REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Teodorovici anunţă introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile speciale şi limitarea călătoriilor gratuite cu CFR

Teodorovici anunţă introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile speciale şi limitarea călătoriilor gratuite cu CFR

Replica API 16 iulie 2019 | 02:26 554

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni că intenţionează să introducă o taxă de solidaritate care să se aplice pensiilor speciale care depăşesc 10.000 de lei.

El a precizat că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni au fost discutate principii care vor sta la baza primei rectificări bugetare din 2019, fiind înaintate câteva propuneri de măsuri, dintre care două au fost convenite "de principiu".

"A fost o discuţie cu toţi colegii din CEx, legată în primul rând de modul în care propunerea noastră la Finanţe pentru partea de rectificare se va face, de fapt, principiile de bază care vor sta la baza acestei noi rectificări, primei rectificări bugetare din 2019. Vă reamintesc că săptămâna aceasta, peste două zile, va fi şi o discuţie cu toate structurile asociative pentru a prezenta exact propunerea Ministerului de Finanţe pentru prima rectificare din 2019 şi, de asemenea, au fost câteva măsuri prezentate, câteva propuneri de măsuri. (...) În primul, e vorba de ceea ce de foarte mulţi ani de zile români solicită, poate într-un mod justificat, e vorba de subiectul legat de pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, noi am discutat azi în CExN pe baza a ceea ce MF a făcut ca propunere - un plafon de 10.000 de lei, iar pe ceea ce depăşeşte această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Şi credem că în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri. Este o abordare corectă şi logică. Oricum, actul normativ, atunci când el va fi aprobat de Guvern, va ajunge şi în Parlament şi, desigur, Parlamentul va decide dacă aceasta sau o altă formă va fi cea finală", a spus Teodorovici, care nu a precizat ce nivel va avea această "taxă de solidaritate".

Cea de-a doua propunere este legată de gratuitatea pe calea ferată de care beneficiază studenţii. "Şi aici o propunere, la fel, inspirându-ne şi din alte zone ale Europei, şi oricum va fi şi o discuţie înainte de a lua o decizie în acest sens cu toate structurile reprezentative din partea studenţilor, putem să discutăm elemente legate de limitarea poate a numărului de călătorii în fiecare an şi putem să avem ca exemplu alte categorii de români, să spunem, pentru care se aplică aceste gratuităţi, sunt foarte multe astfel de exemple în economia noastră, deci un număr limitat de călătorii. De asemenea, poate vârsta până la care să se aloce aceste bilete gratuite pe calea ferată, adică vârsta de 26 de ani. De asemenea, putem să îl corelăm, şi cred că ar fi corect să facem acest lucru, de situaţia la învăţătură în universităţi, în facultăţi. Adică, totuşi, să nu avem studenţi repetenţi sau cu restanţe la nivelul facultăţilor, tocmai pentru a stimula, să zicem aşa, o astfel de măsură", a adăugat ministrul de Finanţe.

El a precizat că a obţinut un acord de principiu în CEx asupra propunerilor, dar forma finală va fi în Parlament.

"Subliniez încă o dată, a fost o discuţie asupra cărora a fost dorinţa de a informa toţi colegii din CEx, a obţine un acord de principiu, dar forma exactă, cu toate elementele în spate, va face subiectul unei alte discuţii, astfel încât până pe 31, în momentul rectificării bugetare, să se ia o decizie şi vizavi de astfel de măsuri. Repet, sunt elemente care nu sunt luate, e foarte important de subliniat, aşa cum poate se doreşte a se interpreta, din lipsă de bani. Sunt măsuri care trebuie să fie luate, pentru că este logic, spunem noi, astăzi, în România şi sunt măsuri care, să spunem aşa, vor asigura şi pe anii următori o sustenabilitate financiară dorită. Deci, nu sunt măsuri luate din lipsă de bani. V-am spus, rectificarea s-a prezentat, se va încheia, sperăm noi, cu succes. Vom accentua în special alocările financiare pentru investiţii, pentru plata drepturilor veniturilor populaţiei, atât investiţii la nivel local, cât şi la nivel central, şi cu menţinerea, desigur, în deficitul pe care îl ştim cu toţii de 2,76", a mai afirmat ministrul Finanţelor Publice. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la 45 de ani ca cica sunt stresati.restul,cei care muncesc in santiere,fabrici,mine,alte locuri periculoase muie sa crape pe baricade,nu?bai ce tara cu prosti multi mai avem...
4
0
pensii speciale pentru toti frecatorii de sula pensionati la 45 de primaveri cu pensiile achitate din buget fara mari cotizatii la fond,in schimb prostimea obligata sa plateasca 70 la suta din castig catre stat pana la 65 de ani si inca si mai mult dupa care sa intinda copita ca sa nu ingreuneze inca si mai mult situatia bugetului cat despre cei care crapa in afganistan de asta se duc nu-i pacat sa se intoarca nemultumiti
8
0
Cum ramane cu zecile de soldati morti in Iraq si Afganistan, cu politistii impuscati sau injunghiati la datorie sau cu pompierii arsi de vii in incendii? Daca dupa o viata plina de privatiuni si riscuri le dai o pensie la fel ca a unui electrician atunci nu va mai veni nimeni sa isi riste viata pt noi
2
7
In alte tari din U.E.se plateste transportul pentru elevi, studenti sau cei care invata o meserie doar daca familia are un venit sub X lei pentru ca toata lumea sa acces la scoala.
3
0
tu tot muist sarac ramai ! secretare de partid , cand erai in glorie luai carne de la erol , din piata unirii , prin spate pe la continental , tu ii duceai tigari . Taci in mortii ma-tii de hodorog , du - te la ultraviolete !
2
6
PENSIILE SPECIALE SI TOATE SPECIALITATILE, TOATE ANULATE, TAIATE, STOP! AJUNGE ATATA HOTIE DIN BANII ADUNATI DIN IMPOZITELE SI TAXELE TUTUROR ROMANILOR. OPRITI FURTUL DIN BANUL PUBLIC CU LEGI HOTESTI FACUTE DE HOTI PENTRU ALTI HOTI!!!
11
2
secretare de partid , nu vezi literele ? futu-ti mortii ma-tii cand ai venit la liceul ''mircea'' in 1978 sa ne iei la canal , ai uitat ? eu nu , dati-as la muie , oricum te-am lasat in tren ca pe prost m eu fumam kent , tu snagov , tigara comunistilor ! fraiere , m-au primit si la scoala in anul 4 , fara sanctiune , pt ca nu aveau ce sa-mi faca legal . Tu ai ramas o sluga proasta !
5
6
PENSIILE SPECIALE SI TOATE SPECIALITATILE, TOATE ANULATE, TAIATE, STOP! AJUNGE ATATA HOTIE DIN BANII ADUNATI DIN IMPOZITELE SI TAXELE TUTUROR ROMANILOR. OPRITI FURTUL DIN BANUL PUBLIC CU LEGI HOTESTI FACUTE DE HOTI PENTRU ALTI HOTI!!!
12
5
Pentru elevi da,pentru studenti nu. Studentii pot munci,pot sa-si ia serviciu cu juma' de norma,asa cum fac si studentii din tari cu democratii avansate. Ajutoarele sociale la fel,se pot da celor ce intr-adevar nu au cum sa traiasca altfel si nu sa se dea sutelor de mii de tigani si alti golani care inca se mai si cearta ca ,,banii ie putini'' dar ei sunt in plina forta fizica si tara are nevoie de multi necalificati pentru infrastructura si alte munci.
7
0
Vei ramane numai cu anuntul. Pana vei pune in practica ceva, vin alegerile si dispari cu totul din functie.
3
0
bine ca nu vrea o taxa de solidaritate pentru pensiile MICI
1
0
golaneala pe c.f. dasta merge bine ...trenul!Bine ca RAMAN PENSIILE SPECIALE , sa
1
0
Limitarea numarului de calatorii gratuite mi se pare corecta. Oricum studentimea nu voteaza PSD, dar chiar si asa au prea multe facilitati .
7
0
Ai pulii mele zis studenti.Sa terminat cu muia din Vama Veche mocca
15
2
Va ganditi acum cum sa dregeti busuiocul, dar de ce nu ati facut-o cand ati dat gratuirate la calatorii fara numar, fara numar...Pe ce baza s-au eliberat tichete de calatorie?Maine-poimaine descoperim legitimatii de student false tot fara numar.
12
2
svdlm svdlm mmm
6
1
fi-r-ati ai dracului cu pensiile voastre speciale, clase politice nemernice, sa va moara copii de cancer!!!
14
3
Avem bani. Stati linistiti si votati cu noi. Intre timp cautam sa scadem toate cheltuielile bugetare pentru ca nu mai putem sa ne imprumutam la altii. Aceasta este filosofia noastra.
5
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218