REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Teo HIRA nu mai vrea CHIRIAȘI în HENRI COANDĂ cu CAZIERUL PĂTAT!

Teo HIRA nu mai vrea CHIRIAȘI în HENRI COANDĂ cu CAZIERUL PĂTAT!

Replica API 28 iulie 2021 | 09:46 8039

Vești proaste pentru chiriașii din campusul social Henri Coandă! Nu vor mai primi locuințe, dacă au cazierul pătat. În următoarea ședință de Consiliu Local Municipal va fi supus la vot proiectul ce vizează Campusul Social Henri Coandă. Mai exact, vor fi modificate fundamental unele reguli de repartiție, condițiile fiind mult mai drastice. Astfel, pentru a primi o locuință, atât solicitantul cât și membrii familiei trebuie să aibă cazierul judiciar curat, să prezinte un cazier la Legea 61- Ordine și Liniște Publică, iar dacă au mai mult de 3 amenzi nu vor fi eligibili, să prezinte o declarație de avere dar și multe altele.

Consiliul local al municipiului Constanţa va fi convocat în şedinţă ordinară, vineri, 30 iulie, iar printre proiectele de pe ordinea de zi se află și unul ce vizează modificarea și completarea HCL nr. 65/2011 privind aprobarea „Programului de construire unități locative modulare în Municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente – Campus Henri Coandă – strada Ștefăniță Vodă”, cu modificările și completările ulterioare. Concret,regulile de repartiție vor fi mai drastice iar cei certați cu legea nu mai au ce să caute în campus.

Cazier judiciar curat și cazier pe Legea 61

„Este vorba despre completarea Anexei 3 de la acel HCL din 2011 și anume se vor modifica fundamental criteriile de acces și de locuire în Campusul Social Henri Coandă. Este inițiativa noastră, a RAEDPP-ului, împreună cu comisia de repartizare a acestor locuințe și, totodată, am colaborat foarte bine și cu Direcția de Asistență Socială. Ce s-a modificat în principal? Pentru cei mai mulți din locuitorii campusului ar trebui ca acest HCL, într-un timp scurt sau mediu, să aducă o creștere a calității vieții pentru că, din start, înainte de a primi o repartiție toate persoanele și toți membrii majori ai familiei care solicită repartiție în Campusul Social Henri Coandă trebuie să prezinte un cazier judiciar curat. Un alt criteriu care a fost introdus a fost acela ca toate persoanele și toți membrii majori ai familiei să prezinte un cazier pe Legea 61 – Legea normelor de conviețuire socială și liniște publică. Astfel, dacă membrii familiei, majori, vor prezenta un cazier în care să existe 3 amenzi pe Legea 61 aceștia nu vor mai avea acces la o repartiție în locuințele sociale.

Solicitantul NU trebuie să dețină un teren agricol

Am modificat și situația foii de avere, dacă pot să îi spun așa. A apărut în plus ca și criteriu: cei care solicită să nu aibă în proprietate nici teren agricol, până acum era doar teren intravilan/extravilan. Această modificare a fost introdusă pentru că după cum știm, viața e dinamică, terenurile agricole sunt foarte scumpe și, dacă facem un exercițiu de imaginație, dacă un solicitant are 5-6 hectare e limpede că cu contravaloarea acestor hectare și-ar putea achiziționa o locuință și nu ar mai trebui să solicite o locuință socială. Am păstrat criteriul ca toți membrii familiei să fie înscriși la un medic de familie, cel în care trebuie să dovedească că toți copiii minori frecventează cursurile școlare. La inițiativa comisiei mai apare un criteriu: membrii majori ai familiilor care își întemeiază propria familie să nu mai beneficieze de extindere în cazul repartițiilor ci să facă un dosar de repartiție nou”, a declarat Teo Hira Stere, directorul RAEDPP Constanța, în cadrul ședinței Comisiei 4.

Teo Hira Stere, directorul RAEDPP Constanța

Campusul NU va fi extins

Totodată, întrebat fiind dacă Regia are vreun plan de extindere a campusului, directorul a declarat: „În nici un caz nu dorim să extindem campusul pe viitor. Nu avem un plan de investiții pentru așa ceva”.

Proiectul, avizat de comisie

Proiectul a fost avizat favorabil de Comisia 4 - activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614