REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tensiuni la Casa de Asigurări: directorul executiv demisionează din cauza lui Poteleanu?

Tensiuni la Casa de Asigurări: directorul executiv demisionează din cauza lui Poteleanu?

Replica API 22 mai 2013 | 00:00 912

Scandal pe bugetul instituţiei

Scandal pe bugetul instituţiei

Demisie cu greutate! Deşi la mod declarativ conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, formată din jurişti, economişti şi medici, este bine sudată, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa. Instituţia controlată din 21 septembrie 2012 de jr. Dragoş Poteleanu stă acum pe un butoi cu pulbere. CJAS se zbate între orgolii şi demisii. Liberalul Poteleanu, având calitatea de preşedinte-director general, este ajutat în activitate de către ec. Marinel Ciobanu, directorul executiv al Direcţiei Economice, dar şi dr. Nicolae Belu, directorul executiv al Direcţiei Relaţii cu Furnizorii, Planificare şi Prognoză. Cel din urmă, "un tehnocrat desăvârşit", "un pion principal în procesul de contractări", este pe punctul de a renunţa la cei 14 ani dedicaţi sistemului, pe fondul unor neînţelegeri cu preşedintele CJAS. Cel puţin asta declară anumiţi angajaţi ai instituţiei, aflată încă în coordonarea Ministerului Sănătăţii.

Cine va aprinde fitilul? Ei bine, greu de răspuns. Tensiunile din cadrul CJAS s-ar învârti în jurul unui singur aspect: bugetul instituţiei nu s-ar fi împărţit în mod echitabil la unităţile sanitare din judeţ. Din câte se pare, jr. Poteleanu i-ar fi transmis deja nişte "mesaje cu subînţeles" dr. Belu, iar acesta a decis să demisioneze. Activitatea medicului Belu ar urma să înceteze, conform unor angajaţi din sistem, pe 31 mai a.c. Poteleanu nici nu a infirmat, dar nici nu a confirmat acest aspect. De altfel, părea afectat de faptul că instituţia va pierde un profesionist. "Nu ştim încă dacă vrea să demisioneze. Cine spune lucrul acesta, aşa brusc? Discutăm de o intenţie, anunţăm public dacă se validează ceva, nu ţinem secret lucrul acesta. Discut în fiecare zi cu el (Marian Belu -n.r.), suntem în perioada de contractare. Mai zicea el câte ceva, dar să vedem dacă va zice ferm", a declarat, pentru "Replica", jr. Dragoş Potoleanu, preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa.

Poteleanu: Deocamdată are doar o intenţie. Ce să discut cu el?

Întrebat dacă a purtat tratative cu directorul executiv al Direcţiei Relaţii cu Furnizorii, Planificare şi Prognoză, Poteleanu a răspuns: "Deocamdată are doar o intenţie. Ce să discut cu el?". Vestea că CJAS se scaldă în ape tulburi a ajuns deja şi la urechile directorilor de spitale. "Într-o discuţie avută cu el a spus că şi-a dat demisia, dar nu cred că va pleca aşa de uşor. Gura lumii spune că domnul Belu şi-ar fi înregistrat demisia", a declarat dr. Stere Buşu, directorul Spitalului Municipal Medgidia. Medicul Belu ar fi o adevărată pierdere pentru CJAS. În cazul în care ar accepta să se angajeze la o unitate sanitară din judeţul Constanţa, CJAS s-ar afla în imposibilitatea de a face faţă cerinţelor sale. "Este vechi în domeniu. Cunoaşte legislaţia din scoarţă-n scoarţă. Spitalele ar fi fericite să-l aibă angajat", susţin spcialiştii din sistemul sanitar. Menţionăm faptul că, până la ora închiderii ediţiei print şi online, medicul Belu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614