REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tentativă de fraudă la SIMULARE: Prinşi cu telefonul mobil, doi elevi constănţeni au fost daţi afară din examen!

Tentativă de fraudă la SIMULARE: Prinşi cu telefonul mobil, doi elevi constănţeni au fost daţi afară din examen!

Replica API 18 martie 2017 | 00:00 417

Simularea examenului de bacalaureat le-a dat bătăi de cap elevilor constănțeni! Se pare că nici la acest test, dinaintea celui final (când notele contează!), elevii nu și-au înfrânat dorinţa de a copia. Județul Constanța se află și el pe lista orașelor în care elevii au încercat să fraudeze examenul.

Astfel, un elev al clasei a XI-a de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, care susținea proba la matematică, a fost eliminat miercuri, 16 martie a.c., din cauza faptului că a intrat cu telefonul mobil în sala de examen. La Constanța, 4.047 elevi de clasa a XI-a și 3.969 elevi din clasa a XII-a au susținut această probă.

Nici vineri nu au lipsit tentativele de fraudă! O elevă care a susținut proba la Logică și argumentare de la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, clasa a XII-a, a fost eliminată vineri, 17 martie a.c., de la proba de specialitate din cadrul simulării Evaluării Naționale din cauza faptului că a intrat în sala de examen cu telefonul mobil.

Vineri, 17 martie a.c., 4.044 de elevi de clasa a XII-a, din Constanța, au susținut a treia probă scrisă din cadrul simulării examenului national de bacalaureat 2017- Proba Ed)- Proba la alegere a profilului și specializării. Disciplinele la care aceștia au susținut proba sunt: Fizică, Chimie organică/anorganică, Geografie, Informatică, Biologie vegetală și animală, Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, Logică și argumentare, Psihologie, Sociologie, Economie și Filosofie.

Rezultatele obținute la simulare vor fi afișate în data de 31 martie și nu se contestă. Evaluarea lucrărilor se realizează de către profesori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările naționale. Notele obținute la simulări se pot trece în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului, iar rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In concluzie, pe cei mai multi elevi ii doare undeva de aceasta simulare, iar profesorii trebuie corecteze lucrarile, apoi sa se chinuie cu remedierea notelor.....of in ce tara traim.. toate pe capul profesorului
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367