REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Teodorovici a mai împrumutat peste 601 de milioane de lei de la bănci: BNR spune că dobânda este URIAȘĂ

Teodorovici a mai împrumutat peste 601 de milioane de lei de la bănci: BNR spune că dobânda este URIAȘĂ

Replica API 22 octombrie 2019 | 00:00 245

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 601,1 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 56 luni, la un randament mediu de 3,89% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), relatează stiripesurse.ro.

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 739,1 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în octombrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele sunt identice cu cele care au fost programate pentru luna septembrie şi vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimic nou,se inprumuta P.S.Disti peste tot pentru consum, dupa care spun ca U.E si S.U.A.au transformat Romania intr-o colonie iar despre bancile din Romania spun ca sug sangele poporului.Niste excroci care nu au sus adevarul nici dupa ce au fost dovediti cu acte ca mint.
0
0
Sa-ti iau familia in poula!!! De banii pe care i-ai furat sa-ti iei sicrie si locuri de veci pentru tine si neamurile tale, jigodie!
0
0
mai bine iti spuneai ingh,ingh.Dupa limbaj si cunostinte se vede ca esti un hastagist ANALfabet functional si mai ucizi si limba romana,zau CULCATE ? Copii tai merg la scoala? Poate iti dau meditatii la romana ,sau tu iei numai la fizica ?
0
1
Pentru unu care e de fapt zero! Intelegi modul de imprumutare de pe piata interna precum vede orbul lumina! Culcate.....esti varza!
1
1
jegurile astea de pesedei vac imprumuturi uriase ca sa sustina clientela si votantii cind nu vor ma fi ei or sa spuna noi v-am dat restul au taiat .si noi vi generatiile viitoare vom plati pomenile jegurilor ,asa e nea florea cel cu pensie de 60.000 lei lunar ? confiscate averile pesedeilor e singura solutie
3
1
PSD cei mai corupti gainari.
4
0
piata reactioneaza la instabilitatea politica,daca euro a ajuns abia la 4,76 si rata inflatiei este 3.5 atunci de ce o dobanda 3,89 este asa de mare?Banca acopera inflatia si are si o marja de profit. Adica dobanda reala 0,49 pe an este mare?Oare catu s-a multiplicat in milioane chiar asa luam de gata tot ce ni se serveste ?Mai stie cineva pe unde este guvernul meu 2,Iohannis a lasat tara in criza si-a pus palma in fund si a plecat in Japonia ,sica mandolina ne tot abureste cu negocierile ,alegeri anticipate sigur nu se pot face urgent,guvernul este decimat si demis.Mult bine ne-ati facut ..
2
3
sa nu ne lasam manipulati asa usor, nu scrie pe nici un credit ca sunt bani de salarii asa cum sunt cele care se dau la banci pentru persoane fizice , e un credit si atat. acesta poate fi zic eu, pentru pensii speciale, pentru subventii date aiurea si cui nu trebuie, pentru diferite contracte cu firme de consultanta, pentru acoperirea gaurilor lasate la buget de specialii scutiti de plata taxelor si impozitelor si lista mai e destul de lunga pana la salarii... Dar romanul are un neoron obosit si pune botul repede la ce i se serveste. Nu uitati ca avem cel mai mic salariu mediu din europa
6
1
Se finanteaza autosabotarea PSD.
6
2
Luati de aici, fraierilor!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920