REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Teodorovici, despre îngheţarea fondurilor UE în cazul încălcării statului de drept: Trebuie să fim pragmatici, nu cum li se năzare unora

Teodorovici, despre îngheţarea fondurilor UE în cazul încălcării statului de drept: Trebuie să fim pragmatici, nu cum li se năzare unora

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:00 320

Eugen Teodorovici

Uniunea Europeană trebuie să fie pragmatică în discuţiile din Parlamentul European privind îngheţarea fondurilor UE pentru ţările care încalcă statul de drept, întrucât se află în competiţie cu alte puteri ale lumii, care ''nu aşteaptă chestiuni care li se năzare unora sau altora'', a declarat, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

"Aici este o discuţie mult mai largă, trebuie stabilite criterii, e un mecanism care trebuie stabilit în detaliu. Vorbim de bunăstarea Uniunii Europene, vorbim de faptul că suntem într-o competiţie cu alte puteri ale lumii. Celelalte puteri ale lumii nu aşteaptă chestiuni care li se năzare unora sau altora prin Parlament, Comisie, Consiliu. Nu, trebuie să fim mult mai pragmatici la nivel european. Trebuie să fim cu adevărat competitori sau, în fine, pe româneşte, să ne încalece unii sau alţii, economic, din afara Europei. Trebuie să fim mult mai pragmatici", a spus Teodorovici, întrebat care este opinia sa despre acest subiect.

Totodată, în ceea ce priveşte discuţiile pe tema fondurilor de coeziune, dacă acestea trebuie să scadă sau crească, Teodorovici a subliniat că această temă se discută an de an.

"Unii îşi doresc să scadă, alţii să crească. România şi alte state doresc păstrarea acelor anvelope financiare, atât în ceea ce priveşte fondurile de coeziune, cât şi politica agricolă comună. Acum este şi un context care creează o situaţie mai agitată, respectiv Brexit-ul, un contributor important. Trebuie să găsim o cale să suplinim diferenţa de sumă, în cazul în care se produce această plecare. Dar sunt discuţii şi căutăm cele mai bune abordări", a arătat ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, este foarte important şi modul în care se cheltuiesc banii.

"Orice fel de întârziere poate crea, aşa cum a fost în precedentul cadru financiar, întârzieri în lanţ în fiecare stat membru. Trebuie să învăţăm din experienţa trecutului. România aduce un aport foarte important de expertiză, pe partea tehnică, şi o implicare politică poate altfel decât era până acum la nivel european", a adăugat mai spus Teodorovici.

Priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului UE şi evaluarea rezultatelor preşedinţiei austriece din ultimele şase luni, precum şi regulile de îngheţare a plăţilor UE către statele membre care intervin în instanţele judecătoreşti sau care nu iau măsuri împotriva fraudei şi a corupţiei, se află pe agenda primei sesiuni plenare a Parlamentului European (PE) ce va avea loc în perioada 14-17 ianuarie la Strasbourg.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu toti romanii sunt IMBECILI!!! Sau SUNT??
0
0
ca 90%din trantorii care aleg ca ''meserie''politica.A vazut ca are ''partie'',bate campii pe bani -zeci de mii de euro lunar.Acest''om''mizeaza pe faptul ca romanii sunt toti imbecili.Va avea o mare dezamagire,sper in viitor.
1
0
unora nu li se pare ci trag concluzii in urma deciziilor voastre imbecile, clar, sau o faci pe prostu- eu cred ca nu o faci, chiar esti prost
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218