REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Teodor Paleologu dă cu barda - Un tur doi Dăncilă–Iohannis, o ruşine pentru România

Teodor Paleologu dă cu barda - Un tur doi Dăncilă–Iohannis, o ruşine pentru România

Replica API 24 octombrie 2019 | 02:55 448

Candidatul PMP la Preşedinţie, Theodor Paleologu, consideră că un tur doi Iohannis-Dăncilă ar fi ”o ruşine” pentru România, precizând că UDMR nu trebuia să prezinte un candidat propriu la alegerile prezidenţiale. ”Nu cumva aţi avea mai multă influenţă asupra politicii româneşti necandidând?”, i-a spus Paleologu candidatului UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor. La rândul său, Kelemen HUnor a precizat că era necesară prezenţa unui candidat maghiar pentru a avea un program dedicat acestei minorităţi potrivit news.ro

Paleologu i-a spus lui Kelemen Hunor, într-o dezbatere la Realitatea TV, că UDMR ar fi trebuit să renunţe să aibă candidat la aceste alegeri pentru a nu imobiliza 5-6 la sută din electorat şi astfel să favorizeze intrarea candidaţilor PNL şi PSD în finala prezidenţială.

“Nu cumva aţi avea mai multă influenţă asupra politicii româneşti necandidând? Practic, imobilizând 5-6 la sută, comunitatea maghiară nu poate susţine intrarea în turul doi a unui candidat pentru care ar avea simpatie. În felul acesta riscăm să ne trezim cu un tur doi Iohannis-Dăncilă, care este o ruşine pentru România. Nu cred că ambiţia dumneavoastră este să demonstraţi că românii sunt proşti. Un tur doi Iohannis-Dăncilă este lamentabil şi ruşinos pentru inteligenţa românească. Mi-aş dori ca domnul Kelemen să favorizeze o situaţie în care să avem cu adevărat ceva nou“, i-a spus Paleologu liderului UDMR Kelemen Hunor, prezent în platou.

Paleologu a adăugat că, dacă UDMR vrea să nu mai pierdem următorii cinci ani, atunci Kelemen Hunor ar trebui să-l susţină din start.

În replică, Kelemen Hunor a replicat că este “cam târziu“, pentru că UDMR şi-a nominalizat deja candidatul.

“E cam târziu. Nu există să nu avem un candidat, indiferent cine e acela. Niciun candidat nu are un proiect pentru comunitatea maghiară. Sunteţi cel mai curajos candidat să veniţi cu un proiect pentru comunitatea maghiară. Noi doi suntem cei mai relaxaţi candidaţi în acest moment, dar şi cei mai curajoşi“, a afirmat Kelemen Hunor.

Thedor Paleologu a mai spus că maghiarii au aceleaşi probleme ca şi românii, respectiv educaţia proastă, infrastructura mizerabilă şi un sistem de sănătate dezastruos.

“Identitatea etnică maghiară e păstrată, nu e în pericol. Marile dureri ale comunităţii maghiare sunt aceleaşi ca ale noastre. Recomandaţi-mi un consilier la Cotroceni şi o să vedeţi că sunt om de dialog şi sensibil la problemele minorităţilor“, i-a spus Paleologu lui Kelemen Hunor.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum spuneam dl. Giosu sa iti dam multa, multa muie !
3
0
sa -ti dau la muie, comunist pervers , vrei uniformizare , atunci du - te in china .....si lasa -ne noua pe fiica-ta sa-i mai dam cate un premiu din cand in cand .....ma-sa e grasa si borata , nu o vrem .
3
0
In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
2
3
asta e rupt de realitate alfel nu alegea sa candideze din partea PMP, ca independent avea mai multe sanse....
3
0
Nu intotdeauna daca ai multa shcoala poti fi si presedinte. Paleologu nu prea pare presedinte de stat.
6
0
Dar tu mai bot imblanit de ce te-ai bagat ? Pe tine ce MM te recomanda?
11
0
astia sunt romanii, un veo , toti sunt veo, n-ai ce cere, creier limitat
2
6
te-a instruit bine Petrov !
10
2
dar te-ai bagat singur in kkt pentru ca ai ales sa candidezi pe listele PMP!!!
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218