REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Teodor Meleșcanu NU TREMURĂ în fața lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă: Nu mă tem

Teodor Meleșcanu NU TREMURĂ în fața lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă: Nu mă tem

Replica API 15 octombrie 2018 | 00:20 381

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și-a prezentat, vineri, în coaliția de guvernare, raportul de activitate, acesta spunând la finalul întrevederii că nu se teme de o remaniere și că „ar fi totuși prea mult” ca mandatul său să depindă de rechemarea ambasadorului României în SUA, George Maior, scrie Mediafax, conform stiripesurse.ro.

„Am avut o discuție cu dl Dragnea și cu dl Tăriceanu referitoare la modul în care ne desfășurăm activitatea ca minister. Evident că una din temele abordate a fost necesitatea numirii unor ambasadori în zone în care nu avem o asemenea reprezentare. Am avut o primă discuție, o să discut cu dna premier să vedem ce putem face”, a declarat, vineri, la Parlament, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, după o ședință de coaliție în biroul lui Liviu Dragnea.

El a precizat că înca nu a finalizat analiza activității ambasadorului în SUA, George Maior.

„Procedura de rechemare este inițiată la nivelul Președintelui. Ceea ce am făcut a fost să analizăm care sunt problemele care au apărut și care au creat reacții la nivelul Parlamentului. Cercetarea este în curs și o să informăm de îndată ce o să avem un rezultat”, a indicat ministrul de Externe.

Meleșcanu nu a vrut să spună dacă susține rechemarea sau menținerea lui Maior. Acesta a menționat că nu se teme de remaniere și că funcția de ministru „vine și pleacă”.

„Nu, eu nu mă tem de nimic, niciodată, pentru că nu am niciun fel de probleme. Evident că funcția de ministru vine și pleacă, am prezentat raportul nostru cu ce am făcut. Eu sunt mulțumit (de activitatea mea - n.r.), cu un singur regret, cu numirea de ambasadori, dar sper să reușesc și acest lucru cât mai rapid. Niciunul din liderii coaliției nu au exprimat niciun fel de critici negative la adresa funcționării MAE. În rest, au fost în presă diverse luări de poziție pe care le respect, dar nu le împărtășesc”, a spus Meleșcanu.

Întrebat dacă apreciază că funcția sa de ministru depinde de rechemarea lui George Maior, Meleșcanu a răspuns: „Sper să nu fie așa ceva, ar fi totuși mult prea mult”.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat pe 18 septembrie că trebuie să se consulte cu premierul Viorica Dăncilă în legătură cu rechemarea ambasadorului SUA în România, George Maior. Ministrul de externe consideră că Maior avea ”obligația de reținere și neimplicare în dezbateri politice”.

Comisia de politică externă a Senatului a stabilit, pe 17 septembrie, trimiterea unei scrisori ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, pentru a analiza oportunitatea rechemării lui George Maior din funcția de ambasador al României în SUA, a anunțat președintele forului, Cristian-Sorin Dumitrescu.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, pe 12 septembrie, după audierea în Comisia de politică externă din Senat, că rechemarea sa în țară ar fi ”o greșeală politică în ceea ce privește relația româno-americană”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tataia tremura de parkinson, insa nu-si prea aduce aminte de asta de alzheimer
3
0
Taiati ORBILOR PENSIILE SPECIALE si toate ,,specialitatile" pe care le dati godacilor psd! Astia mananca tot bugetul tarii. Oamenilor cinstiti care au muncit toata viata si au pensii de kkt le dati prosteala la latrina 3 si Romania tv! Pensiile speciale ruineaza tara si ne distrug pe toti! Ingroapa Romania toata.
3
0
pai la alzhaimer ai si beneficii de exemplu nu-ti este frica de dracnea pedofilul si de w danila prepeleac,tradatotii romanicii,muiepesede
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614