REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tensiuni la Consiliul Local Constanţa. Liberala Ana Marcu l-a înfruntat pe Mazăre

Tensiuni la Consiliul Local Constanţa. Liberala Ana Marcu l-a înfruntat pe Mazăre

Replica API 21 ianuarie 2013 | 00:00 152

Tensiuni la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa! Aşa poate fi caracterizată întâlnirea consilierilor de azi. Ana Marcu, consilier PNL, l-a înfruntat pe primarul PSD, Radu Mazăre. Aceasta nu înţelege de ce nu s-a modificat taxa de habitat în 2012, precizând că şi atunci se ştiau toate diferenţele de venit. "V-am explicat! Nu ştiu ce vreţi de la mine? Am ridicat subvenţia în funcţie de venituri. V-aţi abţinut. Acum ce vreţi concret?", a întrebat-o Mazăre pe Marcu. Aceasta i-a replicat edilului: "Să fim corecţi şi să păstrăm taxa de habitat la 3 lei". Mazăre este de părere că liberalii sunt precum "ăia cu gipane şi Audi, să aibă subvenţie la gunoi". Disputa dintre cei doi a continuat, Marcu precizând: "Aţi spus că vă ţineţi de cuvânt şi nu măriţi taxele!". Mazăre i-a răspuns: "Păi şi am mărit taxele şi impozitele?" Tot edilul a ţinut să le mai precizeze proaspeţilor consilieri PNL şi faptul că: "Toate cheltuielile au crescut. Pasarela din Mamaia ne costă, cartierul social Henri Coandă ne costă, parcarea de la Spitalul Judeţean ne costă". După contrele celor doi, proiectul privind taxele şi impozitele locale pe 2013, supus astăzi aprobării consilierilor locali în prima şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa din acest an, a trecut cu 20 de voturi pentru şi patru abţineri. Aleşii locali care s-au abţinut sunt: liberalii Ana Marcu şi Radu Matei şi democrat liberalii Sorina Tuşa şi Iustin Fabian Roman.

Precizăm că Radu Mazăre a susţinut că taxele vor rămâne la fel ca în 2012. "Urmează un an de criză, dar cu o chiverniseală vom reuşi să nu mai apăsăm constănţenii. Până acum Constanţa este singurul oraş unde nu au fost mărite taxele şi impozitele. La taxele pentru înmatricularea maşinii, de schimbare de buletin, nu putem umbla. La taxa de habitat vom elimina subvenţia în funcţie de venit. La gunoi vom elimina următoarele aspecte: cei care vin vara şi stau la particulari, produc gunoi, dar nu-l plătesc, însă este un lucru pe care îl tolerăm, groapa de gunoi este departe. Diminuăm valorile, respectiv indexarea taxelor. Guvernul ne permite şi le vom diminua cu 16%, deci taxele rămân ca în 2012", a spus Mazăre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367