiii acelor parinti care au avut de aface cu Justitia stie si au auzit de acesta mafioata si gasca lor.Daca nu esti documenta jurnalistul care ai scris articolu depot documenta eu.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369