REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Teodor Meleșcanu pleacă la Luxemburg - Situația din Republica Moldova, analizată în Consiliul Afaceri Externe

Teodor Meleșcanu pleacă la Luxemburg - Situația din Republica Moldova, analizată în Consiliul Afaceri Externe

Replica API 17 iunie 2019 | 00:00 231

Teodor Meleșcanu va participa, luni, la Consiliul Afaceri Externe de la Luxemburg, unde va fi abordată situația din Republica Moldova, evoluțiile din Sudan și procesul de implementare a Strategiei Globale a UE, în format comun cu miniștrii apărării.

„Agenda reuniunii va avea ca punct principal o discuție de evaluare a procesului de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene, în format comun cu miniștrii apărării. Miniștrii afacerilor externe vor discuta despre eficientizarea Politicii Externe și de Securitate Comune și vor aborda teme de actualitate, precum situația din Republica Moldova și evoluțiile din Sudan”, informează MAE, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Ministerul mai anunță că „în cadrul unui dejun de lucru informal, miniștrii vor avea un schimb de opinii privind evoluțiile din Orientul Mijlociu, împreună cu ministrul iordanian al Afacerilor Externe și expatriaților, Ayman Safadi”.

Consiliul Afaceri Externe va fi urmat de o conferință de presă, de la 16.30, ora României, potrivit site-ului Consiliului UE.

Reuniunea va începe cu o discuție despre afacerile curente, dându-le miniștrilor posibilitatea de a trece în revistă chestiunile urgente de pe agenda internațională, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Consiliului UE. Pot fi incluse aici situația din Venezuela și evoluțiile recente în ceea ce privește Legea Helms Burton.

„Aceasta ar putea constitui o ocazie pentru a scoate în evidență concluziile care se preconizează că vor fi adoptate de Consiliu fără dezbatere, inclusiv concluziile Consiliului privind Strategia pentru Asia Centrală și privind angajamentul UE față de cooperarea regională în zona Mării Negre. Miniștrii de externe, împreună cu miniștrii apărării din UE vor desfășura o discuție cuprinzătoare cu privire la Strategia globală a UE, la trei ani de la lansarea acesteia. Aceștia vor face bilanțul progreselor înregistrate și vor reflecta asupra perspectivelor viitoare”, conform sursei citate.

De asemenea, miniștrii pot oferi orientări cu privire la următoarele etape, în special cu privire la prioritățile și posibilele noi provocări care trebuie luate în considerare. În urma acestei dezbateri, Consiliul ar trebui să adopte concluzii privind multilateralismul eficace și concluzii privind securitatea și apărarea.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anunțat sâmbătă, în cadrul unei ședințe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie, printre care se numără și cea privind dizolvarea Parlamentului, dar și cea prin care nu recunoștea Guvernul Maia Sandu, potrivit publika.md.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare pentru preluarea mandatului și a invitat-o pe aceasta la București, ca primă vizită în străinătate, se arată într-un comunicat al Executivului român.

Sursa: știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-i scrie-n palma veoryka ptr ce se duce ca sigur uita pana sa deschida gura
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614