REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tensiuni între sindicalişti. Alegerea noului preşedinte al BNS Constanţa, amânată

Tensiuni între sindicalişti. Alegerea noului preşedinte al BNS Constanţa, amânată

Replica API 11 decembrie 2013 | 00:00 392

Blocul Naţional Sindical Constanţa l-a avut drept invitat, în cadrul şedinţei ce s-a desfăşurat marţi, 10 noiembrie a.c. la Casa de Cutură a Sindicatelor, pe Costin Dumitru, preşedintele BNS Bucureşti. În cadrul întrunirii a fost prezentat raportul Consiliului de Coordonare pentru perioada 2008 - 2013, a fost făcută descărcarea de gestiune, în schimb a fost amânată alegerea noului preşedinte al filialei Constanţa. Reamintim că actualul preşedinte, Vasile Oţelea, se va pensiona, iar pentru poziţia de lider rămasă liberă ar fi trebuit să se stabilească tot marţi, în cadrul respectivei şedinţe, cel ce va fi următorul ocupant. "Bătălia" se dă, în continuare, până pe 15 februarie, între Florin Gheorghiu, actualul secretar general al filialei şi lider al Sindicatului Poşta Constanţa, şi Gheorghe Petrică, preşedintele unui sindicat portuar. Alegerea noului preşedinte nu a fost posibilă întrucât nu s-a întrunit cvorumul necesar desfăşurării scrutinului. Şedinţa Blocului Naţional Sindical Constanţa a decurs precum firul narativ al unei nuvele, al cărui punct culminant a fost atins cu replicile dintre preşedintele BNS Bucureşti şi membrii sindicatelor. Replica "peştele se împute de la cap", adresată direct preşedintelui Blocului Naţional Sindical, filiala Bucureşti, Dumitru Costin, de către Marin Cornel, membru al Sindicatului RATC Constanţa, a avut un răspuns pe măsură: "Trebuie să ştiţi, dacă trăiţi în ţara asta, că nu există un peşte, ci sunt mai mulţi peşti la nivel naţional, în ceea ce priveşte mişcarea sindicală", s-a apărat Dumitru Costin. "Domnule preşedinte Costin, peştele de la cap se împute. Cu ce mă ajută pe mine filiala, că în afară de programe şi de a plăti cotizaţia, nu se face nimic? Eu mă refer la sindicate şi la strategie, pentru că aşa se întâmplă mereu. Am participat la anumite reprezentanţe în Bucureşti, unde, în loc să fim un milion sau 500 de mii, de-abia au apărut 10 inşi, veniţi de pe drumuri din Constanţa, din Sinaia. Ne strângem, stăm acolo jumătate oră şi plecăm. Pentru ce? Şi venim apoi şi criticăm în Constanţa. Îmi pare rău deoarece critic filiala BNS Bucureşti, dar asta e", a adăugat membrul Sindicatului RATC.

"Acţiunea de care vorbea distinsul nostru coleg nu a fost organizată doar de BNS, ci de toate filialele. Deci dumneavoastră criticaţi conducerea. Vă rog frumos, de acum înainte, în comunicările dumneavoastră, pentru că sunteţi oameni cu experienţă, să renunţaţi la nişte şabloane de comunicare", a adăugat Dumitru Costin. Tot la aceeaşi şedinţă, Costin Dumitru a ţinut să facă referire şi la schimbările prin care statul român trece în aceste momente, cu precădere despre descentralizare: "Ideea de filială sindicală judeţeană am văzut-o ca un actor social local , implicat în aproape toate procesele cu incidenţă economică şi socială la nivelul comunităţii. Şi anticipam, de la vremea respectivă, faptul că la un moment dat, România, cu ghionturi sau fără ghionturi, cu şuturi în fund sau fără şuturi în fund, va ajunge să ia o decizie şi în ceea ce priveşte descentralizarea. Pentru că asta se întâmpla şi s-a întâmplat cu aproape toate statele membre ale UE, mai devreme sau mai târziu. Actul normativ, aprobat de Guvern, este un început, e adevărat, nu este făcut în baza unei evaluări serioase şi temeinice, e mai degrabă un puseu de ambiţie politică şi de viziune limitată". De asemenea, Costin Dumitru a adus în discuţie şi un proiect derulat în colaborare cu Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în guvernul Victor Ponta, proiect care vizează şi oraşul Constanţa, dar despre care acesta a refuzat să dea detalii. În prezent, din conducerea Filialei BNS Constanţa fac parte preşedintele Vasile Oţelea, cei trei vicepreşedinţi: Ibram Temur, fost lider al Sindicatul Regiei Autonome de Transport în Comun (R.A.T.C.) , Gino Roiu, liderul Sindicatului Aeroportului Constanţa şi Dede Perodin, preşedintele Sindicatului Şantierului Naval Constanţa (S.N.C.), iar secretarul general al organizaţiei locale este liderul Sindicatului Poşta Constanţa, Florin Gheorghiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218