REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Teodor Meleşcanu, prezent la Cursul Festiv al absolvenţilor de la Universitatea "Andrei Şaguna"

Teodor Meleşcanu, prezent la Cursul Festiv al absolvenţilor de la Universitatea "Andrei Şaguna"

Replica API 18 mai 2013 | 00:00 337

O nouă promoţie de absolvenţi reprezintă întotdeauna un eveniment care merită sărbătorit. Pentru studenţi înseamnă un final, dar totodată un nou început, când vor trebui să înfrunte viaţa reală, cu tot ce implică ea. Vineri, 17 mai a.c., începând cu ora 11.30, a avut loc la Universitatea "Andrei aguna" din Constanţa Cursul Festiv al absolvenţilor de la Facultăţile de Drept, tiinţe Administrative, tiinţele Comunicării şi tiinţe Politice. Studenţii aflaţi la eveniment au avut mari emoţii deoarece prelegerea ocazionată de eveniment a fost susţinută de prof. univ. dr. Teodor Meleşcanu care, în semn de preţuire pentru studenţii şagunişti, a dăruit numele său noii promoţii de absolvenţi a Universităţii "Andrei Şaguna". Teodor Meleşcanu a absolvit Facultatea de Drept şi cursuri postuniversitare de relaţii internaţionale la Universitatea din Bucureşti, este licenţiat al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Sociale a Universităţii din Geneva şi al Institutului Internaţional de Înalte Studii Internaţionale din Geneva, precum şi doctor în ştiinţe politice - drept internaţional al Universităţii din Geneva. Alături de el, la masa prezidiului au fost prezenţi decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, conf. Univ. dr. Gabriel Naghi,viceprimarul Municipiului Constanta, Decebal Făgădău, rectorul Universităţii "Andrei Şaguna", prof. univ. dr. Adrian Cristian Papari, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, rectorul de onoare al Universităţii "Andrei Şaguna", preşedintele Universităţii Andrei Şaguna, prof. univ. dr. Aurel Papari, academicianul Vasile Cândea, preşedintele Academiei Oamenilor de Ştiinta din România, prorectorul de onoare al Universităţii Andrei Şaguna - prof. univ. dr. Ioan Doltu,directorul Departamentului de Ştiinţe Socio-umane, lect. univ. dr. Cristina Ariton-Gelan,decanul Facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, lect. univ. dr. Ioan Damaschin. Invitat de onoare a fost consulul general al Chinei la Constanţa, Su Yanwen.

"Este o onoare că aţi decis să se confere anul acesta numele meu. Accept să fiu numit patron spiritual, dar în calitate de profesor universitar. Veţi avea un rol esenţial în momentul când veţi intra în lumea reală. Pentru asta trebuie să înţelegeţi locul şi rolul României în lumea globalizată. Globalizarea un este un fenomen nou. Prima formă de globalizare a fost Imperiul Roman, care a permis libera circulaţie a oamenilor, acelaşi sistem juridic, aceeaşi limbă, aceeaşi monedă, etc. Globalizarea este un fenomen preponderent economic, cu conotaţii culturale. Ideea este de maximalizare a profitului. Globalizarea a adus o prosperitate fără precedent, dar care este inegal distribuită şi seamănă cu o economie capitalistă primitivă, de aceea aduce reţineri şi atacuri din extrema stângă şi totodată şi din partea extremei drepte, pentru că duce la pierderea identităţii culturale. Trebuie să încercăm să beneficiem de avantajele globalizării, un să cădem victimile ei. 30% din comerţ se bazează pe dezvoltarea societăţilor multinaţionale. Dacă începem să înţelegem acest mecanism, ne putem integra la nivel european. De asemenea trebuie să existe o politică de dezvoltare pentru a fi unii dintre jucătorii globali. Capitalul şi munca sunt pilonii fundamentali şi nici unul un produce fără celălalt", a delcarat Teodor Meleşcanu, care a devenit membru de onoare al Senatului Universităţii, primind de la preşedintele Universităţii Andrei Şaguna, prof. univ. dr. Aurel Papari, o medalie cu Sfântul Mare Ierarh Andrei Şaguna. De asemenea, absolvenţii i-au înmânat o plachetă omagială, pe care erau gravate numele studenţilor.

M.Ş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108